![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Zalmoxis este Dumnezeul/Regele nostru (Adevărat) și noi - geto-dacii,suntem poporul (Ales) Lui
Fraților,mai in glumă mai în serios am zis să abordez totuși și aspecte mai locale/autohtone despre țara noastră, despre originile noastre despre Dumnezeul Nostru,pe care nu cred că trebuie să-l abandonăm și deasemenea nu cred că era fals sau un demon. Ci cred că dacă vrem să aflăm cu adevărat cine suntem trebuie să aflăm cine am fost cu adevărat. Vă dați seama că acest topic nu vă fi la granița cu conspirația, ci va înota pur și simplu in conspirație, speculație și poate uneori note de ironie, umor și chiar cinism,dar nu-mi pasă. Vreau să ne aruncăm așa cu toată ființa in aceste subiecte,care au mai fost viralizare în ultima vreme,dar pare că s-au dus în prezent în direcții mizerabile cu scopuri de propagandă, politică, interese personale și extremism infect. Pentru mine acești oameni sunt inexistenți și alături de ceilalți care și-au bătut joc de țară, toți împreună ar trebui pedepsiți direct in regim de pedeapsă capitală,asta ar fi prima lege pe care aș înainta să o reintroducem de urgență. Mi-am dat seama că alta soluție nu există pentru exterminarea acestor mizerii și trebuie eliminați total și judecați de intreg poporul, deasemenea sentința dată de popor și abia după ce scăpăm de aceste jeguri existențiale și deșeuri organice… Abia atunci ne putem relaxa și reclădi țara și poporul după legile unor ființe evoluate, superioare bazate pe pace, nonviolență, prosperitatea etc. Însă ACUM, prioritate este lupta împotriva acestor mizerii, și eliminarea lor totală sub orice formă. Cu asemenea oameni nu se negociază,nu se stă la discuții, aceștia trebuie de urgență scoși de acolo de popor. Li s-au dat șanse destule, deci măsurile actuale și cele din trecut nu mai sunt de actualitate. Singura soluție este înlăturarea lor imediată și pedeapsa capitală pentru eliminarea totală și descurajarea viitoare. Tăiem raul de la rădăcina complet. Am pierdut sute de anii de evoluție, prosperitate și bogăție furata constant de la noi. Ce folos că avem cea mai frumoasă, completă, bogata și minunata țară dacă numai alții au trăit bine in ea și de pe urma ei,iar noi deși ne-am născut aici,am fost mereu slugi. După ce tăiem capul trădătorilor români care ne vând constant,ne vom cere înapoi drepturile,comorile furate și înstrăinate și pământurile luate de la noi. Da, așa vom face! Gata cu vorbăria goală,cu minciunile,cu banii cheltuiți pe alegerile fabricate,cu discursuri despre nimic. Ne mințiți pe banii noștri,de atâția ani. Noi nu vrem și n-am vrut niciodată să invadam pe nimeni,nu am avut nevoie de la nimeni de nimic fiindcă am avut de toate. VREM DOAR SĂ TRĂIM IN PACE ȘI LINIȘTE CU CE AVEM! Dacă am luat de la alții a fost fiindcă și ei au luat destul de la noi! Dacă am plecat la alții a fost fiindcă au venit alții peste noi! Ați vrut să ne cuceriți de atâtea ori însă v-am invadat noi în mod pașnic. SUNTEM PESTE TOT ACASĂ FIINDCĂ DE LA NOI A PLECAT TOTUL! ADEVĂRUL IESE LA SUPRAFAȚĂ ȘI NOI… NOI DEȚINEM ADEVĂRUL! Hai că m-am “aprins” prea tare, însă dragii mei, frații mei nu observați că în conștiința noastră există mereu acel sentiment că noi suntem cei mai cei? Pentru că chiar suntem, și asta a fost ascuns și încă este extrem de păzit. Dar chiar dacă ei ne pun mereu lacăt,ne închid gura,ne fac slugi,ne mint,ne fură,ne cumpărată,ne lasă doar trădători la conducere… NOI ȘTIM! Și vom trimifa! Nu cu armele,nu cu război,nu cu distrugere ,nu cu bombe nucleare… Nu așa! Noi vom triumfa cu ADEVĂRUL CU PACEA Cu soluția pentru salvarea Planetei! Nu crezi? Ei bine,CREDE! Atâta ți-a mai rămas, Credința, Conștiința, Dorința Puterea de a aduce o schimbare totală a dinamicii acestei Planete. Dragii mei, adevărul despre noi, despre geto-daci,va schimba omenirea. Nu doar pe noi înșine,ci va zgudui Pământul și îl va întoarce spre NOI Ți-am atras atenția? Încă crezi că sunt fantezii și vise și baliverne? Ei bine in continuare vom explora aceste teme,dar într-un mod cu totul diferit și din perspective cu totul noi.
|
|||
|
|||
![]()
..................................
