Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2012, 10:54:25
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asta e tare! Chiar te astepti sa credem chestia asta?
...si pisica deschidea geanta unde era pachetul cu mancare, il scotea afara, adauga niste muraturi sa fie mai gustos si apoi mergea si-l servea adventistului !
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 17:56:36
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Deci, sa concluzionam: cand crestinul face fapte bune inseamna ca are credinta, iar cand nu face fapte bune atunci nu are credinta? Este aceasta afirmatie corecta?
Deloc! Fraza mea suna cu totul altfel.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 18:00:28
Banned

Implicit

Citat:
Da, sunt sceptic cu minunile, pentru ca Hristos Domnul ne-a chemat la o normalitate a vietii, la gandirea cu inima a Imparatiei: iudeii adora sa li se faca minuni.
Iar ortodocșii sunt ahtiați după minuni, punându-le chiar la loc de frunte în apologetică. Exemple:
  • Moaștele sunt moaște pentru că există minunea neputrezirii și a mirosului bineplăcut.
  • Ortodoxia e credința adevărată căci doar ea are minunea focului de la Sfântul Mormânt.
Citat:
"3.Tot ce se mișcă și tot ce trăiește fie-vă spre hrană; așa cum iarba verde, pe toate vi le-am dat.
4.Numai carne cu viața ei – sângele – să nu mâncați." Facere 9.
Dieta carnată a fost îngăduită din cauza condițiilor speciale de după potop, însă dieta originală a fost cea vegetariană:

"Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră." (Facerea 1,29 - versiunea Sinodală)

Citat:
"32.Și sculându-se poporul, toată ziua aceea și toată noaptea și toată ziua următoare au adunat prepelițe; și cine-a strâns mai puțin, tot a adunat zece coșuri; și le-au întins în jurul taberei ca să se zvânte." Nm.11
O altă îngăduință, dar cu ce rezultate... Un imens cimitir în deșert!

"Ci o lună întreagă veți mânca până vă va da pe nas și vă veți scârbi de ea, pentru că ați disprețuit pe Domnul..." (Numeri 11,20 - versiunea Sinodală)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 20:07:33
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Iar ortodocșii sunt ahtiați după minuni, punându-le chiar la loc de frunte în apologetică. Exemple:
  • Moaștele sunt moaște pentru că există minunea neputrezirii și a mirosului bineplăcut.
  • Ortodoxia e credința adevărată căci doar ea are minunea focului de la Sfântul Mormânt.
Nu am spus ca nu cred ca exista minuni, am spus ca credinta "personala" - cum va place voua sa o numiti, transformand astfel oamenii in simpli indivizi - nu trebuie sa se bazeze pe minuni.
Da, existenta si lucrarea sfintelor moaste nu cred ca este neaparat o minune, ci apartine de firescul lumii create, este o stare de fapt normala a omului indumnezeit, din care Duhul Sfant nu a iesit la moartea acestuia.
Voi sustineti ca omul este templu al Duhului Sfant - foarte bine pana aici; dar minciuna si dispretul vostru fata de om va imboldeste sa invatati ca dupa moarte Duhul Sfant paraseste acest templul al trupului. Cum va lasa cugetul inimii sa invatati ca dupa moartea omului Duhul Sfant isi paraseste templul?
Din nou va contraziceti pe voi in invatatura voastra mincinoasa.
Cum sa stea un om care gandeste cat de cat intr-o secta in care adevarul este atat de relativ?

Citat:
Dieta carnată a fost îngăduită din cauza condițiilor speciale de după potop, însă dieta originală a fost cea vegetariană.
Si ti se pare cumva ca ne-am intors in conditiile de dinaintea potopului?
Sau crezi cumva ca prin dieta vegetariana il vei putea aduce pe om in conditiile de dinaintea potopului?
Voi invatati milenarist ca vor fi un pamant nou si un cer nou - si va comportati ca atare, cu dispret fata de toate cele create, crezand ca si-asa, vor fi pamnat nou si cer nou si ca toate ale lumii acesteia vor trece, vor disparea -, dar tineti o dieta vegetariana incercand in mod zadarnic si fatalist sa va intoarceti in conditiile de viata de dinainte de Noe.
Din nou, adevar foarte relativ in invatatura voastra.

Citat:
O altă îngăduință, dar cu ce rezultate... Un imens cimitir în deșert!

