Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2012, 15:23:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte?
  1. Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul
  2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap
Ceva, ceva tot ați citit (în Biblie), situația descrisă fiind de o cu totul altă natură...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:24:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului. (1Cor.10:25)

fac asta adventistii? nu!
Desigur că nu fac, ei fac alegeri inteligente când se duc la piață, nu cumpără chiar orice marfă stricată ori nesănătoasă. Și încă un lucru totdeauna omis de iubitorii români ai porcului (căci de fapt asta e problema): Pavel se referă la scrupulele inutile pe care și le-ar putea face creștinul vis a vis de carnea jertfită idolilor ce se găsea pe piață. Iar acolo nu se găsea carne de "viermi, gândaci și șobolani".
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:25:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de editheraven Vezi mesajul
1 Tes 4:3 "Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră: să vă feriți de curvie;"
Exact. Iar aici e dată o singură poruncă din voia lui Dumnezeu (Decalog): porunca a VII-a.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:29:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă pui un orb să-ți arate cu degetul 30 de versete în Biblie, cel puțin unul din acestea va fi despre legea ceremonială. Sper că tu nu ești acel orb...
Că nu e numită "legea ceremonială" e altă treabă... e numită lege și are de-a face cu ceremoniile; ce vrei mai mult?
Legea e UNA singura amice. Voi adventistii ati impartit-o in 2. Acum "m-am facut" si eu protestant si zic SOLA SCRIPTURA: arata-mi versetul biblic in care sa apara scris LEGEA CEREMONIALA. Daca NU scrie nicaieri asta in Biblie atunci este inventie omeneasca...si altcineva este ORB
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:36:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Știu pentru că Hristos de aia a murit pentru mine, ca să fiu mântuit. Dacă tu ai ales să fi pierdut e altă poveste, eu nu pot decât să te compătimesc. Nici măcar Dumnezeu nu poate interveni cu forța în dreptul alegerii tale...
mda...Arsenie Boca a spus ca protestantii merg in Iad cu Biblia in mana. Acum ii dau dreptate. Amice, Hristos a murit pe cruce pentru ATI DA POSIBILITATEA ca sa te mantuiesti. Moartea LUI pe cruce NU-ti aduce mantuirea pe tava, o iei si spui: GATA, SUNT MANTUIT
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 15:57:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Legea e UNA singura amice. Voi adventistii ati impartit-o in 2. Acum "m-am facut" si eu protestant si zic SOLA SCRIPTURA: arata-mi versetul biblic in care sa apara scris LEGEA CEREMONIALA. Daca NU scrie nicaieri asta in Biblie atunci este inventie omeneasca...si altcineva este ORB
Bine, e UNA, care are două componente: una ceremonială și una morală! E mai bine așa? Componenta ceremonială a fost abrogată de Hristos pe cruce.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 16:06:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mda...Arsenie Boca a spus ca protestantii merg in Iad cu Biblia in mana. Acum ii dau dreptate. Amice, Hristos a murit pe cruce pentru ATI DA POSIBILITATEA ca sa te mantuiesti. Moartea LUI pe cruce NU-ti aduce mantuirea pe tava, o iei si spui: GATA, SUNT MANTUIT
Trebuie să faci și tu ceva, nu-i așa? În sensul că Jertfa lui Hristos e incompletă și nedesăvîrșită...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 16:48:37
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
De ce vii cu asemenea exemple extreme? Tu ai trecut printr-o asemenea experiență tragică măcar o singură dată în viață? Dacă vei ajunge în această situație, spune-mi și te voi ajuta; nu-ți fă probleme...
Adica vrei sa spui ca Legea e relativa? Nu se aplica in situatii extreme?

Citat:
Asta cu "dieta vegetariană mai scumpă decât carnea" e un mit. În special la țară - cum ai exemplificat. Spune mai degrabă că obiceiurile [greșite] alimentare ale românilor sunt greu de schimbat. Datorită inerției la schimbare și datorită prejudecăților.
Nu e deloc un mit. Hai, incearca si fa si tu niste calcule, ca doar sunt buni sectarii sambetisti la calcule: vezi cat costa 1 kil de rosii si un kil de carne de porc si cate calorii iti da 1 kil de rosii si cate un kil de carne de porc.
Sau tu consideri ca te spurci facand asemenea calcule.

Citat:
Dar nu-i obligăm de fel! Îi obligă medicul... Dacă cumva mai apucă vârsta pensionării...
Apuca, stai linistit. Eu unul nu am auzit ca un sectar sambetist sa traiasca mai mult de 100 de ani, dar ortodocsi sunt o gramada. Secretul acestor longevivi este postul bisericesc.

