|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Hristos a Inviat!
Mihailic m-ai ajutat foarte mult prin atitudinea ta fata de pacatele mele de neiertat, si iti multumesc foarte mult, pentru ca m-ai inteles cu adevarat si mi-ai dat taria de a lupta cu raul din mine sau mai precis cu mine insumi, stiu ca l-am dezamagit pe Dumnezeu pentru ca nu am avut rabdare sa citesc tot articolul pe care mi l-ai trimis, deabia acum il terminai de citit recunosc mai citisem din el dar un sfert, dar uite ca consecintele nu au incetat sa apara si stiu de ce din cauza neasculatari de Dumnezeu. Prima data am citit putin din articolul pe care mi l-ai dat cu parintele Nicodim si am prins nadejde dar apoi m-a cuprins duhul nepasarii si al leneviei si am renuntat a mai citi, fapt care a dus la alta deznadejde. Dar cu toate astea am luptat si am reusit sa gasesc pacea inimii dar nu pentru mult timp ca iar a venit o deznadejde uriasa(as vrea sa ma descarc vorbind cu cineva care are cunostinte telogice profunde, care intelege cu adevarat si accepta problema mea, si ma gandeam daca imi pati da o adresa de e-mail ca sa vorbim despre asta, chiar am nevoie de o persoana care-mi intelege gandurile, bineinteles vorbesc si cu duhovnicul meu despre asta dar cred ca pot culege informatii si din mai multe parti si de aceea insist. Stiu ca sunt un fatalau si deaia sunt atat de enervant cu toata treaba asta dar chiar am nevoie sa vorbesc despre asta. Iti multumesc pentru sprijinirea mea in problema aceasta grava. |
|
|||
|
|||
Cătălin79, am citit mesajul tău și pe privat, când o să am un pic de timp îți răspund. Așa, ca o idee generală, pot să-ți spun încă de pe acum că despre lucruri așa de serioase ar fi bine să povestești cu oameni mai sănătoși duhovnicește ca mine. O să încerc să-ți fiu de folos dacă pot, dar nu te aștepta să afli de la un alt orb cum e să te bucuri de simțul văzului.
|
|||
|
|||
Citat:
Acest gen de blasfemie este săvârșită de persoane care Îl acuză pe Iisus Hristos că ar fi sau ar fi fost posedat de demoni în loc de a fi acționat în plinătatea Duhului Sfânt. Există de asemenea și alte modalități prin care se poate ajunge la blasfemie împotriva Duhului Sfânt, însă acest tip de blasfemie este cel care nu va fi iertat. Ca rezultat, hula împotriva Duhului Sfânt nu poate fi repetată astăzi, pentru că Iisus Hristos nu mai este fizic pe pământ, ci stă la dreapta lui Dumnezeu. Nimeni nu poate depune mărturie că Iisus Hristos ar fi făcut o anume minune prin prezența Sa fizică folosindu-se de puterea lui Satan și nu de cea a Duhului Sfânt. Cu toate că astăzi nu se poate huli împotriva Duhului Sfânt, trebuie totuși să ținem minte faptul ca starea continuă de necredincios conduce o persoană către păcatul care nu poate fi iertat. Nu există iertare pentru o persoana care moare în necredință. Respingerea continuă a îndemnurilor Duhului Sfânt de a ne pune credința în Iisus Hristos constituie o blasfemie care nu poate fi iertată. Amintește-ți ce este scris în Ioan 3:16 "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică". Singura situație în care cineva nu ar putea fi iertat este aceea că acea persoană să nu facă parte dintre cei oricine care cred în El." Last edited by stoogecristi; 16.04.2015 at 01:47:13. |
|
||||
|
||||
Citat:
Urmează-l pe acesta și fii tare! :) Citat:
Sănătate și tărie! |
|
||||
|
||||
corect. Sa cerem de la bunul Dumnezeu tarie si rabdare, si El ne va ajuta!
|
|||
|
|||
Si eu care credeam ca sunt putini cei care patesc asta. Mi se intimpla cam la fel, dar cu precadere: injuraturi. Mi se amplifica cand aud de la altii sudalme si blestematii, ele rasuna in mintea mea si mai urat, ca incep sa se combine si sa nasca hibrizi greu de imaginat, ca nu as putea sa-i rostesc.
