![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
118. Pucioșii speculează “teofaniile” lui Petrache Lupu (partea a III-a)
[SIZE=4]Paradoxal, Stăniloae ajunge să se complacă în preluarea unor descrieri ridicole ale personajului eteric numit de Petrache “Moșul-Dumnezeu”, pentru ca apoi să le și interpreteze în forme și culori andropoide după propria lui fantezie:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Moșul văzut de Petrache Lupu are privire aspră, deoarece Dumnezeu a vrut să-și manifeste nemulțumirea Sa cu viața actuală a oamenilor, anticipând în această severitate asprimea cu care va întâmpina pe cei răi la Judecata din urmă. Părul alb, luminos, în care a apărut acoperit până jos, și care a format pentru atâția un pretext de ironii, este hlamida maiestuoasă de împărat ( maiestuosul nu apare în haină scurtă, care arată o fire zglobie, sau ușuratică), pe care Petrache Lupu a exprimat-o cum a putut. Ce ar zice cei ce se scandalizează de imaginea atât de plină de sens cu care S-a arătat Dumnezeu lui Petrache Lupu, dacă ar cunoaște imaginile cu mult mai stranii sub care s-a arătat Dumnezeu adeseori în Sfânta Scriptură?[/COLOR] (op. cit. pag. 161)[/SIZE] [SIZE=4]Care să fie acele imagini[COLOR=blue] “cu mult mai stranii sub care s-a arătat Dumnezeu adeseori în Sfânta Scriptură?” [/COLOR]Aici, Stăniloae nu se mai obosește să dea măcar un singur exemplu, ci ne lasă ca să-l credem pe cuvânt.[/SIZE] [SIZE=4]Concluziile finale sunt însă cele mai edificatoare. Ele sunt o adevărată beție de cuvinte, care cochetează îndeaproape cu statutul de erezii:[/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]“ Oarecum în jurul unei persoane plutește rețeaua forțelor sale spirituale. Marele plus de putere spirituală, care e puterea dumnezeiască, a stăbătut cu siguranță prin trupul lui Petrache Lupu în exterior, umplând locul din jurul lui. Spiritul nostru este imaterial, dar puterile lui, lucrările lui izbucnesc la suprafață în și asupra celor materiale. La fel și Spiritul dumnezeiesc. Întrucât puterea dumnezeiască a străbătut în magazinul și laboratorul de imagini din ființa lui Petrache Lupu, a sintetizat acolo o imagine. Dar puterea aceasta, care-Și dovedea mai convingător și mai clar prezența în imagine, a umplut toată ființa și toată împrejurimea lui Petrache Lupu. Aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu e pretutindeni de față, dar în cazul Maglavitului avem de-a face cu o revelație dumnezeiască, iar revelația este o pășire a lui Dumnezeu din planul insesizabil în cel sesizabil și acestea nu sunt deosebiri spațiale, ci de cunoaștere, de percepere. Imaginea însăși sub care S-a arătat Dumnezeu nu am putea-o plasa într-un punct fix, căci nu putem face acest lucru nici cu imaginile noastre. Dar cu siguranță că ea a fost și de-a lungul nervilor perceptivi, până la punctul lor exterior, reprezentând până acolo puterea dumnezeiască. Puterea divină putea lucra astfel asupra lui Petrache Lupu nu numai din interior, ci și din exterior. În orice caz e absurd să izolezi spiritul de materie, închizându-l într-o celulă dinăuntru, cum face protestantismul cu sectele lui.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]Precum se vede, nu există nici un motiv serios care să ne împiedice de-a crede că Petrache Lupu a văzut pe Dumnezeu. Dimpotrivă, vedenia lui întrunește toate criteriile teofaniei.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=blue]Ianuarie, [/COLOR][COLOR=blue]1936 ” [/COLOR](op. cit. pag. 163-164, sublin. ns.)[/SIZE] [SIZE=4]Dacă dumnezeirea a umplut până la refuz ființa lui Petrache Lupu, preparând o infuzie de lumină în “[COLOR=blue]magazinul și laboratorul lui de imagini[/COLOR]”, cum de a mai fost posibilă căderea lui în mândrie? [/SIZE] [SIZE=4]Dacă ar fi așa cum pretinde aici Dumitru Stăniloae, că Petrache Lupu L-a văzut pe Dumnezeu, atunci Biserica Ortodoxă Română este în mare culpă. Ea, care nu s-a învrednicit să-L vadă pe Dumnezeu, ci doar a auzit de El din cărți și prin viu grai, de la strămoși, nu s-a preocupat până acum să-l canonizeze pe Lupu ca sfânt (“Sfântul Petrache de la Maglavit”), nu i-a adunat revelațiile dumnezeiești, mesajele și scrierile ca să la atașeze apoi la canonul Sfintei Tradiții, și nu a proclamat Maglavitul loc sfânt, în care să se reia pelerinajele organizate, care ar putea aduce multor creștini alinare și vindecări miraculoase, ca altădată, pe vremuri. Prea multă nepăsare, și asta-i grav.[/SIZE] [SIZE=4]Doar Nicodimul Pucios își încheie eseul cu o nedisimulată satisfacție pentru gloriosul trecut, și totodată cu o palidă speranță pentru insondabilul viitor:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]“Maglavitul a rămas pentru totdeauna o amintire: un reper profetic, o luminiță de speranță în istoria renașterii bisericii românești”.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple]……………………..[/COLOR] [COLOR=purple]Anca Estera[/COLOR] [COLOR=purple]12 iunie 2009[/COLOR] [COLOR=purple]……………………..[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]119. Pucioșii stau nepăsători sub blestemul arhieresc din “Hrisovul lui Irineu” [COLOR=black](partea I)[/COLOR][/COLOR]
[SIZE=4]Paradoxal, dar primii neîmplinitori ai “Hrisovului” îngropat sub temelia bisericii de la Glodeni- Pucioasa (denumită de pucioși “sfântul templu”) sunt chiar liderii pucioși, iar după ei – evident – s-a luat toată turma care-i ascultă. Despre ce este vorba?[/SIZE] [SIZE=4]Există în acest Hrisov (denumit și Legământ nou – hrisov de mărturie), după o expunere detaliată a cerințelor adresate celor care ar voi să treacă pe sub tocurile celor douăsprezece uși de acces ale bisericii pucioșești, un avertisment și totodată un blestem. Preluând modelul lui Calinic Cernicanul, care se zice că ar fi legat sub blestem pe femeile care ar voi să urce la mănăstirea Frăsinei (iar niște legende pretind că blestemul a fost chiar eficient în câteva cazuri, atrăgând moartea năpraznică a creștinelor care au îndrăznit să-l încalce), vlădica Irineu se lasă dirijat prin anul 1991 de către liderii pucioși și proferează un blestem similar, PENTRU ORICINE AR ÎNDRĂZNI SĂ ÎNCALCE RÂNDUIELILE stabilite de liderii pucioși pentru acest locaș. Cităm din “Hrisov”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Pentru ca sfântul templu să fie umbrit de strălucirea cerească și ca Domnul să-și arate puterea desăvârșirii Sale, eu, arhiereul Irineu, din mila lui Dumnezeu martor al acestei lucrări de mântuire, leg sub blestem pe oricine ar cuteza să calce în acest loc sfânt fără a ține strict rânduiala arătată în acest nou legământ, coborâtă de la Dumnezeu pentru acest sfârșit de întuneric. Iar cine va intra în acest sfânt așezământ cu frică cuviincioasă și cu credință tare, păzind cele rânduite, va fi ocrotit și binecuvântat de Tatăl nostru, Care este în ceruri.”[/COLOR] (Citat preluat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 13)[/SIZE] [SIZE=4]Gura păcătosului adevăr grăiește. Să nu fi observat Irineu construcția antinomică “[COLOR=blue]…umbrit de strălucirea…[/COLOR]”? Cum poate o strălucire să umbrească? Doar dacă ea însăși, strălucirea pucioasă, nu este strălucire autentică ci o umbră care umbrește, [COLOR=blue]coborâtă de la Dumnezeu pentru acest sfârșit de întuneric. [/COLOR]Timpul a arătat că, într-adevăr, acest “templu” pucios a fost mai degrabă umbrit de fapte reprobabile, decât luminat de fapte de iubire cerească.