![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3]Canon de rugăciune[/SIZE] [SIZE=3]pentru copilul bolnav[/SIZE] [SIZE=3]Cântarea 1-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, arată-ne nouă puterea milostivirii Tale![/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cel ce rânduiești toate spre mântuirea oamenilor, primește această puțină rugăciune pentru copilul acesta, care este greu încercat de boală, și tămăduiește-i durerile precum știi. Nu-l lăsa să se chinuiască, Doamne, ci ridică-l degrabă din boală, Tu, Care ești bun și iubitor de oameni.[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, arată-ne nouă puterea milostivirii Tale![/SIZE] [SIZE=3]Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, cât de mare este mulțimea celor pe care i-ai vindecat! Orbii și-au dobândit vederea, surzii și-au căpătat auzul, muții au început să vorbească, șchiopii au mers pe picioarele lor. Cine oare nu s-a vindecat alergând la ajutorul Tău? Te rugăm, Doamne, tămăduiește-l și pe copilul acesta care suferă.[/SIZE] [SIZE=3]Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.[/SIZE] [SIZE=3]Sfinților Apostoli, Sfinților Mucenici, Sfinților Ierarhi, Cuvioșilor Părinți și Cuvioaselor Maici, mijlociți înaintea lui Dumnezeu pentru tămăduirea copilului pentru care ne rugăm, ca să dobândească sănătate trupească și sufletească. [/SIZE] [SIZE=3]Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.[/SIZE] [SIZE=3]Nenumărate vindecări ai arătat, Născătoare de Dumnezeu, în tot locul răspândindu-se lauda minunilor tale. Tu, care ești și pentru noi mamă iubitoare de fii, arată dragostea ta și acestui copil greu încercat de suferință.[/SIZE] [SIZE=3]Cântarea a 3-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi, dar de multe ori bolnavii aleargă la doctori nepricepuți, și, în loc să fie tămăduiti, boala de vine mai grea. Călăuzește-ne Tu, Doamne, Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor, să găsim doctorii potriviți pentru ca acest copil să dobândească grabnică însănătoșire.[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]S-au înmulțit vrăjitorii care înșală lumea, zicând că puterea lor vine de la Dumnezeu. Ferește-i, Doamne, pe robii tăi ca nu cumva să cadă în cursele lor, ca nu cumva să fie batjocoriți de diavol.[/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Sfinților doctori fără de arginți Cosma și Damian, Chir și Ioan, Pantelimon și Ermolae, Samson și Diomid, Mochie și Anichit, Talaleu și Trifon, rugați-vă pentru doctorii care încearcă să tămăduiască acest copil, ca să fie iscusiți și luminați și să facă bună lucrare. [/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, tu i-ai acoperit cu darul tău pe doctorii care s-au rugat ție cu smerenie, și ei au dat bolnavilor cele trebuincioase spre însănătoșire. Așa ajută-i și pe doctorii care încearcă să vindece copilul acesta, ca să nu nădăjduiască doar în știința lor, ci mai ales în puterea care vine de la Cel ce dă cu adevărat tămăduirea. [/SIZE] [SIZE=3]Cântarea a 4-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, nu suntem vrednici să intri sub acoperământul nostru, dar spune numai cu cuvântul, și se va tămădui copilul acesta, Te rugăm cu zdrobire de inimă, învățându-ne a crede în puterea Ta cea dătătoare de viață, de la sutașul căruia i-ai vindecat sluga în chip minunat.[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Vino, Doamne, vino, Iubitorule de oameni, vino cu puterea Ta și vindecă durerile acestui copil, alungând de la el toată tulburarea trupească și sufletească și dăruindu-i lui pacea Ta cea sfântă.[/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Toți Sfinții și Sfintele care ați primit de la Dumnezeu darul tămăduirii, voi, care în chip minunat ați vindecat fel și fel de neputințe, arătați și acum puterea mijlocirii voastre în fața Tronului ceresc, rugându-vă Celui a Cărui putere tămăduiește orice neputință.[/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, tu, care știi durerea inimilor noastre și durerea copilului acestuia, tămăduiește-l cu rugăciunile tale, așa cum ai tămăduit de nenumărate ori pe cei care au alergat la tine în rugăciune.[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3]Cântarea a 5-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]„Fie vouă după credința voastră!“, ai spus orbilor care Te rugau să le dăruiești vederea, Mântuitorule, și ochii lor s-au deschis, iar ei s-au umplut de bucurie. Nu după puțina noastră credință, ci după dragostea Ta de oameni să vină tămăduirea acestui copil, ca să-Ți mulțumească și să Te slăvească.