Last edited by Byzantion; 26.04.2025 at 18:23:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din ce văd statul român n-a mai căutat arheologic după anii 90 după identitate, cum fac alte state grec, turc - s-a descoperit Troia în Turcia șamd. Exista un potențial de milioane de euro din turism și nu s-ar fi descoperit doar cultura dacilor ci și alte populații, propaganda e ce face jegul de CTP care reduce dacismul la ceaușism și lupta cu hulpavitatea Imperiului Roman la lupta lui Ceaușescu. Văd că erau mulți oameni pasionați din anii 90 de cultura dacică fără legătură cu Călin Georgescu, el doar a înțeles că există acest segment în populație și li s-a adresat și lor, dar nu l-a cultivat el ca politician. Iar sistemul și recorder sau alte documentare prezintă protestele antiguvernamentale ca și cum ar fi invadate de troglodiți și exaltați costumați în daci, nu e exclus să fie plantați intenționat tot felul de inși ca să se tragă cadre cu ei și să fie redusă toată mulțimea la ei.
|
|||
|
|||
![]()
Frate draga, hai sa nu exageram acum. Nu avem voie sa stergem traditia noastra milenara. Cu ce mai ramanem?
Nici Hristos care ne-a adus Crestinismul nu l-a facut pe Iahve, " Sunt Cel Ce Sunt", Elohim si cate alte nume mai sunt in Vechiul testament al Iudeilor demon. Asa era si Zamolxis, un alt nume si ca si la Iudei cu un alt set de traditii. Citat:
vezi aici in caz ca ai omis aspectul asta:https://www.ienationala.ro/blog/inde...rii-nationale/ Din nou, ca ortodocsi sa nu uitam de superba Traditie populara de care ne bucuram, ne respectam reciproc si din care ne inspiram de mii de ani.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]()
Înainte de a continua, vreau să menționez că n-am fost eu niciodată cel mai “naționalist” om,ba chiar invers,eu mereu aveam “vederi” universale și tendințe de evadare.
Însă într-un fel sau altul la nivel intuitiv,mitic,fabulos am fost atras și fascinat de poveștile ancestrale ale poporului nostru. Copil fiind am crescut pe lângă strabunica mea,o femeie născută în jurul anilor 1920,care a trăit peste 90 de ani,și era un tezaur viu și cam singura persoana din familie cu care am simțit o legătură aparte și pe care o simt aproape chiar și după moarte ei. Mereu îmi apare în vise când am anumite probleme și mă asigură că îmi pregătește un loc acolo unde este ea. Deci într-o notă de “șamanism dacic”spiritele strămoșilor chiar ne vizitează și trăiesc într-un tărâm paralel cu al nostru. Nu degeaba credeu ai noștrii că după moarte încă trăim ca spirite. Aș putea spune că prima dată am simțit misticismul,fabulosul, credința și energia sacra chiar din mijlocul acestei tradiții pur românești care din păcate este încet stinsă. Însă mai ales în copilărie am avut parte din plin în anumite circumstanțe să trăiesc și să simt vibrația autentică a duhului geto-dac. Deși oarecum amestecat cu creștinism, însă clar dominantă fiindcă componenta dacică. Eu m-aș situa oarecum și geografic într-o zona a așa numiților daci liberi, însă mai degrabă la granița dintre aceștia și locurile unde au pătruns romanii, mă refer zona in care m-am născut și crescut. Practic ar fi zona unde dacii liberi ar fi putut fi in contact și conflict cu romanii instalați. Însă chiar nu voi face din acest topic un amalgam de date istorice, că asta puteți verifica și dvs despre cronologia și geografia așezărilor romane in teritoriile noastre. Totuși tradițiile, gândirea arhaică,limba,portul,casele și toate celelalte îmi trezesc nimic altceva decât duhul dacic strămoșesc pătrat viu în ciuda tuturor vitregiilor istorice. A fost atât de puternic,mai ales în zonele rurale, încât uneori a rămas intact, iar