![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci de ce mai vorbim despre aceste invataturi gresite?!? Ai constatat tu ca viata duhovniceasca sufera in BO din cauza fixarii la 7 a Sfintelor Taine? Si cum de vorbesti de notiuni, cand te referi de fapt la numarul Tainelor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Titlu/An/editura? |
|
|||
|
|||
![]()
Prea ascutit si risti sa te tai in el. In cel propriu, ma refer.
|
|
||||
|
||||
![]()
Este vorba despre această carte. În plus, orice catehism de pe site-urile episcopiilor/arhiepiscopiilor e cvasiidentic.
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 19.10.2012 at 11:26:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici de al tau nu ne mangaiem prea tare, Alin.. ;-)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Preia toate categoriile occidentale pentru a exprima adevaruri de credinta. Categorii care nu sunt conforme cu felul ortodox, filocalic, de a vedea lucrurile. Categorii rationaliste si reductoare. Este ca si cum mi-ai propune o imagine pioasa sentimentala in locul unei icoane traditionale. Speram ca BOR si-a facut un catehism mai conform cu Traditia parintilor intre timp. Mihalic, Eugen, Cezar, de ce ma lasati singura in discutia asta? ![]() ![]() Si voi credeti ca Marturisirea de credinta in chestiune este chintesenta ortodoxiei? Ghinionul meu ca sunt bolnava si stau acasa in loc sa ma duc la scoala si sa uit forumul.. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea ne batem inclusiv în catehisme, unii preferându-l pe cel sistematizant, scolastic, alții pe cel care încearcă o abordare mai generoasă, mai profundă, mai conformă cu felul în care erau înțelese cele ale credinței în Biserica de dinainte de schismă. Acest din urmă catehism, „Viu este Dumnezeu”, a fost reeditat de editura Reîntregirea și poate fi găsit aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca o invatatura nu este eretica, nu inseamna neaparat ca este suta la suta conforma cu traditia, in toate manifestarile si aplicatiile ei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sigur, nu as vrea sa devin si eu aparatoare al vreunui sistem, fie el 'neopatristic'. Daca o fac, Dumnezeu sa ma ajute..
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|