Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2025, 01:44:02
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

mosu. Daca tot esti in the USA ma gandeam sa-ti recomand sa cauti despre acest parinte ce vrei tu carti ,youtube etc

https://doxologia.ro/viata-parintelui-efrem-filotheitul

doar uita-te la poza asta si zi-mi ce vezi asa ca o curiozitate

https://doxologia.ro/sites/default/f...ilotheitul.jpg

si un alt parinte din america care mie imi place maxim cum scrie este Pr Serafim Rose. Iti las unul din articolele mele favorite. Mai are pe site si alte articole de la el dar are si carti scrise

https://www.cuvantul-ortodox.ro/sera...etelor-tinere/

De curiozitate cati ani ai? Dar copilul?
Vechi 28.01.2025, 07:17:19
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
mosu. Daca tot esti in the USA ma gandeam sa-ti recomand sa cauti despre acest parinte ce vrei tu carti ,youtube etc
https://doxologia.ro/viata-parintelui-efrem-filotheitul
sunt multi popi in USA.

Citat:

doar uita-te la poza asta si zi-mi ce vezi asa ca o curiozitate
https://doxologia.ro/sites/default/f...ilotheitul.jpg
nimic in mod special. eventual ochi de extraterestru, de reptilian. din nenorocire am aflat inainte sa dau click pe poza ca e grec, asa ca sunt subiectiv. e un calugar ca toti calugarii.

Citat:
si un alt parinte din america care mie imi place maxim cum scrie este Pr Serafim Rose. Iti las unul din articolele mele favorite. Mai are pe site si alte articole de la el dar are si carti scrise
https://www.cuvantul-ortodox.ro/sera...etelor-tinere/
Am citit o carte de Serafim Rose. Mi-a placut foarte mult la vremea respectiva. Acum imi dau seama ca nu este genial. Singurul lucru ce merita apreciat la el este pentru ca a adus un strop de adaptare la nou si la modern, ceea ce nu cred ca au mai facut altii. Adica este singurul care a facut niste legaturi intre motivele doctrinii si evenimente moderne. Popii nostri de toate zilele doar repeta niste lucruri dar nu inteleg ce inseamna. Serafim Rose le-a mai explicat. Pentru ca a raportat religia la noutate, a atras tinerii, ceea ce este iarasi de apreciat. Dar, repet, nu este genial sau extraordinar, cel putin asa mi se pare. Este foarte, foarte atent in afirmatii si nu calca niciodata peste linie - ceea ce este bine pe partea de siguranta, dar contravine creativitatii.

Citat:
De curiozitate cati ani ai? Dar copilul?
39. 8.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2025, 11:34:26
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Multi inainte ! Stiu ca e off topic dar am cateva intrebari. Cum este sa fii roman in america? Cum sunt oamenii? in ce oras stai?
Vechi 05.02.2025, 01:38:04
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Multi inainte ! Stiu ca e off topic dar am cateva intrebari. Cum este sa fii roman in america? Cum sunt oamenii? in ce oras stai?
Este o vorba, daca il ai pe Iisus cu tine nu conteaza locatia unde esti, sau ceva de genul. Daca esti un om fericit si cu pofta de viata, atunci SUA este extraordinara. Din pacate nu sunt un om fericit. Asa ca nu o sa iti raspund la intrebare ca sa nu iti umbresc visurile sau gandurile sau iluziile pe care le ai. Daca vrei, haide aici, participa la Loteria Vizelor in fiecare an (Oct-Nov), castigi ca mine. Pot sa iti raspund eventual la generalitati sau chestii tehnice.
1. Traiul este bun si indestulat, nu mai ai grijile vietii pe care le ai in Romania, cand alimentezi masina, cumperi din magazine sau te duci intr-o excursie nici nu te uiti la cati bani costa sau cati ai pe cont, ca ti le permiti.

