Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2025, 16:31:57
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Implicit Masuratori radiestezice

Stiu ca sunt o parte dintre voi care sunt impotriva , alti pentru astfel de practici.
Intrebare: Daca masuratorile radiestezice (chackre, de cate ori te ai reincarnat etc) nu sunt reale conform doctrinei Ortodoxe, atunci de unde vin si ce sunt? Nascociri ale demonilor?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2025, 18:16:33
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
Stiu ca sunt o parte dintre voi care sunt impotriva , alti pentru astfel de practici.
Intrebare: Daca masuratorile radiestezice (chackre, de cate ori te ai reincarnat etc) nu sunt reale conform doctrinei Ortodoxe, atunci de unde vin si ce sunt? Nascociri ale demonilor?
Multe lucruri sunt contradictorii doctrinei ecleziastice și ortodoxe, dar trebuie sa spun foarte clar un lucru. Reiki și măsurătorile radiestezice nu sunt născociri ale demonilor.

Chakrele sunt puncte / portaluri de energie pe care cu toții le avem în noi, indiferent de religia noastră. Trebuie sa ne ferim de demoni în sensul în care sa nu lasam păcate, tentații, energii / gânduri rele sa ne pătrundă în suflet și în chakre. Altfel, e foarte aiurea
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 13.02.2025, 18:21:44
Member

Implicit

Si de ce crezi ca daca sunt adevarate Ortodoxia le respinge? Sau de ce nu au pomenit de ele nici Iisus , nici apostolii? Chiar intreb de curiozitate.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2025, 18:30:32
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si de ce crezi ca daca sunt adevarate Ortodoxia le respinge? Sau de ce nu au pomenit de ele nici Iisus , nici apostolii? Chiar intreb de curiozitate.
Pentru ca în Biblie lucrurile sunt mult mai codificate (greu de descifrat).

Îți dau aici un exemplu cu ce am găsit (descifrat):

Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții. - Proverbe 4:32. Acest verset se refera la Chakra Inimii și esența vieții ce circula prin aceasta.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 13.02.2025, 18:56:08
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Pentru ca în Biblie lucrurile sunt mult mai codificate (greu de descifrat).

Îți dau aici un exemplu cu ce am găsit (descifrat):

Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții. - Proverbe 4:32. Acest verset se refera la Chakra Inimii și esența vieții ce circula prin aceasta.
Cred ca pe toti ii intereseaza ce inseamna asta dpdv pragmatic, practic, cu aplicare imediata in viata de zi cu zi.

Ce faci practic sa beneficiezi de " izvoarele vietii"?
Cum iti pazesti inima in asa fel incat sa inviti mai multa putere si energie creatoare in viata ta?

...dar practic, nu filozofic
Vechi 13.02.2025, 19:06:36
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
...
]

Ce se face practic, nu doar filozofic pentru ce ai spus:

1. Trebuie sa te deschizi la ce este intr-adevar frumos și pentru energia creatoare in viata ta. Spre exemplu, muzica, dansul, scrisul de poezii, matematica chiar pentru unii, etc, sunt lucruri ce țin de partea feminina (creatoare) a sufletului.

2. Afirmații de genul "atrag, cu ajutorul lui Dumnezeu, lucruri bune și frumoase în viata", sau "Dumnezeu ma ajuta sa descopăr lucruri cele bune pentru sufletul meu". Pe lângă deschiderea și practicarea celor de la pasul 1, afirmațiile ajuta foarte mult.

3. Voluntariatul este o oportunitate foarte bună pentru a ne oferii bune și frumoase izvoare ale vieții. Practicarea bunătății, a ajutorului cuiva care are nevoie (nu doar cu bani, ci și cu alimente sau chiar și un sfat bun), contribuie la un ritm energetic crescut.

Reply With Quote
Vechi 13.02.2025, 19:11:50
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
...
4. Petrecerea timpului cu familia. Mai ales dacă nu este o situație foarte tensionanta în familie, petrecerea timpului de calitate cu cei dragi ajuta foarte mult pentru alimentarea și păstrarea vieții la o calitate bună, frumoasa.

5. Ascultarea și aplicarea sfaturilor pe care le primesc (bune, evident după ce le trec prin filtrul personal). Trebuie sa trecem sfaturile prin filtrul nostru personal, și de asemenea, sa pastram valoarea smereniei. Trebuie sa recunoaștem ca avem nevoie, din când în când, de un mentor, de un profesor, sau de un duhovnic, etc. Omul nu le poate face singur pe toate.

6. Practicarea sentimentului de detașare (controlat). Trebuie sa învățăm sa ne detasam in mod controlat de situațiile care nu ne fac bine în viata. Sa nu uitam trecutul, dar sa nu lasam trecutul sa devina o umbra acoperitoare a noastră.

Sunt unele evenimente în viata noastră a tuturor care poate ne-au creat foarte mult disconfort, din partea unui om anume spre exemplu. Punem distanta de omul respectiv și nu ajungem la ceea ce Sfântul Ioan Gura de Aur numește drept zavistie.

Zavistia este cel mai urat sentiment, iar pentru cine vrea sa păstreze calitatea izvoarelor vieții la un nivel optim, trebuie sa evite cu orice preț sentimentul de zavistie

Reply With Quote
Vechi 14.02.2025, 09:06:58
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Ortodoxia nu le respinge, dar nici nu le aduce în discuție, dar chiar și dacă le-ar aduce cineva în discuție, mi se pare foarte rezonabil să le treacă în plan secundar fiindcă nu susțin învățătura lui Iisus prezentată de toată viața Lui.

În al doilea rând, radiestezia se folosește în încercarea de a afla din natură și din lume răspunsuri de încredere pentru creduli, deci nu din plan duhovnicesc.

În al treilea rând, Iisus, apostolii și ortodoxia, toți se străduiesc să-l determine pe om să-și adopte convingeri de viață curată din credință, nu din semne, dovezi, certitudini.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 14.02.2025, 09:29:52
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Am văzut niște filme/demonstrații cu întrebări și răspunsuri cu anse și m-am convins că sunt cât se poate de manipulatorii.
Întrebare: E adevărat că copiii își pot alege părinții înainte de naștere?

Răspuns: Da!= ansele din mâinile ”demonstratoarei” s-au suprapus?!?!?! - semn că ea le-a ”ajutat” să se suprapună fiindcă ea a pus și întrebarea; rezultă că răspunsul DA era convingerea ei.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 14.02.2025, 09:34:31
Member

Implicit

la faza cu manipularea cred ca depinde de radiestezist, eu cunosc personal un individ care iti zice lucruri despre tine la perfectie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare