Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2025, 06:04:04
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Ce ai postat tu si ce am citit eu in pateric pana acum este aceeasi chestie, adica greoi. Eu am acasa patericul din 2003. Si iti zic ca tot acelasi stil este. Nu stiu care este prima varianta in romana dar de ex daca vrei tu atat de mult sa citesti sunt mai multe variante de pateric.
Tu nu intelegi ce vreau sa zic eu. Eu vreau sa zic ca Patericul [egiptean] nu este greoi; traducerea in limba romana este greoaie pentru ca este facuta ad literam si stupida. am dat exemplu mai sus, in loc sa traduca cu "despre" au tradus cu "pentru" - nu are niciun sens asa. Uite-te mai sus la traducerea in engleza: se intelege pe sleau ce se zice. De fapt, eu asta cautam. Sa-nteleg mai bine. In limba engleza nu e deloc greoi. Da, acum am verificat cartea: Pateric - editia a 4-a, Alba Iulia, editura Reintregerea, 2004.

Citat:
Eu pe astea le-am gasit : patericul romanesc, patericul lavrei sfantului serghie, patericul Rilei, patericul sfantului munte, Micul pateric, pateric rural-urban, pateric despre vise si vedenii, pateric carpatin, Parintele proclu file de pateric, Marele pateric virtuosi parinti aghioritici, patericul sinait si lista poate continua.
Multumesc pentru lista, dar eu vorbeam despre traducerea Patericului Egiptean. O sa dau un ochi si peste celelalte.

Citat:
Nu poti avea un loc de munca din cauza unei boli sau nu stiu. Pai poti sa faci acasa metaniere, poti sa-ti iei un set de gantere si sa faci sport, poti face voluntariat in diferite locuri, poti sa inveti sa faci mancaruri de pe youtube, poti sa ajuti un batranel o vecina sa le cumperi alimente si mai stai de vorba cu ei, poti sa inveti o limba cu aplicatia duolingo Decat sa-ti rupi creierii cu patericul incearca altceva de citit. Sunt multe carti duhovnicesti bune din care poti invata ceva.
  • n-am nicio boala, adica in afara de plictiseala, care aduce dupa ea si o oboseala psihica. omul nelucrat este cel mai obosit om.
  • am abonament la sala, dar nu ma duc - eu dau vina pe lipsa unui partener de sala
  • exclus voluntariat, este doar o bisnita, si nu ajuta oamenii cu adevarat, ii distruge si mai mult
  • idem la partea cu ajutatul unui batranel sau o vecina; de stat de vorba as sta, dar cu cine? n-am pe nimeni aici, fiecare vecin e in treaba lui
  • duolingo nu este bun la invatat limbi straine, dar asta nu este o idee rea, poate ca as putea sa ascult niste documentare in spaniola sa invat spaniola
  • Patericul nu rupe creierii daca este tradus bine
  • care alte carti duhovnicesti? da exemplu. dar de fapt, tot nu este "munca", asa ca nu chiar ma ajuta.
Citat:
Mai de folos ar fi sa citesti biblia noul testament, ca orice crestin ar trebui sa o rasfoiasca zi de zi si limbajul este mai ok.
Nu; parerea mea este diferita de a multo altora. Parerea mea este ca un crestin nu este obligat sa citeasca Biblia si nici nu este de prea mult folos citirea ei in regim personal. In schimb, da, am inceput sa citesc Evanghelia dupa Matei, inca nu am terminat, si chiar am cumparat un curs despre Evanghelia lui Matei din care mai am 2-3 videouri de urmarit ca sa il termin.

@Iorest, nu ma lasa sa iti dau Quote de la buton, apare casuta goala.

