![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu aceste porunci, Bogdan... Dar, ma gandesc ca poate ar trebui sa ne ajutam unii pe altii, sa ne "deschidem" ochii.
|
||||
|
||||
![]()
Aici pe forum da.
Citat:
In particular, asta fac, asta-mi place si din asta traiesc. Citat:
Citat:
Citat:
Uita-te la cat de perfide sunt denaturarile din "documentarul" pe care l-am comentat la topicul "Crezi in evolutie?" si ai sa intelegi de ce am problema asta cu terfelirea stiintei. Acolo mi-am dat cu parerea la cald in sensul ca am raspuns rapid ce mi-a venit in minte. Probabil exista si alte argumente contra celor spuse in acea parte a documentarului dar eu nu sunt un expert in biologie. Asa descoperiti adevarul? Eu am ceva mai mult respect fata de propria persoana si nu ma mint singur. Valabil si pt ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb, am sa spun cum vad problema de pe partea mea a baricadei. Sunt un optmist convins (asta e, nu sunt 100% rational) si inca mai cred ca lucruri simple prezentate stramb pot sa le clarific prin prezenta mea aici pe forum. In fond, daca dupa prima sau a doua incercare nu reusesc, poate nu sunt destul de convingtor si pot sa ma corectez in ce priveste argumentarea. In stiinta si din esecuri se poate invata foarte mult. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai2, du-te si convinge-i de soliditatea stiintei pe cei care s-au uns cu untdelemn de la candela Maicii Domnului si s-au vindecat de boli declarate incurabile de catre stiinta sau spune-le despre stiinta atatora dintre cei de pe acest forum care au trait intamplari deosebite de la Dumnezeu.
Nevrednicul de mine printre acestia. Eu nu zic ca stiinta nu a adus beneficii omenirii, dimpotriva. Insa stiinta este un "lucru", este ceva pe care omul l-a facut si pe care omul il descopera. Daca ajungem sa ne punem increderea in stiinta si sa vedem in ea scaparea noastra, practic fara sa ne dam seama ajungem sa ne inchinam la creatie. Si daca macar ai avea cunostinte despre ortodoxism, ai stii ca de fapt asta isi doreste diavolul: sa uitam de Dumnezeu si sa ne inchinam la orice altceva decat la EL. Vezi biserica scientologica, unde oamenii se inchina stiintei. Ti-ar placea sa mergi la ei? Legat de afirmatiile stiintifice, stiu anumite demonstratii logice simple care pot conduce la niste afirmatii false. De unde stii tu ca acesti minunati oamenii de stiinta sunt condusi de cele mai bune intentii? Chiar crezi tu ca toti dintre ei ne doresc binele? Oare cati oamenii de stiinta nu au facut afirmatii, nu au facut experimente pe oameni normali, spunandu-le ca e bine? Tu crezi in stiinta, de ce? Pentru ca te increzi in oamenii de stiinta? Oare cate teorii care par solide, nu au in spate tot felul de artificii pe care noi oamenii normali nu le stim? Pana la urma urmei asta faci: crezi in niste oameni care se numesc oameni de stiinta, dar nu crezi in semenii tai de aici, chiar de pe acest forum, cand spun ca au trait sau ca au aflat despre minunile lui Dumnezeu, acum! Oare, care dintre noi e mai subiectiv?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ajuns? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca oamenii de stiinta sint fiecare in parte subiectivi, stiinta, pe total, e cea mai obiectiva posibila. |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate nu stii mai nimic despre ortodoxism. In cazul asta iti inteleg ateismul...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In general incerc sa fiu ontopic, deci s-ar putea ca la intrebari de genul: "ce caut pe acest site?" sa nu raspund |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, cauta pe acest forum in thread-urile create despre minunile care au loc pana in zilele noastre: ale Sfintilor inchisorilor, ale Sfantului Nectarie.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 13:25:23 |
Creatie versus evolutie | vladstejaru | Dogmatica | 721 | 20.10.2012 01:48:42 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 20:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 20:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 23:09:45 |
|