![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper că vă place să purtați discuții care uneori pot deveni contradictorii, întrucât eu sunt un mare fan acestui tip de dialog, desigur dacă găsesc persoane dornice să se aventureze în așa ceva, într-un mod constructiv desigur. Deci,cu tot respectul cuvenit, dați-mi voia să punctez următoare aspecte, legat de ce am identificat la postările dumneavoastră din acest topic,pe care le identific oarecum ca o viziune specifică a unui tip de creștinism care se dorește a fi/ deveni un: MONOTEISM HRISTIC PUR Dacă eu am fost dus oarecum într-un monoteism non trinitar,axat pe Dumnezeu Tatăl, dumneavoastră mergeți spre unul în care există exclusiv Iisus Hristos,care automat este însuși Dumnezeu. Însă Crezul de la Niceea conține încă 2 aspecte vitale pentru Creștinism,nu specifică că Iisus Hristos este exclusiv doar El Dumnezeu. Iar un monoteism în care există exclusiv Dumnezeu Tatăl a existat dintotdeauna și încă există. Singularitatea mântuirii doar prin Iisus Hristos exclusiv contrazice inclusiv acest Crez,care începe prin: “Cred într-Unul DUMNEZEU, TATĂL… Și într-Unul DOMN IISUS HRISTOS Și întru Duhul Sfânt…..” Practic chiar dacă Iisus Hristos este Dumnezeu,nu este un Dumnezeu complet fără Tatăl și Sfântul Duh,deci nu poți spune că mântuirea este exclusiv un proces în care este implicat doar Iisus Hristos. Pe când Dumnezeu Tatăl a fost și este mereu un Dumnezeu Complet, întrucât Iisus Hristos,Fiul a fost născut din Tatăl,iar Sfântul Duh,”purces” din Tatăl. Inclusiv Biserica Catolică, afirmă că dogma Sfintei Treimi, fără acel Filioque,care adaugă că Sfântul Duh “purcede” și de la Fiul,este oarecum o discrepanta intre raportul de egalitate a “persoanelor” care alcătuiesc Sfânta Treime. Deși nu sunt neapărat adeptul Sfintei Treimi,vorbesc acum din acesta perspectivă trinitară. Adică chiar Hristos spune: “Asadar voi așa să vă rugați: Tatăl nostru….” “Orice veți cere în Numele Meu de la Tatăl…” Practic Iisus te invită la Tatăl,este o ușă de acces către Tatăl. Adică am scris despre asta mai multe in topicul “Casa lui Dumnezeu”,unde am arătat cum aceste afirmații despre care exclusivitatea orientării spre Iisus, contravine cu Vechiul Testament, și sunt mai degrabă inovații pauline. Această “zeificare” forțată a lui Iisus Hristos,unde YHWH,pare că dispare sau se identifică cu Iisus Hristos nu este deloc biblică. Să nu identificăm niciodată mesajul cu mesagerul….
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 12.04.2025 at 17:02:56. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Mesajul are întotdeauna greutatea mesagerului, este o diferență esențială dacă același mesaj (să zicem așa ca exemplu) este rostit de femeia de servici de la cantina săracilor sau de președintele Americii. La fel și în lucrurile spirituale , Cuvântul scris al Bibliei este Axiomă pentru creștini , orice altă sursă poate fi valoroasă dar nu poate intra in contradicție cu Axioma Adevărului Suprem.