Citat:
Hai la patinoar, nu ai de lucru fiindcă e o perioadă de vacanțe în SUA sau pentru că nu lucrezi defel?
Nu prea cred că poți supraviețui în State fără loc de muncă.
Haha, am fost tocmai asta la patinoar, doar pentru ca m-a tras copilul, a fost fain, nu zic nu. Eu am loc de munca dar la locul acela de munca nu trebuie sa lucrez nimic. Binecuvantarea a devenit un blestem. Cel mai bun lucru ce mi se poate intampla este sa ma de-a afara, dar sunt slabe sanse, iar de dus eu nu ma duc, adica de ce sa ma duc?
Citat:
E o traducere la care a muncit părintele Constantin Coman, mi se pare ciudat că lumea nu prea a auzit de ea deși au trecut 9 ani de când a fost lansată și s-au făcut conferințe în toată țara, dintre care sunt pe youtube o parte.
Eu nu am auzit de ea pentru ca nu sunt in tema nici cu religia, nici cu BOR, nu urmaresc Trinitas si nici nu vad/citesc stiri, desi nu m-ar supara. Ce-am vazut ultima data, am vazut pe youtube acum cativa ani, l-am vazut pe parintele Calistrat, cum le zice bine si le zice plavan, si apoi l-am vazut pe purtatorul de cuvant a lui BOR cum i-a deturnat mesajul si i l-a atacat, in mod miseleste. Daca te referi la cartea ce ai pus-o mai jos, am si pus-o pe lista de cumparaturi si voi avea cand voi veni acasa. Multumesc.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 03.01.2025, 12:40:02
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
[list][*]n-am nicio boala, adica in afara de plictiseala, care aduce dupa ea si o oboseala psihica. omul nelucrat este cel mai obosit om.[*]am abonament la sala, dar nu ma duc - eu dau vina pe lipsa unui partener de sala
Cum să dai sute de dolari și să nu mergi la sală ?
Găsești pe acolo tovarăși de antrenament.

Citat:
[*]idem la partea cu ajutatul unui batranel sau o vecina; de stat de vorba as sta, dar cu cine? n-am pe nimeni aici, fiecare vecin e in treaba lui
Da nasol ce ne povestești toți au atâția bani că nu le mai pasă, s-au stricat potecile între oameni.

De ce nu ești mai activ pe forum ?

Citat:
@Iorest, nu ma lasa sa iti dau Quote de la buton, apare casuta goala.

Haha, am fost tocmai asta la patinoar, doar pentru ca m-a tras copilul, a fost fain, nu zic nu. Eu am loc de munca dar la locul acela de munca nu trebuie sa lucrez nimic. Binecuvantarea a devenit un blestem. Cel mai bun lucru ce mi se poate intampla este sa ma de-a afara, dar sunt slabe sanse, iar de dus eu nu ma duc, adica de ce sa ma duc?

Eu nu am auzit de ea pentru ca nu sunt in tema nici cu religia, nici cu BOR, nu urmaresc Trinitas si nici nu vad/citesc stiri, desi nu m-ar supara. Ce-am vazut ultima data, am vazut pe youtube acum cativa ani, l-am vazut pe parintele Calistrat, cum le zice bine si le zice plavan, si apoi l-am vazut pe purtatorul de cuvant a lui BOR cum i-a deturnat mesajul si i l-a atacat, in mod miseleste. Daca te referi la cartea ce ai pus-o mai jos, am si pus-o pe lista de cumparaturi si voi avea cand voi veni acasa. Multumesc.

Pr Constantin Coman despre Patericul Mare
https://www.youtube.com/watch?v=IJnhbJwSQoU

Trebuie să ținem aproape unii de alții citește site-urile principale măcar:

https://www.activenews.ro/

https://r3media.ro/

https://www.rostonline.ro/

pagina de facebook familia ortodoxă, revista sophia

Mai era și cuvant-ortodox într-o vreme dar de la plandemie nu știu de ce nu mai scriu.

