![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Astazi , o noua experienta.
L-am comemorat intr-o sesiune speciala la Universitate pe Emil Cioran. Fiind singura romanca din Facultate, colegii erau curiosi cum suna in limba romana cateva dintre textele cioraniene, pentru ca in franceza au o muzicalitate splendida. Am tradus rapid si am citit in romana. Apoi au mai vrut, si am citit din Eugène Ionesco. Nu s-au plictisit, si am citit Eminescu (autor necunoscut pentru ei). Erau in extaz , desi nu intelegeau textul ("Luceafarul"). La un moment dat le-am spus ca ma opresc aici (dupa vreo 20 de strofe). Dar, surpriza, vroiau sa asculte pana la capat, le placea ritmul, curba melodica a versului. Iata ca Eminescu este inepuizabil chiar si pentru necunoscatorii limbii romane! Ce limba plina de gratie ne-a creat poetul nostru drag! Domnul sa-l binecuvanteze pentru darurile ce le-a oferit semenilor fara a cere "plata" (glorie si aplauze)! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine. (ce bine i se potrivesc lui Eminescu!)
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patriarhia Română | Danut7 | Generalitati | 1 | 07.02.2010 20:58:28 |
Nobel pentru literatura 2009 | LapetiteMoc | Generalitati | 56 | 26.10.2009 10:07:49 |
Traduceri de literatura religioasa | novacrin | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 28.09.2007 15:42:01 |
literatura | erzbet | Generalitati | 29 | 20.02.2007 21:02:28 |
|