|
|
|||
|
|||
Păi a zis altceva Dumitru?
|
|
||||
|
||||
Citat:
Și nu mă refer la eseul de tip compunere din școli, de altfel, plictisitor de citit și chinuitor de corectat, mă refer la arta de a convinge pe cineva de ceva prin eseu; e greu, domniță, tare-i greu, chiar și pentru cei care sunt "cimentați" în învățătură. Nu toți suntem Cioran, adică artiști ai stilului fără fond.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
Nu. Am simtit nevoia sa precizez ca insusi Sf. Vasile era de acord cu aceste pogoraminte...nu reiesea clar lucru asta din felul in care se exprimase Dumitru ; atata tot.
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Zici ca "Duhovnicii buni se vădesc prin comportamentul față de fiii lor duhovnicești"? Oare te-ai gindit CIT timp petrec duhovnicii cu acesti fii?...ca sa poti fii asa de categoric cu Ory? Iti spun eu; de la 5 MINUTE la... hai cu generozitate, O ORA Cit timp petrec acesti preoti cu sotia, si rudele listate de tine cu ironie?..24/7! hmmm, ia sa vedem, oare in ce conditii putem afla cu adevarat daca preotul este cu adevarat preot IN ORICE SITUATIE, sau este doar o fatada, UN JOB, afisat cu maiestrie teologica in timpul programului de lucru cu PUBLICUL. Ma intreb, oare observi ce promovezi tu, prin felul tau de a examina?...te las pe tine. cheers! Last edited by andreicozia; 10.02.2011 at 17:30:54. |
|
||||
|
||||
Citat:
Am doar câte un gând despre cum ar fi mai bine. Și anume, preoții ar trebui selectați potrivit viețuirii întru Hristos. Și asta e doar menirea episcopului să știe. Nu a mea și nu a vreunui (de)naturat ca mine de Hristos. Episcopul, un "rezultat" al monahismului veritabil, va ști ceea ce merită sau nu hirotonit. Și de acolo încolo, cu rugăciune către Dumnezeu. Preotul hirotonit trebuie să fie capabil și de duhovnicie, acestea nu trebuie despărțite, ci trebuie săvârșite ca una fiind. Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Aia ce e?...o viata paralela? Stii la ce duce viata duplicitara, paralela? |
|
||||
|
||||
Citat:
Duhovnicii și fii duhovnicești sunt una și se întâlnesc regulat (trebuie să o facă) și nu la spovedania din posturi sau ocazională, la dorința credinciosul năpădit de necazuri prin patimi alese, câte 5 minute sau puțin mai mult. Doar constant, ca la ceas, și apoi, la ceas de necaz, credinciosul nu va alerga ci se va așeza și va aștepta în prag cuvincios binecuvântarea lui Hristos venită prin intermediul preotului. Iarăși, îți spun, nu fi rău, probabil am greșit cu ironia, a venit pur și simplu, puțintel, fără voia mea. Am fost categoric? Nu mi-am dat seama, dar dacă am transmis impresia asta. Scuze. Citat:
Prin felul meu de a examina, promovez responsabilizarea misiunii preoțești și, culmea, nu a preoților, ci a noastră, a tuturor...
|
||||
|
||||
Citat:
Sorry, but ... viața paralelă / duplicitară a preotului e determinată de conștiința popular-urbană că preotul este preot în biserică și în afară, e om ca noi toți!
Tags |
duhovnic, duhovnicie |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Examen de Admitere la Facultatea de Teologie - Bucuresti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 10.07.2010 23:41:47 |
rugaciune pentru examen | AngelSmile | Rugaciuni | 11 | 06.05.2009 16:10:01 |
subiecte examen capacitate preoteasca 2008 | mmaria | Generalitati | 3 | 01.03.2008 20:42:25 |
limitele sfaturilor preotesti in duhovnicie | blueinsinuate | Preotul | 30 | 11.06.2007 18:41:29 |
examen | Cain | Intamplari adevarate | 2 | 03.08.2006 12:17:24 |
|