|
|
|||
|
|||
Apocalipsa
Am deschis acest topic vazand, pe acest forum si nu numai, numeroase dezbateri despre semnificatia diferitelor versete din aceasta scriere. Inrebarile mele se adreseaza in principal celor care au citit complet, macar o data, cartea Apocalipsei dar, per ansamblu, oricine doreste poate raspunde.De-a lungul timpului a generat polemici, interpretari, sperante in sufletele oamenilor. Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Dupa ce ati citit-o prima data la ce concluzie ati ajuns cu privire la mesajul ei? 2. Ce loc ocupa in viata dvs de credinta si ce influenta are in modul cum va traiti credinta in viata zilnica? 3. Exista o sectiune din ea, sau un pasaj, care v-a impresionat profund? 4. Daca ar fi sa-i prezentati aceasta scriere unui om care nu este crestin ce i-ati spune despre ea? 5. De-a lungul timpului ati analizat aceasta carte impreuna cu alte persoane cu pregatire teologica? 6. Aceasta carte v-a influentat in vreun mod felul cum va rugati lui Dumnezeu? Puteti raspunde cum doriti, folosind orice surse doriti.Multumesc anticipat celor care vor dori sa raspunda. |
|
|||
|
|||
E mult de spus, frate. Punctele acestea sunt insa un inceput foarte bine gindit. Sa iti ajute Dumnezeu sa fie un topic nedisturbat de isteria de pe acest forum si plin de raspunsuri adinci si folositoare, asa cum merita.
|
|
||||
|
||||
Citat:
Evenimentul propriei morti este o certitudine, Apocalipsa are nevoie de credinta. Judecata are loc, de facto, cand murim si, de jure, la Sfarsitul Lumii. Functia spirituala a meditatiei asupra mortii si judecatii este aceea de a genera o criza pozitiva, o criza constructiva - care sa energizeze practica personala prin constientizarea pericolului in care ne aflam si timpului foarte scurt pe care il avem la dispozitie pentru a ne lucra mantuirea.
|
|||
|
|||
Pelerin, ai primit ce ti-am trimis? Ca vad ca ai mesageria privata dezactivata. Sorry, dar nu vad alta cale de a comunica pe forum. :)
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
E interesant ca ai deschis acest topic pentru a atrage atentia de la disputa cipurilor tocmai spre baza si temelia acestei dispute care este "interpretarea" unor versete din Apocalipsa. Iata mai jos ce spunea in sec.IV Sf. Efrem Sirul : Citat:
|
|||
|
|||
Ei bine flying, topicul nu era despre protestanti sau interpretarea lor. Daca vroiam asta postam direct ce intelegem noi fara sa pun intrebari:) Topicul era despre cum vad ortodocsii aceasta carte si la final era o precizare ,,puteti raspunde cum doriti, folosind orice surse doriti. Asta inseamna si ,,Nu ezita sa citezi din surse patristice care te-au ajutat". Intrebarea 5, de exemplu, da posibilitatea si unui raspuns de tipul ,, Parintele meu duhovnic/parintele/parintele profesor de la Seminar mi-a oferit urmatoarele explicatii/m-a ajutat sa inteleg in urmatorul fel".
O rugaminte: nu-mi distruge topicul cu discutii despre cipuri. Sunt multe discutii pe aceasta tema si nu la ele ma refer, poti discuta acolo, cat timp vrei tu, despre toate cipurile si toate interpretarile aferente. Aici este un topic despre altceva, daca te uitai cu atentie la intrebari. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
Citat:
|