Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2024, 17:04:46
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit De ce ne este rușine că suntem (sau să fim)români?

Atacăm iar un subiect destul de delicat, însă dacă nu o facem nu vom înfrunta niciodată propria rușine pe care o purtăm mereu in noi, ascunzând-o sau cosmetizând-o in diverse forme.

Nu vreau să intru în șovinism, discriminare, rasism sau alte forme de genul și nici nu le încurajez.Deci orice interpretare a unor idei în aceste sfere trebuie eliminată.

Ce-am pus în paranteze are o infuzie mai dură însă am păstrat, și rog nu luați prea in “serios”sau personal.

De obicei există două categorii de români,unii nu vor să-și asume românitatea,iar ceilalți și-o leapădă de fiecare dată când nu și-o pot asuma.

La care adăugăm românii românizați prin adopție,invazie sau colonizare și foarte rar migrație.Insa aceștia provin din națiuni și culturi specifice la care aderă și le-au promovat și chiar introdus în cultura noastră.

Aici includem minoritățile istorice (maghiari, ucraineni, sași,secui, sârbi,rromi ,evrei etc).

Plus altele care au luat drumul Europei nevoiți de alte împrejurări sau in căutarea unui loc de muncă,care încă nu sunt cetățeni ai României dar vor deveni în viitor și vor forma probabil o Românie pe care unii dintre noi am părăsit-o , vândut-o sau neglijat-o.

Însă pentru ei va fi un Rai.

Însă pe aceștia nu prea ii interesează naționalismul nostru fiindcă ei îl au pe al lor și iau doar beneficiile sau dificultățile de a fi cetățeni români de etnie X sau Y.

(O parte cu idei de autonomie,deci măcar au ambiție,nu ca noi:) )

Însă majoritatea au fuzionat cu românii și desigur aici intrăm în etnogeneza,și nu aceasta este subiectul în sine…

(Înainte de a continua, trebuie să menționez că naționalismul kitsch, superficial și extremist nu-i naționalism.Deci excludem mititei i,sarmalele,porcu și mielul pe fundal de muzică populară,port tradițional udate bine cu pălincă și stampila pe AUR sau Sosoaca.

Ăstea sunt doar branduri de doi lei, majoritatea împrumutate și fără nicio legătură cu cei care se bat in piept că sunt mândrii de ele.

Că ne plac și uzăm de ele și sărbătorim chestii cu prilejul lor nu-i nicio problema, cu toții savurăm un mic și o sarma,dar asta nu-i destul să le transformăm Intr-un ideal național fără un suport real al unei conștiințe care ne lipsește.)

Hagi (aromân) ,Nadia (prenume slav) , Popovici (nume slav) și Halep (aromâncă) nu-i destul in frunte cu Iohannis (german/sas) pentru a reprezenta interesele sau performanțele unui popor.

Și am adus în discuție doar aspecte din prezent, fără a lua în calcul istoria noastră, despre care am vorbit puțin în altă postare “Românii nu și-au vândut țară…..”.

Da,ne place sa fim internaționali,ne amestecăm cu toți peste tot atât în țară cât și în străinătate.Nu prea suntem rasiști, și nu prea ne pasă dacă suntem uneori discriminați.

Am adoptat cel mai mare număr de nomanzi din Europa, și le-am dat cetățenie, și i-am făcut parte din cultura țării, sau cel puțin au devenit ei parte a acesteia,cel puțin în ultimii 50 de ani.

Am preluat mai multe noi de la ei decât ei de la noi.

Însă în ultimii 10 ani am ales un străin să ne reprezinte oficial în străinătate, fiindcă nouă ne este rușine sau pur și simplu nu mai vrem sau nu mai știm….

N-am vrut/știut/putut niciodată.

(Trebuie să ieșim din mentalitatea de slugă trădătoare și fățarnică dacă vrem sa fim vreodată luați în serios și văzuți ca parteneri egali de încredere.)

Totuși să nu fie prea târziu și imposibil, fiindcă se prea poate sa nu mai existe posibilitatea asta.

(Once a traitor always a traitor…. Să sperăm că nu.)

Din păcate nu putem da vina pe nimeni pentru imaginea noastră ca popor.

