![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul că Isus a fost evreu este binecunoscut. Ca și faptul că a fost omorât tot de evrei. Din păcate, și astăzi marea majoritate a evreilor îl preferă pe evreul Barraba și nu pe evreul Isus. Din fericire, deși ziua în care vom putea vorbi de un fenomen de masă este departe, există și destui evrei care s-au convertit și au intrat deja în Biserică, spre gloria lui Dumnezeu: http://www.hebrewcatholic.org/
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 21.03.2010 at 06:04:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai tu spuneai ca e important sa citim sa ne documentam si sa alegem graul de neghina, uite eu personal asta fac, dar spre deosebire de unii ca tine nu sunt atras de crestinismul de tip comercial promovat de neo-protestanti Voi aveti prostul obicei de a arata tot timpul cu degetul pacatele sau gesturile ortodocsilor, ceea ce nu e nici crestinesc nici ziditor Am apreciat tot timpul ravna neo-protestanta pentru Cuvantul Lui Dumnezeu si daca n-ar fi existat interese ascunse si de grup ati fi fost chiar utili Dar uite, in anii '90 cand sute de misionari neo-protestanti au venit in Romania, acestia corespondand cu occidentul declarau ceva de genu "in sudul Romaniei am aflat milioane de oameni care nu au auzit de Hristos" aceasta afirmatie mi se pare de-a dreptul jignitoare fata de o tara cu o traditie crestina bi milenara Daca misionarii ar fi fost lipsiti de interese se puteau frumos informa despre Biserica ortodoxa si puteau sa ii indemne pe oameni sa-si redescopere credinta (oricum ziceti ca nu conteaza confesiunea asa ca ce aveti de pierdut??) Si voi ati putea fi folositori dar in radicalitatea care va caracterizeaza va impuneti fiecare invatatura sectei apartinatoare fara sa aduceti defapt roada ci doar dezbinare, polemici si scandal asta este o constatare proprie
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Danyel acest trici muci nu merta sa-l contarzici .Lasa mortii sa-si ingroape morti lor .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am căutat mai mult să aduc/aducem în discuție concepții și principii și nu oameni. Last edited by tricesimusquintus; 21.03.2010 at 18:39:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Personal, am propus ca, in Biserica Ortodoxa, sa se reduca multimea de slujbe si sa se puna accentul pe propovaduirea invataturii din Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum au facut Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Daca nu ma insel, ai afost unul dintre cei care aparau misticismul ortodox actual in detrimentul crestinismului autentic, care se bazeaza pe multa invatatura sanatoasa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinismul vostru e legalist al nostru e sacramental
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-am referit la acele ritualuri de tot felul, care nu-si au rostul. Mult misticism si putina invatatura crestina: asta este problema. Si asta se vede in viata de zi cu zi a ortodocsilor (putina cunostinta generatoare de putina vietuire crestina). De ce nu se copiaza "modul de lucru" al Domnului Iisus Hristos? "Iisus invata in toate zilele pe norod in Templu" (Luca 19:13). Credeti ca stiti mai bine decat Fiul lui Dumnezeu cum trebuie sa lucrati cu oamenii? Va inselati. Domnul Iisus Hristos este cel mai mare psiholog al tuturor timpurilor. Doar El ne-a creat si stie cel mai bine cum "functionam". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca citesti, spre exemplu, Evanghelia dupa Matei cap. 6:5-15 sau Evanghelia dupa Ioan cap. 17 (rugaciunea lui Iisus) vei vedea ca rugaciunea este ceva de la inima la inima, intre tine si Dumnezeu, fara nici un fel de coregrafie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hai sa spunem ca evreii vs. Hristos asa si pe dincolo. Bineinteles e o minciuna, dar las asta altora. Chiar daca evreii vs. Hristos asa si pe dincolo, Hristos fiind evreu asta era o treaba interna si este o ne-delicatete ca un ne-evreu cu nas lung sa-l bage in c.., pardon, in oala altuia. Da. Asa e. Există destui evrei care s-au convertit și au intrat deja în Biserică pe usa dindos. Eu cunosc personal vreo cinci si aud ca sunt zece, dar doi s-au intors "acasa" caci nu le-a placut tamaia. Mai apoi am aflat ca ei credeau ca tamaia trebuie mincata/bauta. Apropo. Hristos NU ERA CRESTIN si habar nu a avut ca cineva va scrie niste testamente. Deobicei omul scrie testament caci stie ca va muri. Hristos a stiut si El, insa nu a plecat la avocat pentru testament. Cit despre Barraba... Cine e? Noi nu avem treaba cu individu'. Nici nume de astea nu avem astazi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|