singurul element “străin” care s-a integrat natural in acesta a fost creștinismul și latinismul. Însă dacă veți privi în istorie veți vedea că cultura greacă a rămas vie și nealterată chiar dacă cultura romană a pătruns peste ea și a dominato, însă niciodată nu a eliminat-o sau depășit-o. Până la urmă a devenit un mix și spunem cultura sau civilizația greco-romană. Ei bine așa este și cu cultura geto-dacă,care deși a suferit contacte și influențe atât cu grecii înainte de latini, după care cu latinii care ne-au invadat,dar nu total. Elementul pur geto-dac a rămas mereu viu și intact și nu a putut fi eliminat, însă dragii mei întreaga esență a acestor elemente definitorii ale noastre este cu mult mai profund. Nu-i neapărat ceva arheologic,sau ceva scris, nu-i o carte nicio clădire, nici o bătălie sau război. Deși în esență este și toate acestea,dar depășește așa ceva. Noi suntem și am fost mereu păstrătorii acestuia tărâm magic,mistic și dorit de toți. Noi suntem gardienii comorilor aacunse adânc atât în pământurile noastre cât și în sufletul nostru geto-dac. Sarcina noastră este să fim noi înșine hărți vii și sufletele care împreună deschid aceste uși și portale către tărâmul spre lumile mult căutate și imaginate de toți de-a lungul timpului. Iar când mă refer la portal, uși și comori… Vorbesc despre locuri și lucruri extrem de FIZICE. Dacă alte popoare,de exemplu evreii au fost nevoiți să-și fabrice o istorie și un pământ al lor promis de un dumnezeu al lor pe care l-au impus lumii cu succes. Și îmi permit să spun asta pentru că ani de zile am studiat intens Biblia și găsiți chiar pe forum destule articole unde am tratat acest aspect. Ei bine noi geto-dacii și pământul nostru strămoșesc nu a trebuit să ne inventam o istorie sau un pământ al nostru sau să ne fabricam dumnezei. Că le-am avut pe toate, problema este că alții s-au văzut nevoiți să ne șteargă adevărata istorie, adevăratul nostru Dumnezeu și să ne invadeze și fure adevărul pământ. Voi intra imediat și în date istorice concrete. Însă dacă un istoric bizantin numit Iordanes,care a scris GETICA,pe la anul 600 +- , că încă nu am intrat foarte tare in subiect. Deci dacă pe acest istoric nu prea îl iau în serios, istoricii moderni, că nu se potrivește cu tâmpeniilor lor… Desigur mă gândesc că majoritatea ați văzut studiile și investigațiile lui Daniel Roxin. Bravo lui, adică chiar respect pentru ceeace ce a făcut și face și pentru inițiativă. Însă uneori trebuie să verificăm mai în profunzime unele afirmații. Eu am spus de la început că acest topic îl vreau așa “no reservation”, adică mă arunc în plin și da poate deveni uneori “prea mult”. Însă nu voi avea pretenția unui “adevăr” sau “statement official”. Este mai degrabă o poziție,o doză de “naționalism” așa pentru sufletul nostru,o revitalizare a rădăcinilor și o încercare de a traversa acesta mare conspiraționista. Desigur vom verifica și date istorice, însă nu va fi despre asta neapărat,ci despre cum rezonăm noi fiecare, despre cum simțim în sufletul nostru acest element al originilor noastre. Energia o simțim destul de des cu toții însă unde ne va duce,de unde vine cum o definim,cum o comasăm sau extindem? Care-i Casa noastră,care e Patria noastă,cine este Dumnezeul nostru,cine ne-a fost cu adevărat conducător și rege și cine ne va conduce destinele? Avem noi o istorie adevărată sau va trebui să scriem cu adevărat una abia de acum ….
|
|||
|
|||
![]()
Acuma ce urmează,va fi oarecum “produs original”, și speculație proprie, însă veți vedea că nu este doar ceva izolat,ci au mai fost și sunt asemenea ipoteze mai ales în rândul “speculaționistilor” din această ramură.