2. Banii se fac usor, mai ales daca ai o scoala tehnica, fie ea de ce o fi. Sunt intr-adevar joburi care sunt prost platite dar... noi, ca imigranti, nu am venit sa le facem pe acelea, altfel am fi ramas in tara. Dar si cu alea o duci mai bine decat in Romania, doar ca nu iti permiti o masina noua sau o casa mare. Singurii care o duc rau sunt cei care sunt pe droguri. Nu fa droguri.

3. Oamenii sunt la fel ca peste tot, la fel ca romanii, au problemele lor, interesele lor etc. As putea gasi diferente multe... adica, ei sunt o alta rasa diferita de noi, asa cum suntem diferiti noi de arabi sau indieni. La fel ca in Romania, multi sunt pocniti in cap, dar gasesti si oameni foarte inteligenti. Multi sunt materialisti si nu dau importanta religiei. Nu vreau sa intru in detalii ca i-as jigni si nu ti-ar placea. Vorbesc doar de rasa alba, Anglo-Saxona... pentru ca sunt multe grupuri etnice, de exemplu irlandezi, italieni, francezi, evrei, latino etc, cu care ne-am putea asemana mai mult. Am lucrat cu un manager italian, vorbea cu mine zici ca era taica-meu (adica intr-un fel familiar si patronizator). Italienii sunt ca romanii.

4. Sunt in zona Columbus, OH. Nu traiesc in oras, pe principiul evitarii hazardelor. Intotdeauna ma aciuesc intr-un orasel mic la 20-30 de minute de metropola, fie ea ce o fi, Nashville, Chicago, Columbus (aici am locuit). Teoretic preturile sunt mai ieftine, oamenii mai albi si mai domoliti etc.
  • Chicago, IL era un oras genial, gaseau acolo oameni din toata lumea, iti puteai face prieteni romani, o retea de cunostiinte, sa ai mecanic roman, doctor roman, restaurant romanesc etc. Gasesti absolut tot ce vrei acolo si acolo chiar poti sa ai o viata ca de film. Evident, de evitat complet ghetourile, sunt doar doua si de suprafata mica. Din pacate, cam tot orasul se latinizeaza in ultima vreme. Acum 50-100 de ani era plin de italieni care au disparut; acum 20-30 de ani era plin de polonezi, care s-au pensionat sau chiar s-au dus acasa; acum este plin de mexicani si portoricani.
  • In zona Nashville, TN erau multi descendenti de irlandezi (care se cred albi si nu sunt), cam primitivi si pe alcool, insa natura era geniala, puteai merge pe poteci de paduri etc. Orasul nu avea nimic special decat "o, vai, muzica country", la care nici nu m-am obosit sa merg pentru ca toti imi spuneau ca e penibila.
  • In zona Columbus sau Ohio in general sunt descendenti de germani, sunt teoretic albi dar nu albii aia Anglo-Saxoni care au dat lumii libertatea si democratia americana pe care o stim noi. Au aceleasi probleme ca germanii din Germania: sunt pe droguri foarte multi, mamele isi abandoneaza copiii, sunt birocratici si foarte, foarte corupti la nivel institutional. O nota buna este ca sunt catolici (deci nu degenerati protestanti) si se mai duc pe la biserica. O nota rea este ca are multe zone rurale iar campurile agricole sunt foarte toxice din cauza pesticidelor si fertilizatorilor. Toamna devarsa balegar pe campuri si miroase a cacat in aer. De fapt, miroase a cacat de om in aer, din cauza ca toata infrastructura Ohio-ului este invechita, de zeci de an, iar unitatile lor de filtrare a apei sunt vechi. Ai auzit probabil de deraierea trenului in East Palestine... poduri crapate legate cu lanturi, lol. Aici nu sunt paduri si nici natura ca in Nashville, TN. Este o zona proasta, un stat prost. Este mult mai slab decat TN sau Chicago si vreau sa ma mut. Oricum nu am niciun prieten aici, stau si frec menta toata ziua si nu fac nimic si innebunesc de cap.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
pateric, traducere

Thread Tools
Moduri de afișare