[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Nu Dumnezeu a creat boala și moartea, ci omul iubitor de patimi le-a ales. Nu Dumnezeu e de vină pentru suferințele noastre, El însă rânduiește cu milostivire izbăvirea noastră de chinurile veșnice. Cine este omul să cârtească împotriva Celui ce a făcut cerul și pământul? [/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Sfinte Ioane Botezătorule, care din tinerețea ta ai lepădat bucuriile acestei lumi și ți-ai trăit viața în nevoință, ocrotește-l pe acest copil și ajută-l să rabde cu credință orice încercări pe care le îngăduie Bunul Dumnezeu.[/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Preasfântă Fecioară, dacă durerea va birui acest copil și-l va arunca în mlaștina deznădejdii, tu să-l ridici degrabă și să-i alini suferințele, acoperindu-l cu darul tău.[/SIZE] [SIZE=3]Cântarea a 6-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]„Doamne, dacă voiești, poți să mă curățești“, a spus leprosul închinându-se Ție. Așa și noi, Doamne, credem că dacă e voia Ta, acest copil va primi grabnică tămăduire.[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]„Vreau, curățește-te“, i-ai spus leprosului, și s-a tămăduit. Dulce glas, preadulci cuvinte! Cine oare nu va cădea în fața puterii Tale, știind că Tu ești singurul care dai adevărata tămăduire?[/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Sfinte Steliane, nu știm să ne rugăm ție cu credința celor care s-au rugat și care au văzut mai apoi lucrarea minunilor tale, dar îndrăznim a cere ajutorul tău, știind că mult îi iubești pe copii și ești mare ocrotitor al acestora. [/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]O, Maică Preasfântă, am auzit minunile tale și m-am bucurat! Am auzit milele tale și sufletele noastre întristate au primit alinare! Am crezut în ajutorul tău și niciodată nu ne-ai lăsat rușinați! Lăudată să fii în vecii vecilor![/SIZE] [SIZE=3]Cântarea a 7-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]„De ce vă tulburați și plângeți, copila n-a murit, ci doarme“, ai spus, Hristoase, celor ce plângeau moartea fiicei lui Iair, mai-marele sinagogii, dar ei s-au îndoit că o vor mai vedea vie, neștiind cine era Cel care le vorbea. Să nu vină peste noi duhul necredinței și al îndoielii în puterea Ta, Doamne, ca să nu fim rușinați de necuratul diavol.[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]„Fiică, ție îți zic, scoală-te“, ai spus, apucând-o de mână, și copila a prins viață. Precum ai ridicat-o pe ea din adâncurile morții, așa să ridici și sufletul acestui copil spre pocăință dacă vreodată, din lucrarea diavolului, va cădea în adâncul păcatului.[/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Sfinte Ierarhe Nicolae, cum ai purtat de grijă celor trei fiice ale omului cel greu încercat de sărăcie și le-ai izbăvit de păcatul pierzător de suflete, așa să porți de grijă și acestui copil, ferindu-l de toată boala sufletească și trupească.[/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Mare e tristețea ta, Născătoare de Dumnezeu, când fiii tăi după dar cad în mrejele păcatului. Veghează ca o mamă asupra acestui copil, ca nu cumva să-și întineze sufletul, ci să crească sub îndrumările tale pe căile bine plăcute lui Dumnezeu.[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3]Cântarea a 8-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Cântarea a 9-a[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Doamne, _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Slavă _ _ _[/SIZE] [SIZE=3]Și acum _ _ _[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Nina, desi fiul meu nu mai e copil, dar fiind bolnav, am citit seara acest Canon de rugaciune, si spre bucuria mea, a doua zi s-a simtit mai bine. Iti multumesc pentru efortul de a pune atatea rugaciuni frumoase si RARE pe forum, spre folosul tuturor. Dumnezeu sa te rasplateasca pentru acest lucru!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cineva mi-a dat si mie aceste rugaciuni, stiu ca sint putini cei care le au si am zis ca vor fii de folos. Am pus multe, mai am o gramada ![]() Sistemul de a incarca textele mai lungi nu e simplu, si a trebuit sa continui asa incit nu se intrerupe lantul rugaciunilor. Dumnezeu sa asculte pe fiecare credincios care se roaga si le foloseste!!! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare | costa1988sv | Intrebari utilizatori | 9 | 21.12.2012 19:35:48 |
rugati-va pentru un om bolnav | ostas nastaca | Generalitati | 6 | 17.03.2010 16:59:36 |
rugati-va pentru un om bolnav | oanamiki26 | Generalitati | 10 | 27.12.2009 18:11:56 |
Rugaciune pt. parinti care si-au pierdut copilul | Cost | Rugaciuni | 2 | 13.04.2008 17:17:30 |
Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 14:33:08 |
|