|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Grija mare, nu pentru mine, ci pentru sufletul tau! Chiar crezi ca foloseste cuiva o lista cu preoti dupa valorile pe care doar fratia ta le intelegi! Sau chiar esti numita de Domnul ca sa faci tu lista? Atunci El ce mai face? Sau chiar crezi ca esti in stare sa dai, cu atata siguranta, verdicte? Eu zic ca ti-ar fi mai bine sa ai grija de sufletul tau si sa lasi "medicina dupa ureche" ca-ti face rau, la suflet! Mergi la spovedit, ca te-ai asezat pe un scaun ce nu ti se cuvine! Sa nu te sminteasca "tonul"; ti-am vorbit dupa pozitia pe care ti-ai ales-o. Ai vrut sa fii invatator, te cert ca pe-un invatator care spune prostii si nu ca pe un suflet nestiutor! Iarta-ma si Domnul sa te lumineze! |
|
|||
|
|||
Draga sora, nu m-am implicat decat tangential sau poate la modul general pe acest subiect concret deoarece nu cred ca este o problema reala, sunt sigur, chiar, de asta. Fratia ta ai o problema si nu o bagatelizez fiindca ar fi o rautate din partea mea, dar modul in care se tot pune problema pe acest topic coroborat cu usurinta in a accepta orice sfat si cu invarsunarea de a gasi aici rezolvarea, ma duce cu gandul la posibilitatea ca problema in sine sa nu fie chiar asa de serioasa.
Adica, rezolvarea este simpla (ca numar de pasi, nu ca efort solicitat):
Iarta-ma ca m-am bagat si eu in treaba asta! Singurul lucru pe care-l putem face, cu adevarat folositor, noi, colegii de pe forum, este sa ne rugam pentru fratia ta; restul, tine de viata reala. Domnul sa fie cu tine, sora draga! Last edited by Pr.Gheorghe; 25.09.2010 at 04:37:27. |
|
|||
|
|||
Citat:
Harul este acelasi! Dumnezeu lucreaza prin orice preot fie calugar sau mirean importanta e si credinta omului ! |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Doamne si Stãpânul vietii mele, Duhul trândãviei, al grijii de multe, al iubirii de stãpânie si al grãirii în desert nu mi-l da mie! Iar duhul curãtiei, al gândului smerit, al rãbdãrii si al dragostei, dãruieste-mi mie, slugii Tale! Asa, Doamne, Împãrate, dãruieste-mi ca sã-mi vãd greselile mele si sã nu osândesc pe fratele meu, cã binecuvântat esti în vecii vecilor. Amin. |
|
|||
|
|||
no,asheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
|
|
||||
|
||||
e adevarat ca Sfintele Taine sunt valabile savarsite de orice preot, insa conteaza si harismele personale ale preotului. Caci preotul care se curateste (II Timotei 2,21) pentru sfintenie, din ce in ce mai mult, primeste si mai multa putere si Duh Sfant de la Hristos Dumnezeu pentru a ajuta Sfanta Sa Biserica.
|
|
|||
|
|||
Zice Ecclesiastul: "Și eu m-am silit și inima mea a cercetat și a urmărit știința și înțelepciunea și buna chibzuială și mi-am dat seama că răutatea este o nebunie, iar prostia este zănatică răutate.". Incearca sa intelegi!
