Citat:
În prealabil postat de dormarunt65
Este adevarat ca adventistii nu tin sabatul ca evreii. Unii tin sabatul asa cum i-a invatat Domnul Sabartului, altii tin sabatul asa cum i-a ivatat traditia lor (fara Hristos, in care nici nu cred). Domnul Iisus Hristos a dezlegat sabatul de toate poverile puse prin reguli evreiesti (unele dintre ele chia ilare si absurde).
Spui ca sabatul adventistilor este o caricatura. Arata-mi un singur aspect caricaturistic in felul cum tin sabatul adventistii de ziua a saptea. Presupun ca drept raspuns, si tu vei veni cu invective si nimic altceva. Arata-mi ca m-am inselat.
Nu stiu ce pierdem dar stiu bine ce castigam. Ascultand de legile lui Dumnezeu (inclusiv cele referitoare la mancare) adventistii traiesc mai mult si au batranete frumoasa. Acest lucru este cunoscut in lumea intreaga. S-au facut documentare pe aceasta tema (vezi filmul "Adventistii", tradus si in limba romana - este un documentar facut de un realizator catolic). Se fac studii pe adventisti (da pe google "AHS1" sau "AHS2" - adica adventist healt studing).
Stii ce este interesant? Cunosc multe persoane care luau in ras stilul de viata adventist (mai ales referitor la mancaruri). Nu dupa mult timp, unele din acele persoane ajungeau sa manace ca adventistii. Cauza: o boala, iar medicul le-a recomandat o dieta sanatoasa.
Nu-ti doresc sa ajungi bolnav. Ar fi bine sa ai grija de trupul tau, de pe acum. Dumnezeu te invata ce este bun de mancat si ce nu este bun.
|
vasinec, ai idee ce ti se poate intimpla daca iti blestemi un semen, mai ales fara motiv? a, ca fac misto de credinta voastra? pai fii si tu ironic, fii briliant, ataca-ma cerebral, nu cu misticisme de dark side. sa iti spun un secret de gradul 37 cu noua: simtul umorului este o dovada de inteligenta. Deci, dovedeste-ti inteligenta!
Hai sa iti zic ceva: interpreteaza momentul cu mincatul spicelor in Sabbath de catre apostoli. Nu iti este clar, ca Acela care Se defineste ca Domn al Shabbatului, prin chiar aceasta, a ridicat toate restrictiile alimentare si sabbatice pentru cei care vor veni la noua credinta? Noi suntem Gentiles. Poporul Ales este doar Unul: Israelul. Noi si ei avem cai spirituale diferite. Nu un aparent hibrid, ridicol pe deasupra prin asbsenta bazei sale scripturale, este solutia, caci problema nu exista, ca sa necesite o solutie. (Dupa cum vezi, am lasat ironiile deoparte, hai sa vorbim serios). Aminteste-ti de uriasii protestantismului: Luther, Bucer, Melanchton, Calvin, Knox, Zwingli, Spurgeon, si altii: nici unul nu a predicat ce credeti voi. Si, scuza-ma, nu se compara Miller si/sau E. W. cu oricare dintre cei sus-enumerati.