Citat:
Ușurel, ușurel, amice! Dacă am fost mântuiți de Hristos, nu înseamnă că am și ajuns deja în Cer...
Da, dar tu afirmi despre tine ca esti mantuit.
Asa este: te intreb pe tine, coane 666, esti mantuit?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 17:04:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Adica vrei sa spui ca Legea e relativa? Nu se aplica in situatii extreme?
Nu asta vreau să spun, ci că în viață nu dai doar peste situații extreme. Și dacă totuși dai, ce e mai simplu, corect și sănătos? Să mănânci o rădăcină, ori un șobolan?

Citat:
Nu e deloc un mit. Hai, incearca si fa si tu niste calcule, ca doar sunt buni sectarii sambetisti la calcule: vezi cat costa 1 kil de rosii si un kil de carne de porc si cate calorii iti da 1 kil de rosii si cate un kil de carne de porc.
Mai întâi de toate, ai dat exemplul unor bătrâni de la țară, unde știi bine că 1 Kg de roșii [te] costă mult, mult mai puțin decât 1 Kg de carne.
Mai apoi, vegetarianismul nu înseamnă doar roșii ori mere din Patagonia, adică tot ce e mai scump...

Citat:
Apuca, stai linistit. Eu unul nu am auzit ca un sectar sambetist sa traiasca mai mult de 100 de ani
Ei bine, eu am auzit și chiar văzut.

Citat:
dar ortodocsi sunt o gramada. Secretul acestor longevivi este postul bisericesc.
Ai impresia că adventiștii nu postesc? Iar dacă prin "post bisericesc" înțelegi postul acesta fără carne (care pentru mine personal nici nu înseamnă post), sunt adventiști care "postesc" toată viața, de la naștere pănă la adânci bătrâneți.

Citat:
Da, dar tu afirmi despre tine ca esti mantuit.
Asa este: te intreb pe tine, coane 666, esti mantuit?
Nu ști în ce sens am afirmat că sunt mântuit, deși cred că am explicat... Sunt mântuit datorită jertfei lui Hristos, dar pot cădea. Și invers: poți trăi o viață în păcate, după care să te pocăiești sincer și să ajungi în Cer. Prin același Har și în virtutea aceleiași Jertfe...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 17:35:43
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Nu asta vreau să spun, ci că în viață nu dai doar peste situații extreme. Și dacă totuși dai, ce e mai simplu, corect și sănătos? Să mănânci o rădăcină, ori un șobolan?
Si daca nu gasesti o radacina: esti in desert, de exemplu, sau intr-o inchisoare comunista.
Aveti un stil de a despica extremul in 4, ceva fantastic; dar gandirea opaca si indoctrinata nu va ajuta si nu va lasa sa va folositi imaginatia in scopuri bune (adica asa indoctrinati cum sunteti nu puteti visa frumos, ci numai in anumite limite impuse de coana mare, nici macar de Biblie).

Citat:
Mai întâi de toate, ai dat exemplul unor bătrâni de la țară, unde știi bine că 1 Kg de roșii [te] costă mult, mult mai puțin decât 1 Kg de carne.
Mai apoi, vegetarianismul nu înseamnă doar roșii ori mere din Patagonia, adică tot ce e mai scump...
Mai, mantuitule 666, era vorba de a face un calcul pret/calorie.
Sa-ti fac o schema, un desen ceva?

Citat:
Ei bine, eu am auzit și chiar văzut.
Sper ca exemplul tau este un sectar albit de zile si de ganduri, care s-a nascut si a murit eretic, nu unul care a fost ortodox (cu statut de fiu) si a murit sectar (adica rob Legii)?

Citat:
Ai impresia că adventiștii nu postesc? Iar dacă prin "post bisericesc" înțelegi postul acesta fără carne (care pentru mine personal nici nu înseamnă post), sunt adventiști care "postesc" toată viața, de la naștere pănă la adânci bătrâneți.
Da, nu numai impresia, ci si certitudinea.
Cum poti sa crezi ca un sectar posteste? Postul este un privilegiu dat membrilor Bisericii.
Poate un nemembru al Bisericii sa posteasca? Are doar impresia ca posteste.
Postul nu este un scop in sine, ci este un mijloc prin care omul, abtinandu-se de la pacate si eliberandu-se de vicii se apropie incet-incet de Domnul Hristos.
Un sectar de cine se apropie postind?
De dumnezeul lui, adica de necuratul.

Citat:
Nu ști în ce sens am afirmat că sunt mântuit, deși cred că am explicat... Sunt mântuit datorită jertfei lui Hristos, dar pot cădea. Și invers: poți trăi o viață în păcate, după care să te pocăiești sincer și să ajungi în Cer. Prin același Har și în virtutea aceleiași Jertfe...
Intrebarea mea este: esti mantuit sau nu? Raspunsul e simplu: da sau nu. Daca nu esti in stare sa dai un raspuns simplu, nu esti decat un simplu filosof incalcit in meandrele gandirii sinucigase.
Din nou la sectari modul confuz de a raspunde, confuzie care reflecta, dealtfel, modul lor de a gandi!!!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 21:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 08:01:32