Iar cine se simte ofensat când este pus față în față cu asemenea afirmații înseamnă că le consideră

ADEVĂRATE

Iar victimizarea nu mai este o soluție pentru noi că popor.

Asamblate din surse independente orice om poate aduna mărturii din cel puțin ultimii 30 de ani despre isprăvile noastre ca popor atât aici cat și in străinătate….

HOȚIE

In general majoritatea vad asta ca pe o realizare și vă vor povesti cu mândrie ,mai ales cei care au reușit asta fără a da socoteală cuiva.

Din ambele categorii atât cei rămași în țară cât și cei din străinătate care au rămas acolo sau unii mai vin aici sa se laude cu “realizările”.....

Sunt și excepții dar nu interesează pe nimeni și nu-i bagă nimeni în seamă.

De obicei aceste excepții suferă din cauza celorlalți care consideră

HOȚIA

Ca fiind

NORMALITATEA

Însă doar aceste excepții pot oferi răspunsul la întrebările noastre cu privire la situația de care mereu ne-am plâns însă fără a face prea multe pentru a aduce

SCHIMBAREA

La care toți visăm văzând cum alții pot, și de la care inloc să

FURĂM

Ideile,mijloacele și sistemele…

Am luat doar rezultatele la care noi n-am contribuit.

Am luat doar ceeace alții au muncit, poate unii au luat de la noi ceeace ce noi am dat de bunăvoie.

Însă noi ne-am simțit îndreptățiți sa furam de la ei, că cică și ei au luat de la noi…

GREȘIT

Noi singuri ne-am furat pe noi și ne-am vândut pe nimic.

Toți acești au definit ȚARA noastră în istoria recentă.

Fiindcă au fost mânați doar de

INTERESUL PERSONAL

Marele PĂCAT al neamului.

Un fel de vis american dar pe manele.

Adică până la urmă ți-ar fi rușine să trimiți un Paleologu in parlamentul european că vorbește prea elevat și nu-l înțelegi,mai bine o trimiți pe Sosoaca sa facă circ că asta te reprezintă mai bine ca popor.

(Naționalismul nostru se rezumă la câteva sărbători unde umplem masa cu mici și sarmale și cozonac (de inspirație turcească) cârnați și alte afumături (de inspirație german/maghiară) .)

Defilăm ziua națională cu tancuri comuniste și avioane second-hand americane.

(Sau călătorim așa fără nicio legătură cu destinația doar că sa ne afișăm in social media și să ne lăudăm dușmanilor pe care ii numim prieteni.)

Suferim de ipocrizie cronică in grad terminal.

(Tocmai de asta am fost atâta de slabi in istorie, fiindcă nu avem caracter deloc.)

Ne îndoim mereu după cum bate vântul.

Ne vindem unii pe alții,vindem tot ce ne-au dat alții, că noi oricum n-am avut nimic.

Singurul lucru care care excelăm este “mișto-ul”.

Băi râdem unii de alții non-stop.

Și acum am devenit chiar

NERUȘINAȚI

Am transformat totul într-o bufonerie, închindu-ne unui zeu al batjocurii care nu ia nimic în serios.

Iertați-mă!

Va urma….
Vechi 08.10.2024, 20:39:01
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
(Înainte de a continua, trebuie să menționez că naționalismul kitsch, superficial și extremist nu-i naționalism.Deci excludem mititei i,sarmalele,porcu și mielul pe fundal de muzică populară,port tradițional udate bine cu pălincă și stampila pe AUR sau Sosoaca.
De ce nu ștampila pe AUR, cine ești tu să știi că sunt sinceri sau nu ?

De ce nu ai băgat excludem naționalismul kitsch de tip Lăsconi cu port popular, grija pentru mușuroiul de furnici din curte, primărie neglijată, țățism, parazitarea simbolurilor crucea, folclorul și promovarea ofensivei progresiste.
Vechi 08.10.2024, 20:54:53
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Adică până la urmă ți-ar fi rușine să trimiți un Paleologu in parlamentul european că vorbește prea elevat și nu-l înțelegi,mai bine o trimiți pe Sosoaca sa facă circ că asta te reprezintă mai bine ca popor.
Prietene vezi că acu câteva luni tu nu mai puteai de emoție vizavi de prestația Șoșoacăi din P.E., chiar diaspora a băgat-o în Parlament, dacă nu cumva e un plan mai mare de sanctificare a ei vorba lui Bogdan Tiberiu Iacob.

Iar Paleologu e printre cei care batjocorește naționalismul și patriotismul ba chiar e ca un pudel față de cei pe care-i percepe ca fiind puternici și se comportă josnic cu cei pe care-i desconsideră, deci are caracter laș-duplicitar.

Citat:
(Naționalismul nostru se rezumă la câteva sărbători unde umplem masa cu mici și sarmale și cozonac (de inspirație turcească) cârnați și alte afumături (de inspirație german/maghiară) .)
Culmea e că unii merg în vacanța de iarnă prin Dubai sau Thailanda, în curând se vor pierde și rețetele de tradiție că lumea e atât de leneșă să mai facă.

Citat:
Ne vindem unii pe alții,vindem tot ce ne-au dat alții, că noi oricum n-am avut nimic.
Tu nu poți să te dai naționalist, să nu faci nimic pentru neam și să dai în alții care fac AUR la inundații, AUR care oferă consultanță pe anumite specialități medicale prin sate și comune uitate de lume.

Vezi că deja umblă în folclor zicala că George Simion face case iar Șoșoacă face spume.
Vechi 08.10.2024, 23:36:36
Senior Member

Implicit

Eu nu fac propagandă mai Iorest,eu am așa dialoguri interioare și mă trezesc azi analist politic, mâine comentator cultural,ieri filosof al istoriei și de multe ori am apucături de teolog, după cum ai văzut....(Preferata mea ocultist de mână a 3 a)

Deci enciclopedistul din mine dă pe dinafară și nu mai suportă monologul interior....(Geniul ratării doare cel mai tare:))

Și tu ca un prieten virtual de nădejde vi și oferi feedback.

Dar nu te-am uitat în această postare și am introdus AUR dinadins.

Au așa un iz de sectă parcă,cu priviri goale și.....Pfff....Nu vreau sa ofensez pe nimeni însă libertatea de exprimare uneori se lovește de bariere de acest tip.....

Eu sunt genul care prefera un dușman deschis decât un prieten fals.

Probabil ficțiunea a oferit șansa totală de a ascunde multe adevăruri și opinii sincere.

Sacrificăm totul în numele?

Pentru ce au murit alții dacă noi nu avem curajul sa spunem adevărul,să spunem ce gândim și să putem avea un dialog liber?

PS
Nimic din ce se scrie aici (pe forum sau virtual etc)de mine sau oricine nu ar trebui luat personal sau in sens ofensator.

Eu niciodată nu intenționez asta....Sunt doar idei,care oferă anumite viziuni despre chestii generale sau fenomene sociale,culturale, istorice etc.

Deci a se trata ca atare.

Trebuie sa respectam fiecare ființă umană indiferent de apartenența la gen,etnie,religie,partid politic (cu excepția AUR:))),nu Iorest?:))

Last edited by Seraphim7; 08.10.2024 at 23:50:02.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2024, 02:46:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu fac propagandă mai Iorest,eu am așa dialoguri interioare și mă trezesc azi analist politic, mâine comentator cultural,ieri filosof al istoriei și de multe ori am apucături de teolog, după cum ai văzut....(Preferata mea ocultist de mână a 3 a)
Ba da pare că ai înrâuriri useriste, de pe vremea când schimbai lumea cu forța spre progresism, Clujul ca și alte mari orașe sunt incubatoare pt toate tâmpeniile și experimentele fiindcă oamenii sunt foarte debusolați din cauza patimilor.

Citat:
Dar nu te-am uitat în această postare și am introdus AUR dinadins
Păi ai introdus AUR în discuție pt că e singura forță de după revoluție cu capacități reale să influențeze destinul civico-politic al României dacă se țin de treabă.

O asemenea forță nu a fost nici pe vremea lui C.V. Tudor, el nu a donat nimic din veniturile lui pt familii cum face Simion, nu a creat o caravană medicală care a scutit de cheltuieli mari oameni care nu ajung la servicii de sănătate, nu a construit case pt persoanele lovite de necazuri incendiu, inundație, nu a fost la cizme de gumă să scoată nămolul din casele oamenilor.
C.V. Tudor nu a avut curaj să meargă în secuime de unul singur și multe altele.

Deci e clar că e o coagulare fără precedent în istoria României.

Citat:
Au așa un iz de sectă parcă,cu priviri goale și.....Pfff....Nu vreau sa ofensez pe nimeni însă libertatea de exprimare uneori se lovește de bariere de acest tip.....
Domnule du-te tu ajută toată ziua cu cizme de cauciuc în picioare, prin noroaie, cu nesomn, cu drumuri multe prin țară și vezi dacă mai vorbești coerent gramatical, dacă ai privirea odihnită.

Bichonul Toader Paleologu spunea oamenilor din campania lui în 2019 înainte de prezidențiale, să nu fie deranjat până la ora 12 amiază.
I-auzi ce tabieturi avea majestatea sa, și tu o putoare din asta o vezi ca simbol să ne reprezinte că mai gâlgâie câteodată niște discursuri cu pretenție de somptuozitate.

Citat:
Eu sunt genul care prefera un dușman deschis decât un prieten fals.
Păi da în cazul ăsta dușmanul e progresismul liberal pentru care naționalismul e un derapaj iliberal.
Culmea e că deși spui că e de prost gust să te postezi cu tradiția culinară a unui popor la săptămâna lidl toți dau iama să mănânce din tradiția spaniolă, italiană, germană, americană, franțuzească, aia nu e rușine.
Rușine e că molfăie între dinți unul o carne cu varză, tot mai rar, că a scăzut puterea de cumpărare și carnea e tot mai scumpă.

7 lei litrul de benzină într-o țară cu resurse și o puternică industrie petro-chimică, cândva.
Vechi 09.10.2024, 11:50:17
Senior Member

Implicit

Nu vreau sa transformăm postarea asta in una cu conotații politice,ci mai degrabă la o conștientizare a colapsului nostru ca popor în a ne găsi o identitate reală.

Indiferent de funcție,sau profil social.

Identitatea și conștiința vin din interior și sunt o stare spirituală, fără a fi religioasă, opacă sau extremistă.

Așa că nu-ți trebuie nimic altceva decât un mare SHIFT al conștiinței ,vorba new age-istilor.

Trecerea de la poziționarea de victimă, copil, bufon, slugă și toate formele acestea de neasumare și neacceptare a realității și trăire permanentă în iluzie și alte forme de distorsiuni.

Adică nu v-ați săturat să trăim chiriași în propria țară deși paradoxal suntem cei mai numeroși proprietari?

Tocmai asta este ideea fiecare a dorit doar pentru el însă am vândut tot ce trebuia să învățăm să împărțim.
Vechi 09.10.2024, 12:19:44
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Adică nu v-ați săturat să trăim chiriași în propria țară deși paradoxal suntem cei mai numeroși proprietari?

Tocmai asta este ideea fiecare a dorit doar pentru el însă am vândut tot ce trebuia să învățăm să împărțim.
Păi e simplu trăim chiriași în propria țară fiindcă nu folosim resursele naturale în interesul nostru, adică să le cedăm contra autostrăzi, porturi, navigație Dunăreană impecabilă care să revitalizeze orașele dunărene, aeroporturi etc.

Toate astea ne-au fost aduse de votul către ticăloși care ne-au vândut pe nimic, care și-au îmbuibat ei camarila personală.

Eu nu l-am văzut pe Băsescu să-și miște fundul la inundații să coordoneze de la fața locului, să-și doneze o parte din salariu ca să susțină educația unor tineri, deci e clar că George Simion e altceva din punctul ăsta de vedere.

Niciun partid care a fost în afara arcului guvernării nu a donat atât, iar cei de la PNL PSD întâi s-au îndestulat ei având miliardele din PIB la discreție, apoi au făcut ceva de ochii lumii, deși unii sunt milionari în euro la PNL și PSD și pot face multe.

Last edited by Iorest; 09.10.2024 at 12:21:55.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2024, 18:37:36
Senior Member

Implicit

Da nu trebuie sa ne afiliem la nimic dacă chiar vrem o schimbare.

Aceasta trebuie sa vina din interior și în mod voluntar de la fiecare dintre noi in urma conștientizării situației reale în care ne aflăm.

Asta vine pe baza de (auto) educație, moralitate, înțelegere a mediului înconjurător și alte valori pe care noi încă nu ni le-am însușit, decât foarte puțini.

De asta majoritatea nu înțelegem rostul reformelor europene, fiindcă ne vedem doar interesul și beneficiul pe termen scurt.

Tu crezi că revoluția franceză și ieșirea din imperialism a statelor care au dorit independenta a venit în urma votului lor pentru AUR?

Hai sa fim serioși măi.....

Independenta nu se câștigă în urna de vot,ci posibilitatea unui vot care contează se câștigă în urma unor revoluționari pașnici care luptă pentru valori reale și cu impact concret în dinamica unei națiuni.
Vechi 10.10.2024, 00:01:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De asta majoritatea nu înțelegem rostul reformelor europene, fiindcă ne vedem doar interesul și beneficiul pe termen scurt.
Reformă europeană înseamnă să-ți cedezi tu activele strategice, populația educată și sau fertilă sau bună de muncă și să profite centrul, iar tu să fii o periferie controlată de servicii.

Cam asta se vede, eventual să accepți și toate experimentele sociale.

Citat:
Tu crezi că revoluția franceză și ieșirea din imperialism a statelor care au dorit independenta a venit în urma votului lor pentru AUR?
După revoluția franceză chiar în imperialism s-a alunecat, Napoleon Bonaparte a devenit împărat.

Hai sa fim serioși măi.....

Citat:
Independenta nu se câștigă în urna de vot,ci posibilitatea unui vot care contează se câștigă în urma unor revoluționari pașnici care luptă pentru valori reale și cu impact concret în dinamica unei națiuni.
Revoluția franceză s-a lăsat cu oameni decapitați și multă promiscuitate, numai pașnici nu au fost.

Alegerile astea sunt decisive pt următorii 10 ani minim, dacă nu 24 chiar, românul iarăși doarme pe el sau o arde în savantlâcuri.

Parcă văd că peste ani vor zice că îmi pare rău că a ieșit Ciolacu/Iliescu, că nu m-am dus la vot, dar va fi prea târziu.

Mie să nu-mi veniți să vă turnați cenușă în cap peste ani și ani că s-a ratat o șansă istorică, că nu ne interesează boceala asta.
Vechi 10.10.2024, 12:20:08
Senior Member

Implicit

Cu tot respectul,dar ce spui tu și implicit reprezentații partidelor "(pseudo)naționalist-extremiste", reprezintă interpretări tendențioase ale unor erori generale și generate de noi toți în care țapi ispășitori sunt de regulă tot cei ce și le-au asumat voluntar (mai rar) și forțați de împrejurări (cam întotdeauna).

Adică aceștia pe care nou toți îi acuzăm de orice,și pe care tot noi îi trimitem sa ne reprezinte.

Aceștia nu reflectă altceva decât ce suntem noi toți.

Logic că ceilalți prichindei care trec așa prin politica precum trece...

Influențând masele cu tot felul de interpretări conspiraționiste și promisiuni de grădiniță sau de pahar.

Ochiul votantului clasic nu trece de bannere electorale,de ce vede la Măruță sau Digi 24 (cei mai elevați puțin) și ce i se spune de către alți influenceri electorali regionali sau locali.

A furat dar ne-a și dat.

Discursul politic complex și detaliat este de regulă evitat de către candidați pentru că ar deruta alegătorul, așa că se rezumă totul la chestii basic.

Mai ales că suntem învățați de 10 ani cu un președinte inexistent din punct de vedere al discursului sau dialogului politic sau de orice alt tip.

Niciun candidat nu va atrage atenția alegătorilor că în general totul se rezuma la ei,și cauza stagnării și a erorilor sau incapacității naționale pe planurile de dezvoltare sunt in primul rând din vina noastră.

Lor le convine sa se miște nestingherit atâta timp cât atitudinea noastră pasivă le permite și noi intervenim maxim cu roast-uri la iumor sau articole de presă și ocazional anchete fără finalitate.

Însă cei mai mulți suntem implicați în mod direct și participanți activi la asta...

Așa că trebuie să găsim soluții care să nu ne prăbușească pe toți într-o groapă pe care o tot adâncim....

Thread Tools
Moduri de afișare