[/SIZE] [SIZE=4]Mesajul este cât se poate de limpede: cei care nu vor[COLOR=blue] “ține strict rânduiala arătată în acest nou legământ” [/COLOR]vor fi blestemați și pedepsiți, iar cei care vor dovedi că se poartă cu [COLOR=blue]“frică cuviincioasă și cu credință tare, păzind cele rânduite” [/COLOR]vor fi ocrotiți și binecuvântați. Tertium non datur.[/SIZE] [SIZE=4]Dar ce înseamnă a ține [COLOR=blue]strict [/COLOR]rânduiala din Hrisov? Înseamnă că nici o iotă sau nici o cirtă nu se poate schimba, omite sau încălca. Înseamnă că trebuie ținute ca rânduieli imuabile nu numai restricțiile și interdicțiile, ci și îndemnurile pozitive. Înseamnă că nimic din ceea ce s-a scris nu poate fi ignorat, voluntar sau nu, căci fiecare cuvințel are importanța lui.[/SIZE] [SIZE=4]Dar, ce-au făcut liderii pucioși? Odată cu trecerea timpului și creșterea lor în importanță, ei și-au permis să mai încalce pe ici, pe colo, din prevederile Hrisovului, știind probabil că amenințarea cu blestemul e apă de ploaie. Mai precis, deși acolo scrie textual că [COLOR=blue]mâncarea de pește este permisă[/COLOR] (este binecunoscută expresia bisericească “dezlegare la pește”, care apare din anumite motive binecuvântate în unele posturi), cu timpul s-a instaurat de către liderii pucioși o nouă lege: [COLOR=blue]mâncarea de pește este interzisă[/COLOR]. Bașca, între timp au mai apărut și alte interdicții de tot felul, cum ar fi chiar interzicerea măslinelor, pe motiv că “sunt spurcate”. De ce această interzicere? Simplu. Pentru că Mihaelei nu-i plăcea peștele, la modul general, ea a decretat la un moment dat interdicția peștelui. La fel a procedat cu măslinele și cu sarea. Nici nu i-a păsat că în “hrisov” scrie că pucioșii trebuie să păstreze [COLOR=blue]strict rânduiala arătată în acest nou legământ[/COLOR], deci să n-o modifice după bunul lor plac. Nu i-a păsat nici că “va cădea sub blestem” și uite că a avut dreptate: n-a pățit nimic încălcând [COLOR=blue]strictețea[/COLOR] “noului legământ”. [/SIZE] [SIZE=4]A propos și cu “noul legământ”: noua ediție a “Cărții”(Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa), cea din 2006, se ferește să o mai folosească. Ceea ce în anul 1995 era “Legământ nou, cuvânt de mărturie” a devenit în anul 2006 “Hrisovul – Cuvânt de mărturie”. Oare de ce? Îndrăznim a presupune că pucioșii au încercat să ascundă caracterul incisiv, schismatic al bisericii lor, după ce intraseră în conflict deschis cu B.O.R. Să ne reamintim că poziția lor actuală este profund duplicitară: în declarațiile oficiale și în interviuri televizate ei declară că respectă bisericile și mitropoliile din B.O.R. și pe ierarhii lor, în timp ce în dialogurile lor intestine sau la “slujbele” lor nu se sfiesc să-i împroaște cu noroi, afirmând că biserica oficială este apostată iar slujitorii ei au pecetea lui Antichrist. Oficial, orice referințe care ar evidenția caracterul schismatic al Bisericii Noul Ierusalim sunt evitate cu grijă; de aceea, expresiile legământ nou, evanghelie nouă, preoție nouă, sunt sintagme folosite doar în comunicările subterane dintre adepți și liderii lor.[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua frati crestini. Sunt nou pe forum si odata ce am vazut acest topic,va dati seama ca n-am putut sta sa citesc 51 de pagini. Stiu doar ca am auzit si eu de acest loc numit "Noul Ierusalim". Stiu ca mi-a si vorbit cineva despre el acum ceva timp cand mergeam la manastire. Insa nu stiu ce sa cred,nu am vrut sa ma las inselat.