Ideea e ca eu nu am avut ganduri de sinucidere din cauza asta, ba din potriva, mi-am zis ca nu pot sa opresc gandurile, asa ca le-am lasat sa curga, desi uneori e frustrant. Daca ma luati cu rugaciunea cutare, va zic ca nu merge la oricine. Nu toti putem sa ne rugam non-stop, ca dintr-o data te mai si enervezi si gata ai scapat o sudalma sau o dracuiala. Sau pur si simplu chiar daca te rogi, hula rasuna pe fundal oricum, plutind si alunecand usor din inertia mintii, ca un reflex cu surse in bezna negandirii. DAR, aici e vorba sa nu se ia decizii pe moment, pentru ca aceste ganduri pot fi pur si simplu ignorate, dupa cum a spus Iustin10. Probabil, tartorul asteapta sa vada evolutia noastra, sa vada cum reactionam la acest fel de solicitare mentala, sau creierala. Asadar sa ne vedem de viata, si, injuraturile sa le avem ca un mustrator de constiinta, tovaras de viata. Last edited by veilur; 04.08.2016 at 15:09:06. |
|
||||
|
||||
In viata Parintelui Paisie Aghioritul spune intr-un loc ca si monahii in pustie mai aveau ganduri fata de Sfinti de hula, fata de icoane, fata de cele sfinte, aduse de diavoli, pentru a batjocori pe Dumnezeu, pentru a huli, pentru a duce in deznadejde pe nevoitor.
Parca si la Cuviosul Iosif Isihastul povesteste asa ceva. Si ei le ignorau pentru ca stiau de la cine sunt, stiau pentru ce sunt. Iar diavolul daca vede ca le ignori te lasa in pace. Daca vede diavolul ca esti prea sensibil evident ca te calca in picioare in fiecare zi. Trebuie sa faci un efort sa le ignori. In fond nu tu gresesti ci diavolul, tu fii cu constiinta curata ca faci tot posibilul sa fii corect in fata lui Dumnezeu si lasa-l pe Dumnezeu sa judece, nu te mai judeca singur. |
|
|||
|
|||
Da, ignorare, "dispret" - cum zice Rafail Noica.
Dar gandurile de hula sunt si un semn patognomonic. Zice asta tocmai Gheron Iosif, frate gpalama...:) Semn ca undeva, pitit prin sufletul nostru, isi face de lucru un balaur, o patima anume. Semn de necuratie de un anumit fel - chiar asa explica Gheron Iosif, atunci cand i se plangea de asta tanarul ucenic. Personal am inca o explicatie, una strict psihologica ori, poate, psihologista/reductionista. Anume, sunt modalitati de exprimare a tensiunii launtrice; atunci cand suferim o cadere, cand am pierdut teren. De pilda, daca in timpul postului am mancat carnati sau am baut alcool (ori am cazut in altele...) - sa ne asteptam deja la ganduri de hula. Vor veni ca un "certificat" de garantie ca, intr-adevar, am comis-o.... Si revin, revin, cat timp nu am luat nici o masura adecvata - prima ar fi spovedania de urgenta. E doar opinia mea, va rog s-o luati ca atare..:) Last edited by ioan67; 04.11.2016 at 10:36:00. |
|
|||
|
|||
?
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
”-Oare ma straduiesc destul? Oare o fi facut mai mult ca mine Sfantul...?”-Asta e hula. Asemenea ganduri sunt foarte omenesti. Cine nu le are este deja un sfant.