Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2025, 20:51:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
De ăia a ridicat Trăian Columna unde a imprimat in istorie curajul dacilor?
Toate columnele, coloanele si obeliscurile sunt ridicate exclusiv pentru intarirea cultului personalitatii celui in numele, sau in TIMPUL cui, aceasta a fost ridicata. Deasemenea intotdeauna pentru a evidentia maretia sangelui din instalatie a "Cezarului", armata invinsa in cazul nostru dacii, va fi reprezentata ca fiind foarte curajoasa, sau cum zic partenerii nostri "a worthy oponent" Filmele lor cu "eroi" sunt intesate de ideea asta stupida.

Ca urmare, Istoria...este 90% fantezie, imaginatie.
In istoria regiunii in care este situata Romania avem gauri negre de 1000 de ani in care nu stim ce s-a intamplat... numai inventii si fanteziile celor cu mintile odihnite.

Last edited by cozia; 27.04.2025 at 20:55:20.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2025, 22:29:58
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Iorest dragă,vezi că deviezi:))

De ăia au plătit romanii TRIBUT nouă, adică dacilor?

De ăia a plătit ÎMPĂRATUL Domițian, TRIBUT lui Decebal?

Tocmai din cauza asta Traian a luptat personal in ambele războaie împotriva dacilor.

Și tu spui că a trimis doar armate second-hand.

De ăia a ridicat Trăian Columna unde a imprimat in istorie curajul dacilor?

Iorest,ne uităm la aceeași istorie?
La primele confruntări daco-romane, dacii au căzut destul de ușor, maxim 4 ani cu pauze a durat războiul.

Războiul galico-roman văd că a durat 8 ani, războaiele cu Cartagina s-au intins în vreo 120 de ani, nu mai stau să caut alte culturi și civilizații, dacă te ascult pe tine sau pe alții dăm impresia că grecii care erau cea mai mare cultură a vremii erau cei care i-au copiat pe daci.

Dacii erau dezbinați, dezordonați, Decebal a fost trădat, au stat cu fundul pe munți de averi și nu au fost în stare să adune la război toți vecinii și dușmanii Romei.

Ia vezi alt scenariu, Decebal cheltuia tot tezaurul, ridica la război forțe comparabile cu ale Romei, înarma toată oastea la superlativ, Roma câștiga la limită - victorie a la Pyrrhus dar făcea cale întoarsă, nu își putea impune dominația, nu aveau pradă facilă tezaur deja scos din mină, sau dacii câștigau la limită și deveneau cu adevărat o mare civilizație.

Dacă Decebal îi dădea o lovitură lui Traian - Roma care și așa era falită nu avea ce jefui sau Traian ar fi fost judecat de Senat că a făcut cheltuieli imense de campanie și nu s-a meritat efortul de război.

Last edited by Iorest; 27.04.2025 at 22:34:24.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2025, 22:42:33
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

RESPECT!

Iorest și Cozia

Două opinii cerebrale și echilibrate în legătură cu acest subiect.

Spre acesta zonă urmează să merg și eu,mai ales spre Iorga, Densușeanu, Xenopol,Boia, Djuvara.

Fiecare cu propriile viziuni,eu o respect totuși pe cea a lui Iorga,însă și Boia are viziuni îndrăznețe.

Desigur Eliade, rămâne favoritul meu, însă el este pe alte filiere.
Vechi 27.04.2025, 22:50:38
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
RESPECT!

Iorest și Cozia

Două opinii cerebrale și echilibrate în legătură cu acest subiect.
Nu putem respinge Roma fiindcă ortodoxia și bizantinismul sunt strâns conectate, practic și muntele Athos se dezvoltă în epoca bizantină.
În mod normal căderea Constantinopolului ar trebui să fie zi de doliu în ortodoxia universală și lecția asta să se învețe din generație în generație în Serbia, România, Macedonia, Georgia, Rusia, Bosnia (partea ortodoxă), Grecia, Bulgaria, Muntenegru, Belarus, partea ortodoxă a Ukrainei, Cipru, până când se vor relua slujbele ortodoxe în Aghia Sofia.
Vechi 12.05.2025, 14:05:39
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Voi reformula, fiindcă după studii mai in adâncime, problema este mai elaborată cu aspectele genetice,eu văzusem doar cele de suprafață....

Revin cu un studiu mai amănunțit, dacă este cazul.... Însă nu-mi permit să dezinformez pe baza unor informații incomplete....

Am șters, fiindcă am mers pe ADN mai mai precis și pe populații mai vechi, și nu-i chiar așa simplu...Am găsit inclusiv întrega zona a Italiei (italieni și etrusci)și partea de " evrei" pe care îi tot intuiam din Erfurt Germania,in ADN-ul meu istoric, Deci continuăm studiul...

Și nu voi reveni asupra subiectului decât după studii aprofundate..

Îmi cer scuze pentru informații eronate,sau incomplete...

Asta e uneori ne grăbim și greșim.

Last edited by Seraphim7; 13.05.2025 at 12:59:21.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare