![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu inteleg doctrina adventista dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu ea. Cat despre suflet, doctrinele neoprotestante in marea lor majoritate nu considera sufletul ca o substanta vie, spirituala, rationala care da individualitate omului. Prin intoarcerea la Dumnezeu a sufletului, asa cum considera doctrina adventista, se pierde individualitatea omului... pe cand noi ortodocsii marturisim ca toate sufletele dreptilor sunt vii si traiesc in Hristos (cunosti episodul cu saracul Lazar al carui suflet dupa moarte se desfata in rai cu Avraam iar sufletul bogatului nemilostiv se chinuia in iad... de asemenea stim ca Hristos i-a spus pe cruce talharului care s-a pocait "ASTAZI vei fi cu mine in rai"... deci nu maine sau la sfarsitul veacurilor ci astazi). De aceea avem si cultul sfintilor... dar sa nu divagam de la subiect. Nu vreau sa intru in polemica nici cu tine si cu nimeni altcineva, pentru ca nu aduce nici un folos cearta, doar ne tulburam cugetele... stim fiecare din noi ceea ce marturisim. Dumnezeu ne va judeca drept pe fiecare dintre noi, caci adevarul este doar UNUL "un Domn , O CREDINTA, Un Botez". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma contrazic.In primul rand Iuda nu a baut vinul.Deci nu prea era ca restul.Aici primeste doar painea si apoi pleaca.Ori era clar>,,singele+trupul".Sunt 2 momente clare: a).Iuda primeste painea dar nu vinul.La restu in aceea scena nu li se da aceea paine.Doar lui. b).Dupa pleacarea lui restul primesc painea si vinul care erau Trupul Domnului. Nu esti atent la nuanta.In cee ce priveste painea data lui Iuda>acesta este diferita.Intrebare general>ce inseamna ,,întingând bucățica"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
A ÎNTÍNGE întíng tranz. fam. (pâinea, mămăliga etc.) A muia într-un produs alimentar (mai ales lichid). ~ mămăliga în mujdei. ~ pâinea în sare. /<lat. intingere
întínge (întíng, întíns), vb. – A muia, a îmbiba ÎNTÍNGE vb. v. înmuia, muia, uda, umezi.
|
|||
|
|||
![]()
Okie,daca asta inseamna intreb(intrebare generala):Mantuitorul si-a imuiat Trupul in mancare ca sa i-L dea lui Iuda?Este clar ca este vorba despre alta paine...
Last edited by Scotianul; 02.07.2010 at 14:25:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dip 1 ![]() ![]() ![]() ![]() –verb (used with object) 1. to plunge (something, as a cloth or sponge) temporarily into a liquid, so as to moisten it, dye it, or cause it to take up some of the liquid: He dipped the brush into the paint bucket. Nu, intigand Trupul in Sangele Sau. Verbul nu se refera la mancare, e practic actul de a imbiba un obiect solid intr-un lichid.
|
|||
|
|||
![]()
Calviniștii sunt tot protestanți. Ei cred în consubstanțiație.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Matei 26:26-29>painea este rupta si se consuma(fara a fi imuiata in ceva)distinct de vin care este,nota bene,in pahare ceea ce nu este acelasi lucru cu ,,dish". Last edited by Scotianul; 02.07.2010 at 14:30:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
18. Pe când ședeau la masă și mâncau, Iisus a zis: Adevărat grăiesc vouă că unul dintre voi, care mănâncă împreună cu Mine, Mă va vinde. 19. Ei au început să se întristeze și să-I zică, unul câte unul: Nu cumva sunt eu? 20. Iar El le-a zis: Unul dintre cei doisprezece, care întinge cu Mine în blid. 21. Că Fiul Omului merge precum este scris despre El; dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul Omului. Bine era de omul acela dacă nu s-ar fi născut. 22. Și, mâncând ei, a luat Iisus pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat lor și a zis: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu. 23. Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din el toți. 24. Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă. 25. Adevărat grăiesc vouă că de acum nu voi mai bea din rodul viței până în ziua aceea când îl voi bea nou în împărăția lui Dumnezeu. 26. Și după ce au cântat cântări de laudă, au ieșit la Muntele Măslinilor. Matei 25. Și Iuda, cel ce L-a vândut, răspunzând a zis: Nu cumva sunt eu, Învățătorule? Răspuns-a lui: Tu ai zis. 26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. 27. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți, 28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor. 29. Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu. Si uite Luca: 17. Și luând paharul, mulțumind, a zis: Luați acesta și împărțiți-l între voi; 18. Că zic vouă: Nu voi mai bea de acum din rodul viței, până ce nu va veni împărăția lui Dumnezeu. 19. Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 20. Asemenea și paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi. 21. Dar iată, mâna celui ce Mă vinde este cu Mine la masă. La Luca e evident faptul ca mana lui Iuda era la masa si dupa actul Impartasirii.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 02.07.2010 at 14:34:41. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|