|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Credinta vs Experiente palpabile
As vrea sa incep prin a spune povestea mea de ratacire de la ortodoxie , de intoarcere si la ce concluzie am ajuns.
Exista 2 tipuri de religii pe pamant , prima e categoria religiilor care pun accentul pe credinta, aici intra religiile biblice deci si Ortodoxia , iar a doua e categoria religiilor care pun accentul pe experiente spirituale palpabile precum cele pagane,oculte,orientale,radiestezia etc. Acum ceva timp si eu cautam experiente palpabile care sa imi demonstreze existenta lumii spirituale si a lui Dumnezeu asa ca am alunecat pe panta radiesteziei. Am fost la mai multe sedinte cu un domn radiestezist care ma scana cu o ansa care se misca singura, imi spunea varsta la care am patit diverse lucruri, imi vindeca ,,chackrele'' etc. Lucra cu energii (demoni). Acest lucru mi a dovedit existenta lumii spirituale dar simteam ca ceva e gresit. Revelatia a fost cand am intalnit un preot ortodox cu har care mi a spus lucruri imposibil de stiut si am fost socat ca exista astfel de experiente spirituale in Ortodoxie. Am citit Biblia, si m am regasit in istoria poporului evreu care deseori aluneca de la credinta curata in Dumnezeu la religiile pagane din jurul lor care ofereau(din ce m am documentat) experiente mistice palpabile. (vrajitorie, ghicit,ritualuri etc.). Dar ce a facut Dumnezeu in acele momente? A trimis profeti ca Ilie care au demonstrat puterea si superioritatea adevaratului Dumnezeu. Atentie, Dumnezeu nu si a regandit principiile, in continuare cerea o religie bazata pe credinta, dar le a oferit oamenilor acel palpabil de care aveau nevoie ca sa se intoarca la credinta si sa nu mai caute asta la religiile invecinate. Acesta cred ca este si motivul pentru care Dumnezeu ne trimite si azi preoti cu har, nu ca si a reformat el religia dintr una bazata pe credinta intr una bazata pe experiente palpabile, dar El stie slabiciunea noastra si nevoia de concret ce o avem uneori, asa ca, pentru a ne impedica sa fugim la alte religii, care se bazeaza in intregime pe palpabil, ne trimite EXACT cat palpabil avem nevoie ca sa ne astampere nevoia , si apoi ne invita din nou la o religie bazata pe credinta matura. Cateva principii pe care le am observat ca se opun intre cele 2 sisteme: - Fenomenul mortii: In multe culte , vorbirea cu spiritele, transa, intraraea cu mintea in alte lumi sunt permise pentru a atinge cunoastere in ceea ce se intampla dupa moarte. In schimb, in fata necunoscutului si a mortii, Dumnezeu ne cere sa avem credinta si incredere in El. - Vindecarile: Radiestezia ,samanii,vracii propun vindecari miraculoase prin energii, Dumnezeu ne cere sa avem credinta. - Destin: Citirea viitorului e incurajata in multe culte, Dumnezeu ne cere doar sa avem credinta si aici. In concluzie as spune ca religiile diavolesti iti ofera oportunitea sa incerci sa influentezi mana destinului prin forte malefice in vreme ce Dumnezeu ne cere doar sa ne incredem in El. |
|
|||
|
|||
Bun venit in lumea Căutărilor....E drum lung așa că ia merinde multă.
Îți mulțumesc că te-ai deschis, îți urez multă lumină și ghidare de la Dumnezeu pentru noi a-I înțelege lucrările și planul Lui atât Planetar și universal cât și personal cu tine. O sa înțelegi totul în ritmul tău și la momentul potrivit. Nu incerca sa înțelegi totul odată fiindcă nu poți cuprinde informația divină și nici măcar cea profană decât treptat,gradat și evolutiv. Nu elimina nimic și nu lua la modul absolut nimic. Adună totul și păstrează pentru a forma imaginea de ansamblu care apare și se conturează pe măsură ce avansezi. Nu îți fie frică să cazi,sa fi in eroare,să mergi pe drumuri nebătătorite.De multe căutarea te va duce acolo,dar asta nu înseamnă că ești părăsit de scopul principal. Vei fi departe ca sa fi aproape....