Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2012, 21:07:35
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calatorul Vezi mesajul
Ce varsta aveau Adam si Eva cand au fost creati?

Au fost ei oamenii perfecti pana sa intre in pacat din punct de vedere fizic si spiritual?

De ce a trebuit sa li se interzica un singur lucru: sa nu manance din pomul vietii? Trebuia sa li se puna la incercare ascultarea?

Raiul e o lume spirituala, insa ei au fost creati cu toate instinctele si nevoile pe care le avem si noi: foame, sete, nevoie de somn, instinctul de impreunare. Ei au muscat din marul din pomul vietii sa inteleg ca in raiul nu e o lume spirituala in totalitate de vreme ce au mancat si ca ar implica si anumite aspecte materiale? Sa fie lumea noastra o copie imperfecta a lumii de dincolo?
Adam si Eva nu aveau varsta...nu imbatraneau.
Erau perfecti pentru ca erau unici.
Li s-a interzis sa manance din "pomul vietii" pentru a alege sa iubeasca pe Dumnezeu in fiecare zi...si in aceasta viata tot asta facem sau nu facem. Cand invatam sa iubim nu mai sunt alegeri.
Adam si eva nu aveau toate instinctele si nevoile. Nu cunosteau frigul, munca/efortul, impreunarea, pericolul, etc...foamea si setea erau potolite usor.
Nu stim cum este lumea de dincolo, aflam dupa ce murim...care este graba?...pana sa ajungem acolo e mai greu.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2013, 15:19:50
maria-15
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Cum se face oare că biruința Împărăției este asemănată bucuriei ospățului nupțial?

"Să ne bucurăm și să ne veselim și să-I dăm slavă, căci a venit nunta Mielului și mireasa Lui s-a pregătit," (Apocalipsa 19:7)

Mireasa lui Hristos este Biserica, iar chipul/icoana acestei legături nupțiale mai presus de fire este căsătoria creștină! (vezi Corinteni 5:22-33)
asa cum un mire isi iubeste mireasa,asa Hristos iubeste Biserica.
asa cum femeia se supune barbatului,asa si Biserica se supune si asculta de Hristos.

mai mult de aceasta eu nu stiu.iertare!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2013, 17:24:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Atunci, El de ce nu S-a casatorit? De ce a evitat Taina pe care Insusi a instituit-o(dupa cum sustii)?
1. Cat despre cele ce mi-ati scris, bine este pentru om sa nu se atinga de femeie.(1Cor7,1)

Ceea ce vreau sa spun e ca si ei au avut exact aceleasi instincte de care nici noi nu ne putem dezbara; noi oare n-am cadea?
Taina de care vorbesti, a fost instituita DOAR pentru om. Taina acesta e valabila si pentru ingeri? NU.Hristos chiar daca a fost om, era in acelasi timp si Dumnezeu. Dumnezeu are nevoie cumva de sotie?
Reply With Quote
Vechi 02.01.2013, 01:18:39
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Taina de care vorbesti, a fost instituita DOAR pentru om. Taina acesta e valabila si pentru ingeri? NU.Hristos chiar daca a fost om, era in acelasi timp si Dumnezeu. Dumnezeu are nevoie cumva de sotie?
Dumnezeu S'a facut om pentru ca omul sa devina dumnezeu (Sf. Atanasie cel Mare).

Fiind facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si noi putem fi asemenea lui Hristos, Fii ai lui Dumnezeu.
De aceea a venit Iisus, ca sa ne convinga ca si noi putem fi ca El.

Noi ne deosebim sau ne asemanam cu Hristos?
Oare de ce cautam noi argumente ca suntem oameni si nu dumnezei?

6. Eu am zis: "Dumnezei sunteti voi, si toti sunteti fii ai Celui-Preainalt;"
7. dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din dregatori cadeti.(Psalmi81,6-7)

Idem (In10,34)

Last edited by Demetrius; 02.01.2013 at 05:10:31.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adam si Eva... Thor01 Generalitati 286 03.08.2011 10:47:12
Caderea lui Adam si Eva Danut7 Generalitati 102 02.03.2011 21:57:25
Adam ,Eva si rasele Gyulia Generalitati 44 10.09.2010 03:21:51
Adam Mihai-g Din Vechiul Testament 78 08.07.2008 15:21:06