Voi ce stiti? Pana la urma este ceva sfant acolo sau e doar o alta lucrare diavoleasca? a fost cineva? Stiu ca are si site: http://www.noulierusalim.ro/ Ce pot sa spun,la prima vedere pare a fi ceva adevarat,insa daca nu am studiat absolut deloc problema,nu pot da un raspuns si nu vreau sa risc in vreun fel. Poate ma poate lamuri cineva mai pe scurt cu niste argumente pro sau contra. Va multumesc :) |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul că pucioșii au propriul lor site nu este deloc relevant. Sper că nu o să-ți închipui că acum o să-și dea singuri cu stângu-n dreptul, și asta tocmai pe situl lor. Căci dacă se vor dezbina pe sine, oare cum vor mai putea dăinui?
51 de pagini nu e chiar așa de mult. Cartea Groasă a pucioșilor are 1930 de pagini și 7 kg greutate, iar ei n-au obosit s-o scrie, s-o culeagă, s-o corecteze de zeci de ori și apoi s-o tipărească. Au fost convinși că merită. Dacă ți-e greu să citești 51 de pagini, cum vei putea citi 1930, pentru a te lămuri? E și comoditatea un hobby. |
|
|||
|
|||
![]()
Citat:
[COLOR=blue]Stiu ca mi-a si vorbit cineva despre el acum ceva timp cand mergeam la manastire. Insa nu stiu ce sa cred,nu am vrut sa ma las inselat. [/COLOR] Firesc era ca tu să începi, și să începi cu asta: să spui ce experiență ai avut, la ce mănăstire mergeai și ți s-a spus pe cale. Abia după aceea să ceri ajutor creștinilor de pe Forum, ca să afli dacă învățăturile primite de tine sunt ortodoxe sau nu. Și tot nu era suficient. Sectantul nu își începe niciodată propovăduirea cu deosebirile, ci cu asemănările dintre secta lui și credința majoritară. Pe parcurs, după ce te-a încântat bine , îți mai spune câte ceva, dar tot cu țârâita. După ce ți-a spălat creierul de tot, nu mai e nevoie să-ți spună nimic. Acum spui tu la alții. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa citesc acea carte de 1930 de pagini sau cate o avea. Pur si simplu am intrebat de curiozitate,pentru ca n-am nici o cunostinta despre fenomenul de la Pucioasa. Nu m-am interesat de el cum nu ma interesez nici de secte (desi despre ele deja am inceput sa stiu destule lucruri). Am zis ca cineva doar mi-a spus despre acest loc,spunea ca sunt minuni acolo,adica vorbeste Dumnezeu prin gura unei fete sau ceva de genu. Mai zicea ca BOR nu ii recunoaste si ca este impotriva lor si alte chestii de genul. Omul respectiv nu era un adept al lor,pur si simplu mergea cu mine la manastire (ne aflam in tren,intr-o zi de duminica,indreptandu-ne spre Lainici daca asta conteaza asa de mult). Eu nu m-am aratat prea interesat de acel subiect,mai ales cand am auzit ca BOR nu este deacord cu ceea ce se face acolo. Asa ca v-am intrebat pe voi. Va multumesc oricum.
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=darkred]Toate să le încercați; țineți ce este bine;...(Tes.5,21)[/COLOR]
Pasărea dacă ar avea mai multă minte, nu ar cădea în laț. Niciodată să nu fim prea siguri, zicând că noi nu vom cădea așa cum au pățit alții, ci să luăm seama la noi înșine [COLOR=darkred](v. Gal.6,1).[/COLOR] Dacă cineva afirmă că undeva a vorbit Dumnezeu, apoi nu putem fi nepăsători la această veste, căci asta înseamnă trufie. Trebuie să aflăm dacă a vorbit sau nu. Dar "... [COLOR=darkred]nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume[/COLOR]." [COLOR=darkred](1Ioan 4,1)[/COLOR] Dacă se spune că la Pucioasa se fac minuni, apăi ar trebui să se spună asta pe față, ca să știm și noi, că noi știam că în ultimii 15 de ani nu s-a mai văzut nici o minune acolo. Dacă Dumnezeu a împrumutat în anul 1955 gura unei fete (Verginica) pentru ca să vorbească prin ea, înseamnă că ceva neobișnuit s-a întâmplat în acel an cu gura Lui. Vorbirea asta printr-o gură împrumutată chiar că a fost o minune. După ce a murit fata în 1980, la vârsta de 57 de ani, a vorbit Dumnezeu prin gura altei altă fete, Maria, care era sora mai mare a Verginicăi, și a vorbit așa din 1982 până în 1994. Asta a fost a doua minune de la Pucioasa. Iar din 1990, Dumnezeu a început iarăși să vorbească cu gura Lui, și era auzit de altă fată, pe nume Mihaela. Așa că între 1990 și 1994 Dumnezeu vorbea și prin gura unei fete(Maria) și prin gura Lui, la urechea altei fete (Mihaela). Dar în 1994 minunea a încetat: Dumnezeu nu-i mai vorbea de acum decât Mihaelei, iar Maria a ieșit la pensie cu "proorocitul" până în 1997, când a murit de bătrânețe. Și de-atunci până astăzi Dumnezeu îi vorbește numai Mihaelei la ureche, dar asta e ceva normal, nu mai poate fi numită minune, că așa vorbește Dumnezeu când vrea El. Și uite așa se scrie istoria...e treabă încurcată cu sectele astea. Mai bine că nu te interesează, dar ai grijă să nu pici în laț când te mai plimbi cu trenuțul pe la mănăstire. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=#800080]119. Pucioșii stau nepăsători sub blestemul arhieresc din “Hrisovul lui Irineu” [/COLOR][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR]