"Ci o lună întreagă veți mânca până vă va da pe nas și vă veți scârbi de ea, pentru că ați disprețuit pe Domnul..." (Numeri 11,20 - versiunea Sinodală)
Si dispretuiesti tu ajutorul lui Dumnezeu si hotararea lui Dumnezeu de a da de mancare israelitilor in pustie? Cum se face ca cu mult inainte, imediat dupa potop Dumnezeu ingaduie oamenilor consumul de carne si acum Dumnezeu n-ar fi vrut, de fapt, sa le trimita prepelite israelitilor?
Ce le reproseaza de fapt, Dumnezeu israelitilor: faptul ca au mancat carne sau faptul ca s-au imbuibat de carne, au mancat pe supra-saturate?
Din nou, interpretare superficiala a Scripturilor, numai asa ca sa va iasa voua minciunile!!
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 20:14:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu crezi cumva ca Dumnezeu a vorbit cu dispret israelitilor?
Eu cred ca a vorbit cu ingrijorare, atregandu-le atentia ca asa se va intampla: ca poftind mancare multa, vor manca o luna de zile si se vor scarbi de atata mancare. Preaindestularea, imbuibarea care vine din pofta prea exacerbata departeaza pe om de Dumnezeu, facand din pantece un idol.
Din nou necesitatea postului, ca instrument ce ne ajuta sa ne apropiem de Dumnezeu.

Vezi la ce concluzii diferite ajungeti daca cititi Scripturile in spirit protestatar?

Problema e ca prin ceea ce credeti purtarea voastra in societate se transforma ca atare, separandu-va de ceilalti oameni, dispretuindu-i ca nu apartin sectei voastre. Dar cand unul trece la voi, brusc, neasteptat si dintr-odata il iubiti.

Voi nu realizati cat de ipocriti pareti celorlalti din afara. Din aceasta cauza nu aveti succes in prozelitismul vostru - in sinea voastra, a celor dintre voi care mai gandesc cat de cat, problema aceasta a greutatii cu care inainteaza lucrarea voastra prozelitista e un semn ca Duhul Sfant nu eeste cu voi. Dar lucrarea voastra nici nu va avea succes pentru ca voi, propovaduitorii nu veti reusi niciodata sa va identificati cu oamenii in nevoile lor, pentru ca nu reusiti sa va transformati voi, pe voi insiva, dupa asemanarea lui Dumnezeu.

Si reintorcandu-ne la subiectul acestui topic, concluzia mea este voi insiva va autoizolati prin comportamentul vostru de restul societatii. Insa, in ipocrizia voastra, voi credeti ca aceasta autoizolare reprezinta "prigoana" pe care o suferitit pentru Hristos. Nimic mai fals!

Last edited by Illuminatu; 10.08.2012 at 20:26:59.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 00:20:44
Banned

Implicit

Citat:
Nu am spus ca nu cred ca exista minuni, am spus ca credinta "personala" [...] nu trebuie sa se bazeze pe minuni.
Și eu cred la fel.

Citat:
credinta "personala" - cum va place voua sa o numiti, transformand astfel oamenii in simpli indivizi
Credința trebuie să fie personală, individuală, nu de gloată. Dumnezeu vrea să relaționeze cu fiecare dintre noi personal, căci ne cunoaște -chiar mai bine decât noi înșine- pe fiecare în parte. Nu suntem pentru El o masă de "indivizi" depersonalizați cu o credință delegativă; aceasta fiind o prejudecată ortodoxă în cadrul căreia tot alții trebuie să creadă în locul meu: ba nașii, ba preotul, ba sfinții și maica Domnului.

Citat:
Da, existenta si lucrarea sfintelor moaste nu cred ca este neaparat o minune, ci apartine de firescul lumii create, este o stare de fapt normala a omului indumnezeit, din care Duhul Sfant nu a iesit la moartea acestuia.
De ce trebuie voi să-I atribuiți Duhului Sfânt care chiar prin definiție este Duh, este Spirit, niște caracteristici fizice, materiale? "Umplerea cu Duhul Sfânt" ți-o imaginezi ca pe un fel de transvoazare, precum un transfer în mecanica fluidelor?

Citat:
Voi sustineti ca omul este templu al Duhului Sfant - foarte bine pana aici; dar minciuna si dispretul vostru fata de om va imboldeste sa invatati ca dupa moarte Duhul Sfant paraseste acest templul al trupului. Cum va lasa cugetul inimii sa invatati ca dupa moartea omului Duhul Sfant isi paraseste templul?
Care templu domnule? După ce omul a murit, mai poți vorbi de un templu? Avem de-a face aici cu altă prejudecată, aceea că abia după moarte omul atinge pragul sfințeniei, al "îndumnezeirii". Deci încă o dată: care templu? Spre meditație, iată ce zice Hristos Însuși despre acest templu pe timpul morții:

19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
...
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său. (Ioan 2 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Si ti se pare cumva ca ne-am intors in conditiile de dinaintea potopului?
Doar în sensul că avem la dispoziție vegetalele (absente imediat după potop).

