![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Trice>am o intrebare(pls) asupra careia nu ma clarific:Iuda a mancat si el sau nu?Intrebarea face parte din ecuatia mea de intelegere a acelui moment(analizez si eu cum ma duce capu).Orice raspuns fundamentat,din partea oricui doreste,va fi primit cu multa recunostiinta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Grija noastra a mai mare nu e ca s-ar putea sa NU fie asa - toti ortodocsii care se impartasesc marturisesc cu gura lor ca asa cred si asa este -- ci ca tocmai asa FIIND si asta fiind ADEVARUL, sa nu cumva sa ne mancam si sa ne bem osanda, nevrednici fiind de Trupul si Sangele. Am zis si aseara ca nu stam la alba-neagra cu Dumnezeu c-o c-o pati. A ZIS, PAI ASA ESTE PENTRU CA EL A ZIS, ce pricep eu sau tu e fix ZERO. Si ziceati ca vai cum poti propovadui o Evanghelie pe care nu o poti explica: DAR NASTEREA MANTUITORULUI DIN PURUREA FECIOARA (deci si in timpul si dupa nastere) O POTI EXPLICA RATIONAL SI LOGIC? INVIEREA O POTI EXPLICA RATIONAL SI LOGIC? INALTAREA LUI DUMNEZEU LA CER CU TRUP OMENESC CU TOT O POTI EXPLICA RATIONAL SI LOGIC? Singurul raspuns rational si logic este ca la Dumnezeu TOTUL este cu putinta. Si cu atat mai mult lucrurile pe care le-a spus El Insusi. Orice alta explicatie rationala si logica tzine de neuronii nostri facuti din lut, si negotzul asta cu abstractii si metafore si ca stai sa vezi ca nu era chiar asa, e fix lucrul satanei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apoi a intrat Satana in el. Motiv pentru care nu stii in ce stare sufleteasca ne apropiem de Sfantul Potir, ca sa nu ne agonisim cumva aceeasi soarta. Si toate rugaciunile de dinainte de Sfanta Impartasanie .. citeste-le si o sa intelegi ce inseamna pentru noi. http://www.cbrom.de/Rugaciuni/rug_inainte.htm
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 02.07.2010 at 13:08:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc pt rugaciuni,le voi citi cu mare atentie. Last edited by Scotianul; 02.07.2010 at 13:11:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
26. Iisus i-a răspuns: Acela este, căruia Eu, întingând bucățica de pâine, i-o voi da. Și întingând bucățica, a luat-o și a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul. 27. Și după îmbucătură a intrat satana în el. Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând. (Ioan 13) Numai Iuda trădătorul și vânzătorul este primit la Cina Domnului, din următoarele pricini: mai întâi ca nu cumva să se deznădăjduiască de a sa mântuire, dacă nu ar fi fost primit la Cină. Apoi, ca să nu-i silească libertatea, care este cel mai mare dar firesc al omului, căci fiecare este liber să creadă și să vină la Hristos sau să se lepede și să fugă de Hristos. Iuda a fost primit la Cină, deși a făcut cel mai mare păcat posibil, ca prin aceasta să ne arate Dumnezeu că primește la pocăință pe cel mai mare păcătos, de se va căi de păcatele sale. Iuda a fost primit la Cină, deși purta la sine argintii vânzării, ca să primească și el spălarea picioarelor, ca să guste din Trupul și Sângele Domnului, și prin aceasta să scape de satana, care îl chinuia. Dacă Iuda s-ar fi căit de greșeala sa și ar fi aruncat banii diavolului, atunci spălarea picioarelor, ca o spovedanie, l-ar fi curățit, iar Pâinea și Vinul ce i s-au dat, ca o Împărtășanie, l-ar fi sfințit. Dar pentru că nici de trădare nu s-a lăsat, nici pe arginți nu i-a lepădat, spălarea și Cina nu i-au folosit nimic. Căci în clipa când a întins mâna în blid cu Hristos și a gustat cu nevrednicie din Pâinea Domnului, a și intrat satana în el și a fugit afară. Hristos s-a purtat fata de Iuda cu foarte multa dragoste si atentie , dandu-i tot prilejul, la Cina, sa se pocaiasca in inima lui de ce facuse. Insusi gestul de-a-i da lui Iuda sa guste cu mana Sa e un gest de mare dragoste si tandrete, comparabil cu cel al ucenicului iubit (cu capul pe pieptul Mantuitorului). A facut Dumnezeu totul pentru a-l intoarce pe Iuda, de nimic nu l-a lipsit.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 02.07.2010 at 13:19:28. |
|
|||
|
|||
![]()
E cu atat mai groaznic deci si cred-ma ca ne cutremuram cand ne dam seama ca suntem incapabili sa pretuim cum se cuvine dragostea, Trupul si Sangele Mantuitorului, e infiorator sa-ti dai seama ca in tine poate sa zaca asa ceva, acea invartosare a sufletului, necredinta sau superficialitate in fata Potirului.
Mai mult nu zic, dar cred ca intelegi ca e Sfanta Impartasanie cu Hristos e cel mai mare lucru pentru noi.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 02.07.2010 at 13:24:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Apropo, Scot, la voi in biserica ce se predica? Teoria lui Calvin sau a lui Luther? Transsubstantiere sau simbol?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Si mai ales, Scot, inima ta ce-ti spune?
|
|||
|
|||
![]()
Era doar o curiozitate, nu vreau sa intru in dezbateri...cel putin deocamdata...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ori acum vine prima intrebare, daca este spre pomenirea Lui(vestim moartea Lui), atunci de ce se considera ca Hristos devine prezent in paine si vin?In cazul acesta nu ar mai fi pomenire. In al doilea rand in ortodoxie scopul nu este pomenirea ci face parte din procesul de mantuire, de iertare a pacatelor. Ori Hristos nu spune nicaieri ca cina te iarta de pacate(vezi cazul lui Iuda). Citat:
Citat:
Nu stiu ce treaba are Calvin cu ce discutam noi. Acelea sunt alte subiecte. Poti sa iti pui intrebari, nu te opreste nimeni. Studiaza Biblia si vezi pe ce imi bazez eu afirmatiile cand spun ca sunt mantuit. Spor la studiu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|