[SIZE=4]Ceea ce puțini au observat (căci nu s-au văzut reacții publice în acest sens) este faptul că Hrisovul însuși este viciat de construcții lexicale meșteșugite, care falsifică mesajul Sfintei Scripturi, în scopul de a da o brumă de legitimitate farsei de la Pucioasa. S-a căutat cu orice preț să se identifice ziguratul de la Pucioasa cu cetatea cu același nume din cartea Apocalipsei. În schimb, tot ceea ce nu corespundea cu realitatea, a fost omis cu mare grijă, ca nu cumva să apară vreun cusurgiu și să reclame nepotrivirile. Iată fragmentul de text din Hrisovul Pucios care pretinde că reproduce un citat din Apocalipsă și pretinde că identifică Cetatea Sfântă a Noului Ierusalim cu coșmelia de la Pucioasa:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]Prin această începătură nouă se împlinesc toate proorociile din Cartea Adevărului, cum că România va fi regină aleasă și binecuvântată pentru popoare, va fi nou Canaan, nou Eden și nou Ierusalim, după scriptura de la Ioan citire în cartea Apocalipsei: [/COLOR][COLOR=darkred]"[/COLOR][COLOR=maroon]Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu[COLOR=red].[/COLOR] Și Cel ce ședea pe tron a grăit: Iată, noi le fac pe toate. Și [/COLOR][COLOR=red]cetatea [/COLOR][COLOR=maroon]avea zid mare și înalt, și avea douăsprezece porți, iar la porți, doisprezece îngeri[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=maroon]și nume scrise deasupra, care sunt numele celor douăsprezece seminții ale fiilor lui Israel. Iar zidul cetății avea douăsprezece pietre de temelie[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=maroon]și în ele[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=maroon]douăsprezece nume, ale celor doisprezece apostoli ai Mielului. Și cetatea este în patru colțuri. Lungimea și lă[/COLOR][COLOR=red]ț[/COLOR][COLOR=maroon]imea și înălțimea ei sunt deopotrivă. Și neamurile vor umbla în[/COLOR][COLOR=red]tru[/COLOR][COLOR=maroon] lumina ei. Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e[/COLOR][COLOR=red]ste [/COLOR][COLOR=maroon]dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea[/COLOR][COLOR=maroon]Vieții Mielului". [/COLOR](Citat preluat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 13)[/SIZE] [SIZE=4]Este reproducerea pucioșilor (pe care ei pretind că este luată din Apocalipsă), conformă întru totul cu versiunea originală? Să le comparăm. Iată cum arată în realitate textul genuin al Apocalipsei:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=#993300]Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu[/COLOR][COLOR=red], gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și Cel ce ședea pe tron a grăit: Iată, noi le fac[/COLOR][COLOR=red]em [/COLOR][COLOR=#993300]pe toate. [/COLOR][COLOR=red]Și a zis: Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezare și adevărate.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]Și iar mi-a zis: Făcutu-s-a! Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul. Celui ce însetează îi voi da să bea, în dar, din izvorul apei vieții.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Cel ce va birui va moșteni acestea și-i voi fi lui Dumnezeu și el Îmi va fi Mie fiu[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Iar partea celor fricoși și necredincioși și spurcați și ucigași și desfrânați și fermecători și închinători de idoli și a tuturor celor mincinoși este în iezerul care arde, cu foc și cu pucioasă, care este moartea a doua.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Și a venit unul din cei șapte îngeri, care aveau cele șapte cupe pline cu cele din urmă șapte pedepse, și a grăit către mine zicând: Vino să-ți arăt pe mireasa, femeia Mielului.