Citat:
Sau crezi cumva ca prin dieta vegetariana il vei putea aduce pe om in conditiile de dinaintea potopului?
Nu-l vei putea aduce pe în condițiile de dinaintea căderii, dar de ce să nu ne pregătim de pe acum pentru condițiile de după reașezarea tuturor lucrurilor? Parcă un sfânt zicea că ultima noastră zi pe acest pământ ar trebui să se asemene cu prima zi din Cer...

Citat:
Voi invatati milenarist ca vor fi un pamant nou si un cer nou
Nu noi, ci Scriptura:

"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este." (Apoc. 21,1 - versiunea ortodoxă)

Citat:
si va comportati ca atare, cu dispret fata de toate cele create
"Dispreț față de toate cele create" înseamnă mai degrabă uciderea în abatoare a milioanelor de creaturi, ca să nu mai vorbim de "abatoarele" umane de pe front - asta apropo de subiectul cu războiul.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 00:25:19
Banned

Implicit

Citat:
Voi nu realizati cat de ipocriti pareti celorlalti din afara. Din aceasta cauza nu aveti succes in prozelitismul vostru - in sinea voastra, a celor dintre voi care mai gandesc cat de cat, problema aceasta a greutatii cu care inainteaza lucrarea voastra prozelitista e un semn ca Duhul Sfant nu eeste cu voi.
Iar ți-ai dat cu stângu-n dreptul! Aplicând la voi această estimare a prezenței Duhului Sfânt, rezultatele vor fi catastrofale! Ați reușit să câștigați la ortodoxie măcar atâția adventiști, câți ortodocși au fost câștigați pentru adventism? Deși raportat la număr, ar trebui să fie câștigați de vreo 300 de ori mai mulți...

Citat:
Si reintorcandu-ne la subiectul acestui topic, concluzia mea este voi insiva va autoizolati prin comportamentul vostru de restul societatii. Insa, in ipocrizia voastra, voi credeti ca aceasta autoizolare reprezinta "prigoana" pe care o suferitit pentru Hristos. Nimic mai fals!
Nimic mai fals decât concluziile tale bazate pe propriile fantezii și prejudecăți alimentate de necunoașterea adventismului. Ori de "cunoașterea" lui din bârfe, minciuni și vorbe de clacă...
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 01:15:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Credința trebuie să fie personală, individuală, nu de gloată. Dumnezeu vrea să relaționeze cu fiecare dintre noi personal, căci ne cunoaște -chiar mai bine decât noi înșine- pe fiecare în parte. Nu suntem pentru El o masă de "indivizi" depersonalizați cu o credință delegativă..
Asta e o alta chestiune pe care voi credeti ca ati descoperit-o si ne-o aruncati noua ca pe un adevar de tip "coada de pruna".
Faptul ca tu crezi ca esti in gloata sectara te face sa te simti deosebit: ei bine, afla ca si puscariasii simt despre ei ca sunt deosebiti; si breslele de mestesugari cred despre ei ca sunt deosebiti; si posesorii de Trabant-uri cred despre ei ca sunt deosebiti de restul lumii.
Dar asta nu face din tine o persoana, ci ai ramas la stadiul de individ.

Normal ca noi credem ca relatia cu Dumnezeu personalizeaza, dar ai ramas la stadiul inferior de protestant si nu vezi mai departe de lungul nasului: faptul ca fiecare din noi se spovedeste, de exemplu, (adica isi marturiseste pacatele preotului care nu este altceva decat martorul sau in fata lui Dumnezeu) denota ca in Ortodoxie legatura cu Dumnezeu este personala.
Asta e un mic exemplu, asa ca sa nu mai spui altadata minciuni sfruntate.

Dar voi bateti atata moneda pe "mantuirea personala" incat am ajuns sa cred ca o repetati tot timpul pentru ca ...sunteti inca in cautarea acestei legaturi personale cu Dumnezeu, inca nu ati gasit-o.

Citat:
De ce trebuie voi să-I atribuiți Duhului Sfânt care chiar prin definiție este Duh, este Spirit, niște caracteristici fizice, materiale? "Umplerea cu Duhul Sfânt" ți-o imaginezi ca pe un fel de transvoazare, precum un transfer în mecanica fluidelor?
Faptul ca nu ai simtit niciodata prezenta Duhului Sfant in trupul si sufletul tau te face sa scoti asemenea aberatii pe gura. Si nu cunosti decat numai ceea ce ai experiat pe propria-ti piele: asta, mantuitule 666, nu este o dovada a credintei tale! Ai ramas un biet rationalist!

