Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2009, 20:15:01
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Scuza-ma,

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Sophia, nu stiu daca am deslusit exact la ce te referi cand vorbesti de liman. Daca te referi la limanul lumesc, cel de bunastare materiala, intr-adevar este un liman spre care tanjesc foarte multi oameni de pe pamant dar ....... dar, draga Sophia, nu acesta este limanul nostru. Limanul nostru este MANTUIREA si te asigur ca este mult mai greu de atins decat limanul lumesc.
Poporul ales? Ei bine, poporul ales este alcatuit din toti oamenii care-L martrisesc pe Domnul nostru Iisus Hristos ca Fiu al Lui Dumnezeu, indiferent daca sunt romani, bulgari, sudanezi, evrei, chinezi etc. Acesta este poporul ales.
ai citit Biblia? Unde este scris ce scri? Sau este ceva nou?
Vechi 18.08.2009, 21:00:25
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
ai citit Biblia? Unde este scris ce scri? Sau este ceva nou?
"Pentru acela ce Ma va marturisi pe Mine, voi marturisi si Eu in fata Tatakui Meu"
Stii foarte bine ca va veni vremea cand va veti intoarce la Dumneazeu, adica veti face marturisirea de mai sus. Va asteptam cu drag.
Vechi 19.08.2009, 11:51:44
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Nici o problema!

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
"Pentru acela ce Ma va marturisi pe Mine, voi marturisi si Eu in fata Tatakui Meu"
Stii foarte bine ca va veni vremea cand va veti intoarce la Dumneazeu, adica veti face marturisirea de mai sus. Va asteptam cu drag.
Asteapta. Deocamdata, ca sa nu te plictisesti iti recomand sa citesti VT.
Vechi 19.08.2009, 17:56:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

era vorba undeva de aleshi shi nealeshi, popor osebit shi neosebit, popor ales shi popor neales de Dumnezeu...

poi Dumnezeu am impresia ca shtiind inima shi toate cele ale omului, tot ce face in viatza lui caci se shi vede in om din ce ajunge sa fie shi sa aiba ascuns in el ca patimi shi pacate shi ganduri shi idei... shi asha alege:

-unii se pocaiesc shi devin nepacatoshi shi credincioshi dar se socotesc mereu pacatoshi shi se cred nevrednici shi neosebitzi shi nealeshi dar nu pentru slava de la oameni, deci sunt smeritzi shi iubitori curat de Dumnezeu shi pe ei ii ridica Domnul shi nu-i leapada niciodata ci ii ocroteshte dandu-le Har
-altzii sunt cei care se imbraca in haina sfanta dar pe dinlauntru sunt lupi rapitori shi nu se pocaiesc niciodata si binele il fac doar inaintea oamenilor ca sa fie laudatzi de oameni shi sa li se ofere plecaciuni shi aplauze shi respect shi frica dar ei nu slujesc lui Dumnezeu ci babanului shi pantecului shi aceshtia se cred mereu aleshi shi se socotesc pe ei inshishi sfintzi shi vrednici shi maimari shi in trufia lor mereu osandesc shi se razbuna pe altzii shi fiind mandrii Dumnezeu le sta mereu impotriva dar ei neluand in seama mustrarea ajung sa cada in prapastie shi in hau shi asha se despart pe veci de Dumnezeu din pricina razvratirii shi nemultzumirii shi lacomiei caci sunt pui de naparci lacomi shi inraitzi...

deci singuri se osebesc shi se aleg prin faptele lor shi prin credintza lor unii fatza de altzii, prin felul in care slujesc shi se inchina... unii urmand pe Hristos (sf Treime) shi pe sfintzi iar altzii inchinandu-se shi urmand lucruri desharte ishi risipesc vremea...

Dar de la Dumnezeu ca pe totzi ii iubeshte shi ii cheama la pocaintza fara osebire caci "Imparatzia Cerurilor" s-a apropiat... iar la sfarshitul veacului acestuia pacatos shi spurcat se vor pune graul in jitnitza Domnului shi naghina se va arunca indarat in mare... caci pana atunci graul shi neghina cresc shi traiesc laolalta... trebuind sa se rabde reciproc.

Last edited by vsovi; 19.08.2009 at 18:12:43.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 16:58:35
cosminteologu cosminteologu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.01.2011
Implicit interesant

