![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt dezamagita oarecum ca nu au intrat in discutie teologii, poate o vor face de-aici incolo. Tema poate fi lamurita de un preot si care cunoaste destul de bine istoria BOR. Ca un diletant in materie, pot sa-ti spun ca destinul romanesc este de a marturisi ortodoxia. Dupa cucerirea Constantinopolului si a ocuparii de turci a popoarelor ortodoxe, principatele romane in frunte cu domnitorii lor au devenit singura sursa de finantare pentru intreaga ortodoxie si bineinteles singurul popor marturisitor al dreptei credinte prin razboaiele purtate. De aceea au fost numite "Bizantul de dupa Bizant!" . Mi se pare ca a si fost singurul popor din Imperiul roman de apus ramas ortodox, lucru ce a deranjat intotdeauna B.C. si de aceea a si cautat sa conteste latinitatea romanilor. De aici sintagma de 'popor ales', de aici fireasca saracie, suferinta pana la sfarsitul veacurilor! Este o datorie mostenita de la inaintasii nostri. In ce priveste prezentul, se spune ca UE este o reintregire a vechiului imperiu, in care romanii au aceeasi menire pentru care au existat si au luptat doua milenii. Mantuitorul ne spune sa ne facem comoara in cer, jugul Sau e bun si povara usoara. O demonstreaza cateva zeci de sfinti romani stiuti si altele - cu miile sau zecile de mii nestiuti pentru care nu ni s-a stins fiinta. Vezi sfintii inchisorilor. Cativa dintre ei au ajuns pana la noi, sa ne spuna jertfa generatiei lor. O generatie a carei elita a fost masacrata in urma cu 70 de ani in inchisorile carliste. Dumnezeu sa binecuvinteze neamul din care ne tragem! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ar sta lucrurile asa, libertatea nu ar mai exista.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sophia, nu stiu daca am deslusit exact la ce te referi cand vorbesti de liman. Daca te referi la limanul lumesc, cel de bunastare materiala, intr-adevar este un liman spre care tanjesc foarte multi oameni de pe pamant dar ....... dar, draga Sophia, nu acesta este limanul nostru. Limanul nostru este MANTUIREA si te asigur ca este mult mai greu de atins decat limanul lumesc.
Poporul ales? Ei bine, poporul ales este alcatuit din toti oamenii care-L martrisesc pe Domnul nostru Iisus Hristos ca Fiu al Lui Dumnezeu, indiferent daca sunt romani, bulgari, sudanezi, evrei, chinezi etc. Acesta este poporul ales.
|
|||
|
|||
![]()
nu asta inseamna predestinarea protestantilor?
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu sunt ortodox, dar nu cred ca toate cultele protestante sau macar si unul singur accepta ideea de predestinare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ramane de vazut cum trebuie inteleasa si la ei.
|
|||
|
|||
![]()
S-a deraiat de la subiect.
@adrian01055: Mai intai trebuie sa traim pe acest pamant, sa ne descurcam. Pentru asta ne trebuie niste lucruri: casa, caldura, apa, etc., haine, mancare etc. Pentru toate astea trebuie sa muncim si sa obtinem bani ca sa le platim. Deocamdata, practic, credinta singura nu ne asigura traiul pe pamant decat daca ne ducem toti in codru sau in pustie si traim ca animalele. Poate ca asa ar fi trebuit sa fie dupa voia lui Dumnezeu. Totusi omul a evoluat. Tot de la Dumnezeu a capatat banutul si forta si ajutorul pentru asta. Mantuire da. Pentru f.putini mantuirea este ceva palpabil, de inteles si clar. Putini au puterea si clarviziunea sa gandeasca ce se va intampla dupa. Pentru f.putini mantuirea este telul vietii, pentru restul credinta si mantuirea reperezinta doar un mod pozitiv de viata, pe placul lui Dumnezeu. Vorbiti de predestinare. Cam asta ar fi pe scurt intrebarea mea. Sunt unii predestinati de Dumnezeu spre bine si altii nu (ca popoare)? Faptul ca Iisus a fost trimis in tarisoara aceea asiatica plina de paradoxuri (credinta si razboi, natura saraca, dar economie puternica etc.), indiferent cum o cheama Israel sau Palestina (nu vreau sa creez discutii politice aici), este intamplator? A creat credinta, religia, popoarele, tarile, sau ele si-au ales si creat religia si credinta? Si au ales bine in acest fel? Multe intrebari deschise. Candva, undeva se spunea ca va fi ceva revolutionar in credinta si in tara noastra (de la Domnul, de la Sf. Fecioara), ca toata suferinta are un sens. Nu stiu. Asta intrebam. |
|
||||
|
||||
![]()
Iar un lat teolog protestant, mai moderat, Melanchton a parasit teoria lui Calvin si a introdus conceptul de predestinare doar a celor buni, fara sa paraseasca spiritul juridic.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti ca exista extraterestri? | amatyyy | Generalitati | 41 | 14.12.2012 23:21:40 |
Ce va face sa credeti in Dumnezeu ,cum slaviti iubirea fata de divinitate | kappa_ii | Generalitati | 4 | 13.12.2011 23:07:35 |
Credeti ca exista mantuire fara Hristos? | lacrimi | Despre Sfanta Scriptura | 57 | 22.02.2010 23:39:35 |
|