Citat:
Care templu domnule? După ce omul a murit, mai poți vorbi de un templu? Avem de-a face aici cu altă prejudecată, aceea că abia după moarte omul atinge pragul sfințeniei, al "îndumnezeirii". Deci încă o dată: care templu? Spre meditație, iată ce zice Hristos Însuși despre acest templu pe timpul morții:

19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
...
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său. (Ioan 2 - versiunea ortodoxă)
Versetele de mai-sus sunt argumente in favoarea a ceea ce eu am postat si cred: tot ce spui poate fi folosit impotriva ta.
Citeste-le cu atentie si-ti vei da seama, sper. Dar nu prea cred!!

Citat:
Doar în sensul că avem la dispoziție vegetalele (absente imediat după potop).
Asta da aberatie: deci, dupa potop, imediat ce a crescut vegetatia, oamenii ar fi trebuit sa manance doar legume. Asta vrei sa spui?
Esti penibil!!

Citat:
Nu-l vei putea aduce pe în condițiile de dinaintea căderii, dar de ce să nu ne pregătim de pe acum pentru condițiile de după reașezarea tuturor lucrurilor? Parcă un sfânt zicea că ultima noastră zi pe acest pământ ar trebui să se asemene cu prima zi din Cer...
Vad ca tot la burdihana te gandesti. E rau cand ajungi sa crezi ca relatia cu Dumnezeu trece prin stomac si ca mantuirea omului sta in practici ritualice stomacale.

Tu de pe acum te gandesti ca esti mantuit si iti pregatesti stomacul sa manance mancare edenica. Ba mai mult, ti-ai si facut o lista cu vegetale edenice pe care le vei regasi acolo cand vei face marele pas spre dincolo.

Tu crezi ca vei merge dincolo cu stomacul de-aici?
Slava Domnului ca nu nadajduiesti sa treci dincolo cu mintea si inima ta de-aici, dar macar stomacul sa te lase sa ti-l transferi dincolo. Da, atunci merita sa ti-l pregatesti inca de pe-aici!

Citat:
"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este." (Apoc. 21,1 - versiunea ortodoxă)
"...si marea nu mai este..."
Nu te mira ca Sf.Ap.Ioan, dupa ce spune ca cerul dintai si pamantul dintai au trecut mai adauga "..si marea nu mai este.."?
Pai marea nu era cuprinsa in pamantul care a tocmai a trecut? De ce a mai trebuit Sf.Ap.Ioan sa completeze "..si marea nu mai este.."?
Versetul se descifreaza simbolic, mantuitule 666!!!
Crezi oare ca i-a cazut cu tronc Sf.Ap.Ioan marea si a mai facut o completare aparent inutila?
Halal interpretare superficial-protestanta!

Citat:
"Dispreț față de toate cele create" înseamnă mai degrabă uciderea în abatoare a milioanelor de creaturi, ca să nu mai vorbim de "abatoarele" umane de pe front - asta apropo de subiectul cu războiul.
Hai spune sincer: tu chiar nu simti dispret pentru porc?
Nu dispretuiesti din tot sufletul porcul?

Last edited by Illuminatu; 11.08.2012 at 01:23:15.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 01:35:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar ți-ai dat cu stângu-n dreptul! Aplicând la voi această estimare a prezenței Duhului Sfânt, rezultatele vor fi catastrofale! Ați reușit să câștigați la ortodoxie măcar atâția adventiști, câți ortodocși au fost câștigați pentru adventism? Deși raportat la număr, ar trebui să fie câștigați de vreo 300 de ori mai mulți...
Mai, eu nu imi bat joc de oameni numarandu-i, asa cum voi o faceti. Daca ai fi citit cu atentie VT ti-ai fi dat seama ca asta nu este placut inaintea lui Dumnezeu.

Eu am vazut de pe forumurile voastre de discutii ca sunteti in mare necaz, ca nu mai trec oamenii la voi si ca, mai mult, va pleaca tinerii, cei nascuti in familii de sectari, deci nebotezati, ai nimanui.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2012, 01:50:22
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
  1. Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul
  2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap
Ceva, ceva tot ați citit (în Biblie), situația descrisă fiind de o cu totul altă natură...
Mi-au soptit colegii de forum ca era din Biblie :)

Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul.
Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri.

Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc.
:)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 21:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 08:01:32