Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nu asta vreau să spun, ci că în viață nu dai doar peste situații extreme. Și dacă totuși dai, ce e mai simplu, corect și sănătos? Să mănânci o rădăcină, ori un șobolan?
|
Si daca nu gasesti o radacina: esti in desert, de exemplu, sau intr-o inchisoare comunista.
Aveti un stil de a despica extremul in 4, ceva fantastic; dar gandirea opaca si indoctrinata nu va ajuta si nu va lasa sa va folositi imaginatia in scopuri bune (adica asa indoctrinati cum sunteti nu puteti visa frumos, ci numai in anumite limite impuse de coana mare, nici macar de Biblie).
Citat:
Mai întâi de toate, ai dat exemplul unor bătrâni de la țară, unde știi bine că 1 Kg de roșii [te] costă mult, mult mai puțin decât 1 Kg de carne.
Mai apoi, vegetarianismul nu înseamnă doar roșii ori mere din Patagonia, adică tot ce e mai scump...
|
Mai, mantuitule 666, era vorba de a face un calcul pret/calorie.
Sa-ti fac o schema, un desen ceva?
Citat:
Ei bine, eu am auzit și chiar văzut.
|
Sper ca exemplul tau este un sectar albit de zile si de ganduri, care s-a nascut si a murit eretic, nu unul care a fost ortodox (cu statut de fiu) si a murit sectar (adica rob Legii)?
Citat:
Ai impresia că adventiștii nu postesc? Iar dacă prin "post bisericesc" înțelegi postul acesta fără carne (care pentru mine personal nici nu înseamnă post), sunt adventiști care "postesc" toată viața, de la naștere pănă la adânci bătrâneți.
|
Da, nu numai impresia, ci si certitudinea.
Cum poti sa crezi ca un sectar posteste? Postul este un privilegiu dat membrilor Bisericii.
Poate un nemembru al Bisericii sa posteasca? Are doar impresia ca posteste.
Postul nu este un scop in sine, ci este un mijloc prin care omul, abtinandu-se de la pacate si eliberandu-se de vicii se apropie incet-incet de Domnul Hristos.
Un sectar de cine se apropie postind?
De dumnezeul lui, adica de necuratul.
Citat:
Nu ști în ce sens am afirmat că sunt mântuit, deși cred că am explicat... Sunt mântuit datorită jertfei lui Hristos, dar pot cădea. Și invers: poți trăi o viață în păcate, după care să te pocăiești sincer și să ajungi în Cer. Prin același Har și în virtutea aceleiași Jertfe...
|
Intrebarea mea este: esti mantuit sau nu? Raspunsul e simplu: da sau nu. Daca nu esti in stare sa dai un raspuns simplu, nu esti decat un simplu filosof incalcit in meandrele gandirii sinucigase.
Din nou la sectari modul confuz de a raspunde, confuzie care reflecta, dealtfel, modul lor de a gandi!!!