Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2012, 00:30:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Afirmația nu este a lui Iisus, ci mai degrabă a lui Marcu, dar nu acest aspect e important. Important e să citim Biblia totdeauna în context fără a lăsa deoparte părțile ce nu ne convin. În cazul de față, nu ne convine (te înțeleg, eu am fost în aceeași situație) restricția pe porc. Nu cred că e cineva pe aici care să mănânce gândaci, viermi și șobolani...
Chestie de preferinte, nu de religie - halal argument de..adventist.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 01:43:15
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Mi se pare corectă argumentația, cu o singură excepție: nu-mi pot imagina că această generalizare a bucatelor curate să se refere la absolut tot ce mănâncă azi oamenii, căci nu-mi pot imagina un fariseu, un apostol, ori pe Iisus mâncând gândaci, șobolani, ori viermi. Despre asta era vorba...

Cred ca de aici deriva refuzul dvs. de a accepta versetele biblice, de la faptul ca dvs., la fel ca si Ap. Petru la inceput, nu va puteti imagina o apropiere fata de ceea ce ati fost invatat ca este necurat. Apostolul Petru a sfarsit prin a manca cu paganii, si cu siguranta paganii nu mancau casher si ei insisi nu erau curati dupa Vechea Lege. Asa cum apostolul s-a putut apropia pana la urma de pagani, tot asa s-a putut apropia si de mancarea lor. Cum de altfel o facuse deja cand era in compania Domnului care manca si cu paganii. Niciodata ap. Petru nu a ripostat cat Domnul era cu ei, nu I-a zis niciodata ca el nu intra cu Domnul in casa pagana si la masa cu paganii, ci a ripostat numai dupa ce Domnul nu mai era cu ei, ca si cum cele facute deja cu putin timp in urma ar fi fost uitate. De unde se vede cine curatea si omul si bucatele.
Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte?

Last edited by Tartaruga; 07.08.2012 at 01:45:46.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 10:35:29
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:25)

fac asta adventistii? nu! ei cerceteaza cu atentie conform legii mozaice si nu conform preceptelor crestine.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 11:24:12
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte?

Daca va pofteste un necredincios la o masa, si voiti sa va duceti, sa mancati din tot ce va pune inainte, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:27)

dar tine cont acest domn, "osutafaraunu", de ce spune Biblia? nu! important este pentru dumnealui sa peroreze doctrinele unui cult, si anume ale cultului adventist, nu-l intereseaza Scripturile.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:00:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de editheraven Vezi mesajul
le : vremurile de nestiinta se refereau nu la stiinta legii ci a voii Lui Dumnezeu.
Păi Legea lui Dumnezeu este exprimarea cea mai înaltă și mai concisă a voii lui Dumnezeu pentru noi oamenii.

"Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om." (Ecl.12,13 - versiunea ortodoxă)
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:03:14
editheraven's Avatar
editheraven editheraven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2011
Implicit

Citat:
Păi Legea lui Dumnezeu este exprimarea cea mai înaltă și mai concisă a voii lui Dumnezeu pentru noi oamenii.

"Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om." (Ecl.12,13 - versiunea ortodoxă)

1 Tes 4:3 "Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră: să vă feriți de curvie;"
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:09:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pentru ca tot o tragi cu legea ceremoniala, unde NICAIERI in Biblie NU scrie asta
Dacă pui un orb să-ți arate cu degetul 30 de versete în Biblie, cel puțin unul din acestea va fi despre legea ceremonială. Sper că tu nu ești acel orb...
Că nu e numită "legea ceremonială" e altă treabă... e numită lege și are de-a face cu ceremoniile; ce vrei mai mult?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:11:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
am trait sa o aud si pe asta de la un adventist, de la martorii lui Iehova o aud des. De unde stii amice ca esti mantuit?
Știu pentru că Hristos de aia a murit pentru mine, ca să fiu mântuit. Dacă tu ai ales să fi pierdut e altă poveste, eu nu pot decât să te compătimesc. Nici măcar Dumnezeu nu poate interveni cu forța în dreptul alegerii tale...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:16:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si totusi, sunt in lume locuri in care oamenii nu au cu ce sa se hraneasca decat cu gandaci, viermi si chiar sobolani.
Au existat in istorie astfel de cazuri.
Trebuiau sa se sinucida murind de foame? Era mai bine placut lui Dumnezeu asa?
Sau tocmai lupta pentru supravietuirea lor si a copiilor lor este mai importanta si, de ce nu, mai bine placuta lui Dumnezeu?
De ce vii cu asemenea exemple extreme? Tu ai trecut printr-o asemenea experiență tragică măcar o singură dată în viață? Dacă vei ajunge în această situație, spune-mi și te voi ajuta; nu-ți fă probleme...

Citat:
Dogma voastra referitoare la animalele "curate" este in fond exclusivista si batjocoritoare la adresa oamenilor: carnea de porc este mai accesibila oamenilor de rand, aproapelui nostru (si al vostru). Iar se stie ca dieta vegetariana este mai scumpa decat carnea, daca stai sa o judeci dupa aportul de calorii.
Un porc este mult mai usor de crescut decat o vita sau chiar decat gainile, iar carnea unui porc ar ajunge pentru 2 batrani pensionari de la tara din iarna de la Craciun pana in postul Pastilor sau chiar mai mult. Iar dupa postul Pastilor incep sa apara verdeturile.
Asta cu "dieta vegetariană mai scumpă decât carnea" e un mit. În special la țară - cum ai exemplificat. Spune mai degrabă că obiceiurile [greșite] alimentare ale românilor sunt greu de schimbat. Datorită inerției la schimbare și datorită prejudecăților.

Citat:
Obligandu-i pe acesti oameni sa tina o dieta greu accesibila financiar doar pentru ca asa credeti voi aberatia ca lui Dumnezeu asa Ii place, deveniti cu adevarat urmasii fariseilor din vechime.
Dar nu-i obligăm de fel! Îi obligă medicul... Dacă cumva mai apucă vârsta pensionării...

Citat:
Mantuitule 666, asta spune multe despre mandria ta luciferica! Nici nu am curaj sa-L rog pe Dumnezeu sa te ierte, pentru ca asta este pacat impotriva Duhului Sfant!
Ușurel, ușurel, amice! Dacă am fost mântuiți de Hristos, nu înseamnă că am și ajuns deja în Cer...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:17:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Chestie de preferinte, nu de religie - halal argument de..adventist.
Ba e chiar de religie. Dacă o religie e atât de laxă încât permite o viață destrăbălată în chefuri și beții, eu nu vreau să am de-a face cu o asemenea religie! Ceea ce am și făcut...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 21:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 08:01:32