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Și m-a dus pe mine, în duh, într-un munte mare și înalt și mi-a arătat cetatea cea sfântă, Ierusalimul, pogorându-se din cer, de la Dumnezeu,[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era asemenea cu cea a pietrei de mare preț, ca piatra de iaspis, limpede cum e cristalul.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=#993300][SIZE=4]Și avea zid mare și înalt și avea douăsprezece porți, iar la porți doisprezece îngeri și nume scrise deasupra, care sunt numele celor douăsprezece seminții ale fiilor lui Israel.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red]Spre răsărit trei porți și spre miazănoapte trei porți și spre miazăzi trei porți și spre apus trei porți.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#993300][SIZE=4]Iar zidul cetății avea douăsprezece pietre de temelie și în ele douăsprezece nume, ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red]Și cel ce vorbea cu mine avea pentru măsurat o trestie de aur, ca să măsoare cetatea și porțile ei și zidul ei.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și cetatea este în patru colțuri [/COLOR][COLOR=red]și lungimea ei este tot atâta cât și lățimea. Și a măsurat cetatea cu trestia: douăsprezece mii de stadii[/COLOR][COLOR=#993300]. Lungimea și lă[/COLOR][COLOR=red]rg[/COLOR][COLOR=#993300]imea și înălțimea ei sunt deopotrivă.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Și a măsurat și zidul ei: o sută patruzeci și patru de coți, după măsura omenească, care este și a îngerului.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]Și zidăria zidului ei este de iaspis, iar cetatea este din aur curat, ca sticla cea curată.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Temeliile zidului cetății sunt împodobite cu tot felul de pietre scumpe: întâia piatră de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald,[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]A cincea de sardonix, a șasea de sardiu, a șaptea de hrisolit, a opta de beril, a noua de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de iachint, a douăsprezecea de ametist.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Iar cele douăsprezece porți sunt douăsprezece mărgăritare; fiecare din porți este dintr-un mărgăritar. Și piața cetății este de aur curat, și străvezie ca sticla.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Și templu n-am văzut în ea, pentru că Domnul Dumnezeu, Atotțiitorul, și Mielul este templul ei.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4]Și cetatea nu are trebuință de soare, nici de lună, ca să o lumineze, căci slava lui Dumnezeu a luminat-o și făclia ei este Mielul.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și neamurile vor umbla în lumina ei[/COLOR][COLOR=red], iar împărații pământului vor aduce la ea mărirea lor.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]Și porțile cetății nu se vor mai închide ziua, căci noaptea nu va mai fi acolo.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red]Și vor aduce în ea slava și cinstea neamurilor[/COLOR][COLOR=#993300].[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#993300]Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea [/COLOR][COLOR=red]v[/COLOR][COLOR=#993300]ieții Mielului.”(Apoc.21,2-27)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Pentru a facilita comparația, am ilustrat cu culoare roșie, în ambele texte, orice modificare cât de mică, până la nivel de virgulă. Ce constatăm așadar?[/SIZE] [SIZE=4]1. Să observăm de la bun început că maniera în care se citează din Apocalipsă este viclenească. Ea maschează prin omitere toate acele fraze incomode, care dovedesc mistificarea pucioșilor, dar nu evidențiază omisiunile prin obișnuitul semn grafic “puncte-puncte”. În acest fel, cititorul (care nu stă cu Biblia în mână ca să-i verifice pe pucioși cât de corecți sunt) rămâne cu impresia că în Biblie chiar așa stă scris, cum citește. Se vede însă că pasaje largi au fost omise pentru că ele demonstrează cât se poate de clar că avem de-a face cu o uriașă mistificare.[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Mda,ms mult. Nici nu ma mai intereseaza topicul :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|