Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2024, 20:33:43
legendarul27 legendarul27 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2024
Implicit Dan

site-ul meu preferat de filme online pentru filmele crestine de pasti.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2025, 23:30:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

A apărut deja primul trailer al filmului continuare la Passion of Christ, regizat de Mel Gibson cu Jim Caviziel în rol principal:

The Passion of the Christ: Resurrection (2025) - First Trailer | Jim Caviezel
Vechi 26.02.2025, 23:02:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Care-i treaba cu filmul The Chosen :

https://www.youtube.com/watch?v=5CVj41dtkIA
Vechi 27.02.2025, 07:48:26
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Care-i treaba cu filmul The Chosen :

https://www.youtube.com/watch?v=5CVj41dtkIA
Mie mi-a mers la suflet si m-a lasat profund impresionat prin expresivitatea si realismul redarii imaginii lui Iisus. Este minunat. Il recomand cu caldura. Fiecare sezon are farmecul sau. Pregatiti-va batiste de sters lacrimile.

Pe alocuri este foarte emotional prin candoarea reprezentarii scenelor evanghelice cum nu am mai vazut in nici o ecranizare evanghelica a vietii scurte petrecute de Hristos pe Pamant in mijlocul oamenilor.

"Alesii"("The Chosen") este un serial foarte bine realizat cu fonduri modeste si cu foarte mult voluntariat din cate am citit.
Din partea mea are nota 10+.

PS: Mie-mi place de Mel GIbson dar filmul lui despre Patimile lui Hristos a avut un efect neplacut care a last multora un gust amar. Testul acestui film il faci prin a incerca sa-l mai vizionezi o data.
Categoric Nu , sub nici o forma!

Pe cand scenele din "Alesii" le-am revazut cu drag de foarte multe ori, si inca continui sa le revizitez cu mare placere.
Un exemplu absolut superb si cutremurator aici:
Unde Iisus il trezeste pe Evanghelistul Matei pentru a-i dicta modul/Harta pin care oamenii il pot gasi pe Hristos oriunde s-ar afla!
https://www.youtube.com/watch?v=o5OnF3sg0cY

Last edited by cozia; 27.02.2025 at 08:06:15.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2025, 11:07:07
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Mie mi-a mers la suflet si m-a lasat profund impresionat prin expresivitatea si realismul redarii imaginii lui Iisus. Este minunat. Il recomand cu caldura. Fiecare sezon are farmecul sau. Pregatiti-va batiste de sters lacrimile.

Pe alocuri este foarte emotional prin candoarea reprezentarii scenelor evanghelice cum nu am mai vazut in nici o ecranizare evanghelica a vietii scurte petrecute de Hristos pe Pamant in mijlocul oamenilor.

"Alesii"("The Chosen") este un serial foarte bine realizat cu fonduri modeste si cu foarte mult voluntariat din cate am citit.
Din partea mea are nota 10+.

PS: Mie-mi place de Mel GIbson dar filmul lui despre Patimile lui Hristos a avut un efect neplacut care a last multora un gust amar. Testul acestui film il faci prin a incerca sa-l mai vizionezi o data.
Categoric Nu , sub nici o forma!

Pe cand scenele din "Alesii" le-am revazut cu drag de foarte multe ori, si inca continui sa le revizitez cu mare placere.
Un exemplu absolut superb si cutremurator aici:
Unde Iisus il trezeste pe Evanghelistul Matei pentru a-i dicta modul/Harta pin care oamenii il pot gasi pe Hristos oriunde s-ar afla!
https://www.youtube.com/watch?v=o5OnF3sg0cY
Interesanta lista de recomandări. Mie mi s-a părut foarte cuprinzătoare/ profunda scena în care Evanghelistul Matei este trezit de Mantuitor.

Cat despre Mel Gibson, părerea mea e ca e un scriitor foarte dur de filme. Am încercat odată de doua ori sa ma uit dar, nu am cum sa nu fiu lăsat păgubaș de proprile-mi emoții la acel film.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2025, 22:34:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Interesanta lista de recomandări. Mie mi s-a părut foarte cuprinzătoare/ profunda scena în care Evanghelistul Matei este trezit de Mantuitor.

Cat despre Mel Gibson, părerea mea e ca e un scriitor foarte dur de filme. Am încercat odată de doua ori sa ma uit dar, nu am cum sa nu fiu lăsat păgubaș de proprile-mi emoții la acel film.
Nu mi s-a părut extrem de agresiv filmul lui Gibson, chiar și Apocalipto e bun, singura chestie e că nu mă uit decât odată maxim pe an fiindcă doar înainte de Paști se simte în aer acel curent care schimbă inimile oamenilor.
Dacă m-aș uita în altă perioadă e ca și cum aș vedea vara pe caninculă un film despre Crăciun cu zăpadă și decorațiuni.
Vechi 28.02.2025, 02:02:04
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu mi s-a părut extrem de agresiv filmul lui Gibson, chiar și Apocalipto e bun,
Culmea este ca Apocalipto se poate viziona linistit si detasat desi este cu mult mai violent.
Vechi 28.02.2025, 02:07:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Culmea este ca Apocalipto se poate viziona linistit si detasat desi este cu mult mai violent.
Am văzut și Apocalipto 1 și 2 - 100% e realist în culturile respective sacrificiile umane erau la ordinea zilei.

Cât privește filmul Patimile lui Hristos, nu cred că se îndoia cineva că soldații romani erau niște brute fără școală, obișnuiți să-l chinuie pe cel aflat în stare de parțială și aparentă inferioritate fizică ca să-ți bage măreția Romei pe gât, dacă i-ar fi dus capul, n-ar fi fost pe post de călăi și torționari, aveau alte profesii.

Thread Tools
Moduri de afișare