si totusi Sf Apostol Pavel spune despre evrei ca alor sunt binecuvantarile si fagaduintele! ei au fost alesi din toate neamurile pamantului ca sa fie lumina pentru neamuri, dar ei au asteptat un mesia care sai izbaveasca de stapanirea romana a timpului acela si nu un mesia care sai izbaveasca de stapanirea pacatului si a mortii!
El este si va fi ales si binecuvantat de Dumnezeu sa fie icoana a rodniciei binecuvantarii lui Dumnezeu! iar cei care cred in Hristos sunt si ei altoiti acestui neam evreu!
Noi mereu scapam din vedere ca si foarte multi evrei au trecut la crestinism si apostolii tot dintre evrei au fost alesi, iar la inceput chiar Hristos spune ca> eu nu sunt trimis decat pentru oile rătăcite ale casei lui Israel (Matei 15,24) iar mai apoi dupa ce poporul evreu reprezentat de farisei si multime s-a lepadat in multe randuri si chipuri nerecunoscandul ca mantuitor ba chiar l-au rastignit abia apoi Hristos dupa inviere a trimis Apostolii in toata lumea! Asfel tot cel ce crede in Hristos este altoit la noul popor ales si anume poporul crestin botezat cu numele lui Hristos!
Prin traditie se spune ca la sfarsitul vremurilor poporului evreu i se vor deschide din nou ochii si inimile ca sa vada ca mantuitorul pe care il astepatu a si venit si-l vor vedea pe cel pe care l-au rastignit si vor trece la crestinism spunand bine este cuvantat cel ce vine intru Numele Domnului! la Luca 13 34. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit. 35. Iată vi se lasă casa voastră pustie, că adevărat grăiesc vouă. Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!
Dar ca sa nu adancesc prea mult problema aceasta intens discutata de sfintii parinti, legat de topic vreau sa mentionez ca Dumnezeu nu are neaparat un popor ales ca sa se bucure si altul ca sa sufere si sa fie pedepsit! Neintelegeri in privinta impartirii bunurilor materiale si a pamantului in general au fost si vor fi la toate neamurile, si intotdeauna cel mai intelept poate profita de prostia sau daca vreti neintelepciunea celui mai slab la minte, dar sa nu uitam ca toate se intampla cu un oarece plan divin neinteles si neincaput de mintile noastre. De exemplu unde e saracie mai mare este nevointa mai multa si pretuire mai multa ptr lucrurile mai mici, unde e bogatie mai multa este si o comoditate mai mare care nu ne tine in garda fata de patimi si pacate, prin urmare e mai bine sa fii sarac trupeste dar sa ai valori duhovnicesti mai mari, caci aceasta si Dumnezeu isi doreste.
Poporul ales al lui Dumnezeu este acela care face voia lui si este mereu pregatit sa renunte la orice bun material pentru a sluji Lui caci la Dumnezeu nu exista granite ale binecuvantarii si poate da din belsug oricui care cere de la El!

despe cele pedepsite insa vedem sodoma si gomora care desi au fost avertizate ca fac uraciune inaintea lui dumnezeu si ptr asta vor fi pedepsite si nu s-au pocait, Imperiile care au inflorit in decursul timpurilor toate sau stins dupa ce au calcat poruncile lui Dumnezeu, sunt multe si greu de mentionat, dar sper ca raspunsul meu sai foloseasca cuiva si sa inteleaga ca Dumnezeu rabda pe pacatos sil pedepseste ca sal indrepte si il binecuvinteaza pe cel drept ca si mai multa roada sa aduca, iar cei care nu vor viata viitoare si nici indreptare nu cauta poate fi bogat aici pe pamant dar in ceruri unde e adevarata bogatie va fi sarac.
deci daca inmultim totul la nivel de natiuni Dumnezeu pentru cativa drepti tine o cetate in binecuvantari, iar daca cetatea e in intregime compromisa moral si sunt doar 2 sau 3 drepti pe aceia ii binecuvinteaza sii scoate din cetate ca cetatea sa fie pedepsita! vedem exemplul lui Lot caruia i se spune ia cu tine pe cine ai din cetate si fugi din ea ca sanu pieri si tu pentru pacatele cetatii (parafrazare).
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 17:07:39
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Nu-i nimic, nu există popoare rătăcite, doar minți rătăcite!

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 18:22:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

In ochii nostri cu siguranta ca spunem ca exista popoare alese si popoare pedepsite. Dar nu tot asa stau lucrurile si in ochii lui Dumnezeu. Eu vad toate popoarele in bratele lui Dumnezeu. El stie cel mai bine cum trebuie sa le tina, iar daca unele ne par a fi tinute in bratele, iar altele in picoare (mai degraba calcate), e doar o parare. Realitatea e ca toate stau in bratele Sale.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 18:49:00
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Nu stiu exact daca exista popoare pedepsite de Dumnezeu, dar stiu sigur ca exista popoare care se pedepsesc singure, precum Romania de exemplu.
Vechi 27.01.2011, 04:49:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit Unele tari ies din prostie si ignoranta numai prin colonizare

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Nu stiu exact daca exista popoare pedepsite de Dumnezeu, dar stiu sigur ca exista popoare care se pedepsesc singure, precum Romania de exemplu.
Pippo, atita putem. Nu se auto-pedepseste nimeni.
GIndeste-te la tarile salbatice care au fost colonizate si la cit de mult s-a lucrat cu ele pentru a le scoate din ignoranta si lipsa de cultura.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 05:28:56
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pippo, atita putem. Nu se auto-pedepseste nimeni.
GIndeste-te la tarile salbatice care au fost colonizate si la cit de mult s-a lucrat cu ele pentru a le scoate din ignoranta si lipsa de cultura.
Pai tocmai ignoranta autopedepseste.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credeti ca exista extraterestri? amatyyy Generalitati 41 14.12.2012 23:21:40
Ce va face sa credeti in Dumnezeu ,cum slaviti iubirea fata de divinitate kappa_ii Generalitati 4 13.12.2011 23:07:35
Credeti ca exista mantuire fara Hristos? lacrimi Despre Sfanta Scriptura 57 22.02.2010 23:39:35