![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara, iubiti credinciosi! Vin cu o intrebare destul de ciudata, zic eu. Vreau sa cumpar o serie de carti, aceste carti sunt in mare parte desen. Povestea se invarte in jurul unui mercenar care este posedat de un demon(creat) si care lupta cu acestia. Prietenul sau la fel a fost posedat si incearca sa il gaseasca. In fine, intrebarea mea suna asa: Este ok sa citesc o astfel de carte? Povestea nu se bazeaza strict pe demoni, ci pe faptele si trairile barbatului care lupta cu ei. Insa asa cum am spus, acestia sunt mentionati si ilustrati in acele carti. Ce spuneti? O sa las aici un link catre cateva imagini. Nu vreau sa le postez direct in topic, mi se pare putin indraznet. https://imgur.com/a/0QcVbHP acesta este link-ul pentru cei care sunt interesati sa ma ajute. Am vorbit si cu un preot, acesta mi-a dat ca sfat indemnul Sfantului Vasile cel Mare: "Fiți ca o albină, luați ce este mai bun din toate florile."
|
|
||||
|
||||
![]()
Din câte ai descris tu, cartea ilustrează un concept foarte alegoric, dar bun în același timp în legătură cu existența problemelor din viata și a traumelor (demonii creati).
Trebuie sa avem grija totuși ca, din prisma ilustrațiilor sau a textelor sa nu fim foarte influențați. Dacă nu ești slab de înger și știi cum sa sortezi informațiile din carte, atunci este ok sa cumperi. Dacă nu, mai bine citește altceva. Cat despre carte și conținutul acesteia, este important sa nu fie ceva de genul "bărbatul (din carte) are o trauma (demon creat), si rămâne cu (trauma respectiva / demonul creat)". Din punct de vedere religios și ortodox, trebuie măcar un pic ca personajul sa lupte împotriva Demonului creat (împotriva obstacolelor / traumei).
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eclesiastul 1:14 Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]()
Tu da, copilul tău nu!
|
|||
|
|||
![]()
Nu vad o problema in a citii o anumita carte.
|
|
||||
|
||||
![]()
În unele cazuri nu este o problema în a citi o anumita carte, dar în alte cazuri poate deveni o problema grava când vorbim de cărți care conțin mesaje subliminale, instigatoare, imagini cu demoni sau alte fel de lucruri de genul.
Important este sa ne alegem cu mare atenție ce citim, de la cărți pana la știri, ca să evitam otrăvirea mintii și a sufletului cu mesaje ce au ca rol dezarmonizarea, cauzarea depresiei sau a traumelor psihologice, etc.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|