Eu desigur mă delimitez de ei , însă probabil voi fi în acord cu ei chiar fără să-mi doresc asta.Iar acest lucru nu poate fi decât bun. O primă ideea foarte “blasfemică “ in rândul credincioșilor puritani,pe care o voi lansa, întrucât fără acesta nu am cum să-mi mențin premisa din titlul topicului ,va fi una,care poate atinge coarda sensibilă a credincioșilor tradiționali, care leagă sufletul românesc de creștinismul ortodox. Însă se poate foarte bine găsi și o cale de mijloc pentru aceștia. Eu însă voi merge strict pe linia geto-dacă excluzând inițial creștinismul. Fiindcă întâi am fost noi Geto-dacii și Zalmoxis,abia pe urmă a venit Creștinismul,ca un produs străin nouă,mai degrabă impus decât preluat sau dezvoltat natural. Ideea este in felul următor: Zalmoxis a fost un avatar al lui Dumnezeu Adică o forma de Dumnezeu încarnat pe Pământ. Aș putea forța nota și aș spune precum Iisus. Sau asemenea zeilor încarnați pe Pământ din celelalte religii. Adică este clar că nivelul său de revelație depășește știința convențională. Dacă nu vreți să depășim nivelul pur revelativ,in sensul creștin sau biblic… Însă dacă vreți să-l depășim, atunci ajungem in sectorul conspirației clasice sau concrete,unde deja au navigat și navighează aceste teorii. Poate nu va place Pavel Corut,Daniel Roxin,Emil Străinu, Oreste sau Radu Cinamar. Însă mie imi plac și consider că au adus mult aport, deși uneori controversat la clădirea unei fundații, deși încă în ceață și instabilă a unei abordări în legătură cu originile noastre. Hai totuși să intrăm și în câteva argumente istorice… Iată textul din Herodot,Cartea sa Istorii despre Zalmoxis,voi selecta pasaje relevante. Herodot, Istorii (Cartea a IV-a, 94–96): „În ceea ce privește NEMURIREA, geții cred într-însa astfel: cred că ei NU MOR, ci că cel care moare MERGE LA ZALMOXIS, o FIINȚĂ DIVINĂ – unii îi zic și GEBELEIZIS. La fiecare cinci ani trimit câte un sol la Zalmoxis, ales prin sorți, ca să-i comunice ce au nevoie. Trimiterea acestui sol se face astfel: câțiva dintre ei, care au fost desemnați pentru această sarcină, țin trei sulițe, iar alții, luând pe cel trimis, îl prind de mâini și de picioare și-l aruncă în sus, astfel încât să cadă în sulițe. Dacă moare străpuns, înseamnă că zeul este binevoitor. Dacă nu moare, atunci geții spun că solul a fost rău ales, iar altul este trimis în locul lui.” „Tot ceea ce i se poruncește solului să spună lui Zalmoxis, i se spune înainte ca acesta să fie aruncat. Cât despre ACEASTĂ CREDINȚĂ, ei susțin că ZALMOXIS I-A ÎNVĂȚAT că NU VOR MURI, ci că toți, când vor PĂRĂSI LUMEA aceasta, vor merge într-un loc unde VOR TRĂI VEȘNIC și vor avea parte de TOATE BUNĂTĂȚILE .” „Iar acest Zalmoxis, dacă într-adevăr a fost UN OM și nu o FIINȚĂ DIVINĂ A GEȚILOR, după spusele celor din Ionia care locuiesc în Hellespont și în Pont, ar fi fost robul lui PITAGORA, fiul lui Mnesarchos, în insula Samos. Apoi, dobândindu-și libertatea și ADUNÂND MARI BOGĂȚII, s-a întors în PATRIA SA .” „Fiind sărac, dar isteț, învățase de la greci multe lucruri, și în special de la Pitagora, un mare filosof. Când s-a întors printre geți, care duceau o viață destul de sărăcăcioasă și lipsită de înțelepciune, a clădit o sală pentru ospețe, unde primea pe cei mai de frunte oameni din neam și-i învăța că nici el, nici ei NU VOR MURI, ci vor merge într-un loc unde VOR TRĂI VEȘNIC și se vor bucura de TOATE BUNĂTĂȚILE.” „În vreme ce le spunea toate acestea și-i învăța asemenea lucruri, a poruncit să i se sape o LOCUINȚĂ SUB PĂMÂNT. Când a fost gata, a dispărut dintre ei și a locuit acolo vreme de TREI ANI. Geții l-au plâns ca pe UN MORT. În al patrulea an, A APĂRUT DIN NOU PRINTRE EI, și astfel AU CREZUT că TOT ce spusese el ERA ADEVĂRAT .” „Așa spun elenii despre Zalmoxis. Cât despre mine, nici nu pun la îndoială povestea, nici nu o cred în întregime. Totuși, știu că GEȚII SUNT OAMENI FOARTE VITEJI și CEI MAI DREPȚI dintre traci.” Rețineți că rog aceste pasaje, fiindcă sunt primele marturii despre Zalmoxis și despre noi, geto-dacii,cel puțin primele care sunt disponibile acum. In continuare vom parcurge următoarele marturii și vom vedea că se leagă destul de mult cu acestea….
|
|||
|
|||
![]()
.........................
Last edited by Byzantion; 26.04.2025 at 18:22:31. |
|
|||
|
|||
![]()
.....................
Last edited by Byzantion; 26.04.2025 at 18:22:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Sau poate ca e intr-adevar in conexiune cu ea. De mai puține ori ce-i drept, dar si eu la rândul meu am avut vise legate de cei ce au fost odată în viata. E foarte normala legătură asta spirituala.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Literatura cu mult înainte de Europa Medievala, literatura evreiască de specialitate spune ca Zeii popoarelor ne-evreice sunt "Elohim" ca urmare a relației Zeiței Asherah și YHWH *Dumnezeul Evreilor". Nu as consideră cuvintele lui @Seraphim7 ca hula, ci ca niște reflectari / cercetări personale.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|