Sa nu crezi cumva ca-ti dau dreptate in afirmatia ca preotii de manastire (sau poate doar calugarii!!!) sunt mai "buni" in fata Domnului decat pretii de mir. Mai, ce nebunie! De ce crezi ca in "jertfa" sta placerea lui Dumnezeu? De "duhul umilit" ai auzit vorbindu-se? Iar ca preotia preotului de mir este afacere mercantila si nu jertfa la Dumnezeu, ptiu drace, orice calugar te-ar stuchi de i-ai zice asta! Tu esti femeie, banuiesc! Daca eu zic ca femeile sunt mai proaste decat barbatii si mai rele si mai, de ce nu?, mai urate, ce-ai zice despre mine? Ori este nebun, ori este gay, ori este doar misogin (tot nebun,adica). Cand arunci cu "generalisme" nu te astepta sa fie toata lumea de acord! Iar despre acest "generalism", cu toti preotii de mir mai pacatosi decat orice calugar, iarta-ma, dar eu nu pot sa zic despre o persoana cu astfel de conceptii decat ca: ori este "dusa" si vorbeste gura fara ea, ori lasa sa iasa la iveala frustrari personale, cauzate in timp de cine stie ce situatii, ori nu este ortodoxa (sau chiar de este) si urmareste doar galceva si dezbinarea in Biserica. Inclin sa cred ca fratia ta nu esti in nici una dintre categoriile acestea, nu? Esti doar un crestin autentic, dornic de rai si care cauta cei mai buni indrumatori, fara sa-i batjocoreasca pe cei pe care inca nu-i stie, fie ei mireni sau calugari! Domnul pacii si al iubirii cu tine! |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Iar despre Molitfele Sfantului Vasile citeste ce am spus pe aici, acum ceva timp si sa stii ca eu chiar cred in ceea ce spun! Pe verificate, din mila Domnului! Daca dumneata ai patit ceva, bun sau rau, de ce oare toti ceilalti trebuie sa credem ca ceea ce spui dumneata de acum este si adevarat la modul general? Ce se-ntampla cu toti crestinii care nu ajung pe la manastire? Nu au folos, nu-i asa? Ca doar asa ai promulgat fratia ta ca trebuie sa fie! Iar de bataie, nu mi-i teama, dar Domnului o sa-i placa? Ca poate si eu sunt sluga lui, cine stie, chiar de fratia ta ai doua vase mari in care pui pe preoti: unu de cinste, in care-i asezi pe cei ce-ti plac si unu de necinste in care ii bagi, cu forta, pe toti ceilalti! Daca eu, preotul Gheorghe (pacatos, dealfel, la Domnul) nu mai trebuie sa mai fac Sfanta Liturghie, striga, soro, in gura mare motivele ca sa auda tot poporul si sa iau si eu aminte! Daca nu o faci, de ce oare? Ori nu ai dovezi, deci nu ma cunosti deajuns (dar Domnul ma cunoaste!!!) si tot asa nu cunosti nici pe multi alti preoti de mir si nici pe toti ieromonahii, ori nu esti in masura sa ma condamni fratia ta, fiindca nu sunt sluga ta si ti-i frica! Daca tot ma batjocoresti (eu am sa fac smerenie cat pot si am sa incerc sa fiu bland, ba chiar sa tac), se vede ca esti tare invartosata spre rau si inca nu ti-ai gasit leacul! Mai cauta, nu in preot, ci in tine buba, ca acolo este! Nu crezi? Eu, preotul, ti-am spus: o data, de doua ori, de trei ori, dar acum gata; ce-i mai mult de la diavol este! Du-te de la mine si fie tie dupa inima ta! P.S. Cu cineva din preajma fratiei tale Domnul ma trimite sa ma-ntalnesc vineri (de vineri)! Doamne-ajuta! Last edited by Pr.Gheorghe; 29.09.2010 at 22:32:22. |
Tags |
chinuiri de la diavol, farmece, părintele argatu, privare de somn, vraji |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vraji si necazuri de la diavol. Povestea mea (2) | Catisma | Vrajitoria | 54 | 06.11.2017 03:34:18 |
despre vraji, farmece | sadiy | Generalitati | 7 | 11.10.2011 12:49:26 |
Despre Vraji | patinina34 | Vrajitoria | 18 | 22.06.2010 21:06:43 |
Despre vraji -parintele Argatu | idealist | Vrajitoria | 1 | 14.05.2010 13:57:13 |
|