Ai văzut că am postat că va apărea în cinematografe continuarea filmuluii Passion of Christ - The Resurrection Jim Caviezel

https://www.youtube.com/watch?v=LmloodBu_Zo
Vechi 03.01.2025, 16:58:13
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

mosule...:))

- E bine ca orice crestin sa citeasca biblia, nu e obligatoriu. Nici Dumnezeu nu ne obliga sa-L iubim , nu ne obliga nici sa credem in El, de aia ne-a lasat si liberul arbitru. Eu consider ca poti lua din biblie multe citate si le poti aplica in viata de zi cu zi.
- Mie sincer mi se pare cam monoton sa mergi la sala, nu este pt oricine. Eu spre ex am descoperit o noua pasiune adica tenisul de masa. Mi se pare un sport foarte frumos, antrenant ,care te tine mereu cu atentia in joc si il poti juca cu oameni de diferite varste gen copii femei, adulti si chiar mai batrani daca au putina conditie fizica. Este foarte bun si pt memorie. Sau un alt sport frumos este mersul pe munte. Este fain sa te conectezi cu natura, sa simti cum inspiri aer curat , sa ai parte de liniste sau sa vezi peisaje minunate. Tu poate nu ai descoperit acel sport care sa te faca sa te simti bine. Deocamdata :)
- Nu stiu ce voluntariate ai tu in cap dar sunt si cateva care chiar te pot ajuta ca om. Spre ex la crucea rosie pt ca inveti tehnici de prim ajutor. Eu am facut un curs de asta 2 zile si s-a intamplat sa dau de un om cazut pe strada si crede-ma ca ai o mare bucurie cand stii ca poti ajuta pe cineva. Daca vrei munca fizica poti incerca la fratia ortodoxa stiu ca au multe activitati fizice. Alte voluntariate ar fi la spitale, orfelinate, centre de batrani etc
La carti , hmmmm, ar fi mai multe :
- 20 de ani in siberia - anita cudla
- Evadare din lagarul 14
- Iertarea - Pimen Vlad
- Marturisiri din mlastina disperarii Dumitru Bordeianu
Mai sunt si altele dar momentan doar astea imi vin in minte.
Vechi 03.01.2025, 20:16:06
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca vrei munca fizica poti incerca la fratia ortodoxa stiu ca au multe activitati fizice.
Omul e prin Statele Unite pe undeva, nu cred că are voluntariate de genul, probabil se referă la americani care fac business din multe.

Sălile în Statele Unite cred eu că sunt mult mai dezvoltate decât în România, spunea unul din patroni într-o analiză că suntem cu câțiva ani în spatele lor, nu sunt sălile acelea cu fierătanii vechi.
Vechi 04.01.2025, 15:49:08
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

@Iorest:

Citat:
Cum să dai sute de dolari și să nu mergi la sală ?
E doar $20/luna, nu e mare branza.

Citat:
Sălile în Statele Unite cred eu că sunt mult mai dezvoltate decât în România, spunea unul din patroni într-o analiză că suntem cu câțiva ani în spatele lor, nu sunt sălile acelea cu fierătanii vechi.
Astea sunt preconceptii romanesti obisnuite. Sunt si, si. Gasesti sali cu echipament vechi - daca este bun si functioneaza de ce sa il schimbi? De fapt, unele lucruri sunt mai bune vechi. Salile mici locale au echipament 2nd hand intotdeauna. Salile de tip lant cum ar fi Planet Fitness au echipamentul lor proprietar, proiectat si construit anume de ei si fabricat doar pentru ei, si este acelasi in orice locatie.

Citat:
Da nasol ce ne povestești toți au atâția bani că nu le mai pasă, s-au stricat potecile între oameni.
O alta preconceptie des intalnita. Nu neaparat au bani, nicidecum nu "atatia", de fapt sunt chiar modesti, si nu neaparat din cauza asta este ca nu le mai pasa. Eu sunt de parere ca prieteniile se formeaza undeva local, prin interactiune timpurie in viata, ca: copiii vecinilor cu care te-ai jucat strada, colegii de liceu, colegii de facultate, ceva colegi de munca samd. Dupa o varsta, sa zicem 30 de ani, e aproape imposibil sa iti mai faci prieteni, si, mai ales, pe plaiuri straine. Eventual iti faci parteneri, cu care ai aceleasi interese, dar nu chiar prieteni. Fiind singur in zona, eu nu am prieteni si, dat fiind ca colegii mei de munca sunt toti ciudati, nu mai am contextul prielnic de a face prietenii.

Citat:
De ce nu ești mai activ pe forum ?
Din acelasi motiv pentru care nici sutele de oameni dinainte nu mai sunt activi pe forumuri. Forumul este o tehnologie invechita si depasita. Este tehnologie de anii 2000, la fel ca si blogurile. In 2010 a aparut tehnologia social media, facebook, reddit, twitter. Nimeni nu mai posteaza pe forumuri, ci posteaza direct pe twitter. Iar acum, in anii 2020, avem tehnologia tiktok. Filmuletele de 10 secunde la care casca gura ultra-extaziati tineretul. x insa (fostul twitter), se pare ca si-a mentinut pozitia de putere si a devenit ca o platforma de stiri virale necenzurate.

Citat:
Pr Constantin Coman despre Patericul Mare
o sa incerc sa-l urmaresc dar volumul la sunet este atat de jos incat e imposibil sa il aud la laptop.
Citat:
activenews.ro
asta este primul titlu de pe site: Bill Gates merge înainte cu Țânțarii Vaccinatori. Nu am rabdare pentru "stiri" de genul. De fapt, nu m-ar surprinde daca nu s-a bagat rusul coada, Rusia sa fii sponsorizat aceste site-uri.
Citat:
r3media
acelasi lucru ca cel de sus, face propaganda pentru AUR, repet, nu am rabdare pentru asa ceva, daca stirile sunt pe bune si sunt netre, atunci este okay, dar asta este conditionare, este propaganda, este o tampenie
Citat:
rostonline
acest website pare netru si stirile sunt cat de cat okay. dar chiar si asa nu stiu daca mai am rabdare pentru stiri.
Citat:
pagina de facebook familia ortodoxă, revista sophia
familia ortodoxa pare un grup si nu vreau sa vad mesaje tip lant de genul cu icoana la care toti gospodarii scriu "amin", iar revista sophia pare sa fie o publicatie spaniola.

Citat:
Mai era și cuvant-ortodox într-o vreme dar de la plandemie nu știu de ce nu mai scriu.
pentru ca nimeni nu mai citeste. tiktok este campion. dar o sa incerc sa dau un ochi peste el.

Citat:
filmuluii Passion of Christ - The Resurrection Jim Caviezel
Sa avem pardon, eu nu iau nimic de la vestici. Vesticii sunt o natie de oameni care nu au inteles niciodata religia, au luat-o ad literam, pentru ca ei au creat si metoda stiintifica unde este obligatoriu sa iei lucrurile ad literam, au nascut religiile lor facute de om (man-made religions) ca cultele si sectele protestante, au nascut nerozii ca pamantul plat, pamantul tanar, arca lui Noe din Kentrucky, toate din greseala citirii ad literam a Bibliei, cat si Sola Scriptura pe langa altele, au facut miscarile revolutionare de illuminati si franc-masonerie impotriva aristocratiei si Bisericii Catolice, care la inceput au parut sa fie bune, dar sunt utopii, sunt idealuri imaginare care dau bine pe hartie si nu in realitate, in prezent acum converg catre comunism. Oamenii acestia, la care noi romanii le spuneam Omul Ros si Omul Span, se inchina la negri, la negri infractori, le ridica statui, ii ingroapa in cosciuge de aur, ingenuncheaza in fata lor, le pupa picioarele negre, venereaza prostituate online, feminism, evrei, Israel, Zion, cainii ca animale de companie, religia lor este de fapt un cult, este cultul woke, progresist, protestant, impartasania lor este vaccinul Covid, sfintii lor sunt evrei ca Ruth Ginsberg si altii, actori, alti negri ca Obama, caritatea lor se masoara intotdeauna in bani (din pacate s-a extins si la noi aceasta idee), pacatul lor originar este faptul ca sunt albi si traiesc mai bine decat restul lumii, nu stiu ce inseamna post. Acesti oameni sunt barbari, sunt barbarii de care vechii romani si greci ne spuneau, si asa vor fi, pana cand se vor auto-distruge. In prezent SUA este noul Babylon. Eu am nascut o vorba foarte severa: "oamenii care pun zahar in paine nu au suflet"; prin asta intelegandu-se ca sunt golem, o adunatura de carne si oase dar fara suflet in el, la nivelul animalelor. Cum poti sa faci paine... si sa o faci dulce? Sa pui zahar in ea?
Asa ca nu, nu pot sa iau la modul serios absolut nimic de la acesti "oameni". Niciun film; niciun o carte. Toate sunt stupiditati pentru oameni stupizi si nu cred ca au adus absolut nicio contributie la crestinism, eventual doar ca au produs pe Seraphim Rose, dar si acela avea descendenta franceza, deci mai degraba celta, si nu chiar anglo-saxona, cum sunt americanii sau englezii.

Last edited by moshu; 04.01.2025 at 16:02:55.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2025, 16:59:23
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
mosule...:))
- E bine ca orice crestin sa citeasca biblia, nu e obligatoriu. Nici Dumnezeu nu ne obliga sa-L iubim , nu ne obliga nici sa credem in El, de aia ne-a lasat si liberul arbitru. Eu consider ca poti lua din biblie multe citate si le poti aplica in viata de zi cu zi.
asa cum am zis dinainte, avem pareri diferite, ma asteptam sa le avem diferite, eu am o parere diferita. ti-o respect pe a ta, dar nu pot sa o las pe a mea, pentru ca vine dintr-un anumit efort de studiu. Parerea mea este ca Biblia este pentru olimpici, pentru avansati, pentru cine vrea sa studieze intr-un mod scholastic: de istorie, de text, de scriere, de mentalitati din acea vreme, de antropologie etc. Parerea mea este ca un crestin trebuie sa asculte interpretarile popilor la anumite pasaje din Biblie si sa le aplice in viata de zi cu zi. Altfel, pe cont propriu, este o vorba: "somnul ratiunii naste monstri". Citate ca care? Cum a zis Iisus, sa-ti lasi pe tatal sau fie ingropat de altii si tu nu sa mergi la inmormantarea lui, pentru ca "lasa ca mortii sa-si ingroape mortii?" Sau citatul cu "sa-l iubesti pe Dumnezeu mai mult decat pe propriul tau copil?" adica asta s-ar putea interpreta sa-ti abandonezi copilul. Astea sunt niste pasaje care nu sunt deloc folositoare daca sunt interpretate ad literam si aplicate direct, iti trantesti de pamant toata viata ta si ajungi nebun (ca de acolo vine "nebun pentru Hristos"), nu se aplica la toti oamenii, numai la cei "chemati"; pentru tine, ca om decent, trebuie sa fie o aplicare pragmatica si accesibila, nu nebunii de genul. In aceasta ordine de idei, parerea mea este ca crestinismul adevarat este esoteric: are mai multe trepte pentru mai multe categorii de oameni; nu suntem egali, nu putem fi. Nu numai atat, asta inseamna ca fiecare trebuie sa primeasca invatatura cat poate duce, nu poti sa dai melteanului totul deodata, ca ti-o tranteste de cap sau ti-o ia in deradere - de altfel, Biserica Catolica nu vroia traducerea Bibliei din latina in engleza/germana tocmai din acest motiv, sa nu fie accesibila maselor si sa ramana doar pentru cei invatati. Asta contrazice pozitia oficiala al Ortodoxiei, care este anti-esoterica, dar in acelasi timp, ei nu rezolva in mod oficial si universal aceste dileme de mai sus. Bineinteles ca daca te duci la duhovnic acela nu o sa iti zica sa mergi sa te calugaresti si sa-ti lasi parintii si sa-ti abandonezi copilul pentru Dumnezeu, ci o sa iti zica sa stai pe fundul tau - dar sfatul este pamantesc, este ajustat pentru tine, nu este universal, nu este oficial si nu este biblic, caci Iisus a zis complet altceva, diametral opus.

Citat:
- Mie sincer mi se pare cam monoton sa mergi la sala, nu este pt oricine. Eu spre ex am descoperit o noua pasiune adica tenisul de masa. Mi se pare un sport foarte frumos, antrenant ,care te tine mereu cu atentia in joc si il poti juca cu oameni de diferite varste gen copii femei, adulti si chiar mai batrani daca au putina conditie fizica. Este foarte bun si pt memorie. Sau un alt sport frumos este mersul pe munte. Este fain sa te conectezi cu natura, sa simti cum inspiri aer curat , sa ai parte de liniste sau sa vezi peisaje minunate. Tu poate nu ai descoperit acel sport care sa te faca sa te simti bine. Deocamdata :)
Nu este vorba de sport - este vorba de oamenii cu care practici acel sport. Tie ti se pare monoton mersul la sala pentru ca tocmai - chiar este, pentru ca de obicei este facut in regim individual, de unul singur. Iar cand mergi la tens de masa mergi, evident, cu un tovaras. Nu tenisul de masa te face sa te simti bine, ci compania. Astfel, poti sa faci absolut orice sport si sa te simti bine.

Citat:
- Nu stiu ce voluntariate ai tu in cap dar sunt si cateva care chiar te pot ajuta ca om. Spre ex la crucea rosie pt ca inveti tehnici de prim ajutor. Eu am facut un curs de asta 2 zile si s-a intamplat sa dau de un om cazut pe strada si crede-ma ca ai o mare bucurie cand stii ca poti ajuta pe cineva. Daca vrei munca fizica poti incerca la fratia ortodoxa stiu ca au multe activitati fizice. Alte voluntariate ar fi la spitale, orfelinate, centre de batrani etc
Este adevarat, traiesc in SUA, iar aici actiunile de caritate sunt, de fapt, bisnite. In America doar cine a) nu vrea sa munceasca b) este smecher, este "sarac". Este imposibil sa se explice altfel, adica in afara de exceptia cazurilor cu facturi medicale, dar chiar si acelea au anumite justificari - ca de ex., poti sa nu platesti facturile si nu o sa ti intample nimic, nimeni nu o sa iti puna proprire pe salariu. De altfel, incet, incet m-am convins ca caritatea este intocmai ca musca lui Alexandru Pargaru, este luciferica. Caritatea distruge oameni in masa, distruge comunitati. Cand mi-am dat seama de asta, am spus ca nu o sa mai "ajut" pe nimeni. Daca vad un om cazut pe strada mai bine il las acolo, Dumnezeu insusi a hotarat sa cada pe strada, lol. De altfel, am fost curios daca scrie ceva de saraci in Biblie. Si am cautat in Evanghelii daca Iisus a zis ceva pe subiect. Si rezultatul studierii mele a fost ca nu. Iisus niciodata nu a zis sa ajuti saraci. Prin asta intelegandu-se, in mod evident, ajutor financiar si saracii fiind saraci financiar. Iisus nu a ajutat niciun sarac. A ajutat bolnavi, invalizi sau exilati (cum sunt leprosii), dar si aceia puteau, de altfel, sa aiba bani si sa nu fie "saraci". Mesajul crestin a fost deturnat, dar in asa masura, incat in prezent automat cand ne gandim la biserici ne gandim la actiuni caritabile. Nu, nu scrie nicaieri de ajutat saracii; daca cautati pe google pasaje care scriu asta, sunt intotdeauna doua, ambele din Matei, si interpretate prost, adica una prost, gresit, si cealalta in mod intentionat gresit, cu o agenda in spatele ei (este Matei 25).

Citat:
La carti , hmmmm, ar fi mai multe :
- 20 de ani in siberia - anita cudla
- Evadare din lagarul 14
- Iertarea - Pimen Vlad
- Marturisiri din mlastina disperarii Dumitru Bordeianu
Mai sunt si altele dar momentan doar astea imi vin in minte.
Multumesc, o sa ma uit peste ele, cea cu lagarul 14 suna bine.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 04.01.2025 at 17:05:22.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2025, 00:01:13
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
@Iorest:

E doar $20/luna, nu e mare branza.

Astea sunt preconceptii romanesti obisnuite. Sunt si, si. Gasesti sali cu echipament vechi - daca este bun si functioneaza de ce sa il schimbi? De fapt, unele lucruri sunt mai bune vechi. Salile mici locale au echipament 2nd hand intotdeauna. Salile de tip lant cum ar fi Planet Fitness au echipamentul lor proprietar, proiectat si construit anume de ei si fabricat doar pentru ei, si este acelasi in orice locatie.
https://www.gsp.ro/gsp-special/speci...te-757228.html

Nu are treabă cu preconcepția ce zic eu:

EPISODUL 12. Invitatul de astăzi al emisiunii Health Talks by GSP este Alexandru Lascăr, președintele Asociației centrelor de fitness și cofondator al unui mare lanț de săli de fitness din România, Stay Fit Gym ♦ El explică de ce piața de profil din țara noastră este diferită față de cea din Vestul Europei, care este tiparul românului care merge la sală și care va fi impactul AI în acest domeniu

Alexandru Lascăr: „România se află cu 5 ani în urma altor țări

- Avantajul este că noi practic învățăm foarte rapid ce au făcut alții în 30-40 de ani.
- Ceea ce în alte țări s-a construit în timp, la noi s-a întâmplat într-o perioadă mai scurtă de timp și intuim cu toții că vom arde etape în continuare. Cum am zis la început, fac parte dintr-o organizație și de trei ori pe an ne întâlnim în diferite piațe și monitorizăm piața. Ultimele trei au fost în Suedia, Singapore și Arabia Saudită. Mergem și stăm o săptămână efectiv să absorbim toate informațiile din piață. Avem în continuare cinci ani în spate la nivel de dezvoltare.

Ce înseamnă că suntem cu cinci ani în urmă? La nivel tehnologic sau cum văd oamenii această industrie?
- Tot ceea ce se întâmplă în industrie e dat de consumator, pentru că dacă ai consumatori, tehnologia e accesibilă pentru toată lumea. E vorba de cum văd oamenii că pot să-și cheltuiască banii în zona asta. Suntem în urmă, semnificativ, la tot ce înseamnă concepte de fitness și de mișcare, pentru că la noi sunt câteva tipare, nu sunt foarte multe momentan. Avem un tipar standard de club de fitness, avem câteva cu piscină. Nu avem un low cost, de exemplu, acum în România, sunt în Germania, foarte accesibile, fără personal, fără nimic, intri, te antrenezi, pleci. În România nu a funcționat, au fost câteva încercări. Intuiția mea e că o să apară în viitorul foarte apropiat multe studiouri mici, de 50-80 de oameni.

- Gen boutique.
- Exact, boutique, studiouri de pilates, studiouri de dans. În Singapore am fost și am văzut cea mai extremă întindere a serviciilor. Oamenii au câte două, trei abonamente de obicei, un abonament la pilates, un abonament la o sală de fitness și un abonament la o piscină. Merg în paralel cu toate pentru că vor să experimenteze două, trei activități. Noi n-am ajuns acolo, suntem departe, dar lucrurile evoluează și la noi. Au început să apară studiouri care se concentrează strict pe pilates sau studiouri care se concentrează strict pe zona de personal training.
Vechi 05.01.2025, 00:14:21
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Din acelasi motiv pentru care nici sutele de oameni dinainte nu mai sunt activi pe forumuri. Forumul este o tehnologie invechita si depasita. Este tehnologie de anii 2000, la fel ca si blogurile. In 2010 a aparut tehnologia social media, facebook, reddit, twitter. Nimeni nu mai posteaza pe forumuri, ci posteaza direct pe twitter. Iar acum, in anii 2020, avem tehnologia tiktok. Filmuletele de 10 secunde la care casca gura ultra-extaziati tineretul. x insa (fostul twitter), se pare ca si-a mentinut pozitia de putere si a devenit ca o platforma de stiri virale necenzurate.
Te-aș contrazice, văd că au crescut la toți utilizatorii activi vizualizările pe profil și Cozia și Rappy stau bine spre 100.000 de accesări, probabil că vor fi 2-3 useri aici care-l vor depăși pe Cristi Boss anul acesta la nr de accesări pe profil, fără să avem poză de profil, sau facebook.
Înseamnă că e apetit pt interacțiune forumistică, există un public care nu mai scrie fiindcă e multă lene, comoditate, eventual se tem să nu fie atacați.

Tocmai că forumul a trecut proba timpului și fiind mai mult text, poți să-ți gândești răspunsurile, la filme ți se activează reflexe pavloviene, nu cred că e o virtute să stai gură cască la filmulețe editate și unele foarte penibile, se va duce și tik tok cum s-a dus și mirc chat și hi5 și altele.

Citat:
asta este primul titlu de pe site: Bill Gates merge înainte cu Țânțarii Vaccinatori. Nu am rabdare pentru "stiri" de genul. De fapt, nu m-ar surprinde daca nu s-a bagat rusul coada, Rusia sa fii sponsorizat aceste site-uri.
acelasi lucru ca cel de sus, face propaganda pentru AUR, repet, nu am rabdare pentru asa ceva, daca stirile sunt pe bune si sunt netre, atunci este okay, dar asta este conditionare, este propaganda, este o tampenie
Vezi că sunt mai multe știri, observ că tu în general ești un tip comod și-ți place să etichetezi ca să nu te preocupi prea mult.

Tu nu te-ai gândit că dacă Rusia e în tot și în toate de ce nu au ei un nivel de trai mai ridicat și de ce nu stăpânesc ei planeta și diplomația ?

Nu cumva e comod să arunci totul spre ruși și e un pattern de gândire plantat prin SUA în care se explică orice eșec și incapacitate proprie ?
Citat:
familia ortodoxa pare un grup si nu vreau sa vad mesaje tip lant de genul cu icoana la care toti gospodarii scriu "amin", iar revista sophia pare sa fie o publicatie spaniola.
E o revistă ortodoxă cu vechime Familia Ortodoxă singura inițiativă din mediul mirenilor necontrolată deci de vreo rețea bisericească de tip ziarul lumina unde se tipărește centralizat și se comandă per parohie 6-7 ziare, ci e o inițiativă privată care a supraviețuit în mediul tulbure al economiei de piață românești, celelalte toate au dat faliment inclusiv Lumea Credinței, Lumea Monahilor.

Sophia înseamnă înțelepciune în greacă, n-are nicio treabă cu spaniolii, dacă te uitai pe pagina de youtube ai fi văzut că sunt multe lansări de carte cu tematică din creștinismul românesc și răsăritean în general, cu diferite personalități.

Citat:
pentru ca nimeni nu mai citeste. tiktok este campion. dar o sa incerc sa dau un ochi peste el.
Ăsta nu e un motiv de laudă sau mândrie.
Vechi 05.01.2025, 04:47:53
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Alexandru Lascăr
Eu nu cred nimic, scuzati-mi scepticismul. Nu cred nimic din ce imi zice un "expert" din asta, "sef de asociatie". Eu am vazut niste lucruri si ma duc cu ce am vazut.

Citat:
Gen boutique
Ei, vezi? Acolo e problema. Cum sa nu fie problema de mentalitate romaneasca? Cum sa nu fie preconceptii de roman care isi imagineaza ca in America peretii la sala de forta sunt din aur si au piscine si lacuri si masaje si epilatoare si aparate cu vibro-masaj pe baza de apa sarata. Asta este romanul, isi inchipuie basme, doar pe motivul ca tot ce e strain e mai bun si mai corect. Eu vorbesc de o sala simpla de forta, nu buticuri, nu piscine, nu spa. Iar acestea sunt in orice mall aici (cum vine vorba la romani: la orice colt de scara), cu aparatura ieftina de mana a doua, care insa merge bine. Nu ai nevoie de gantere din platina sa faci la biceps.
Citat:
Cozia și Rappy
Cristi Boss
100.000 de accesări
Nu cred asta. Eu cred ca ce vezi tu sunt niste rezultate pe google pe care oamenii dau click dar nu citesc, si dau inapoi. Sunt doar niste accesari aproape automate, din greseala. Atata timp cat nu ai useri ca sa comenteze, forumul nu exista. uite si la topicul acesta, doar 2 oameni mi-au raspuns.

Citat:
se va duce și tik tok cum s-a dus și mirc chat și hi5 și altele.
altele ca forumurile. tin minte ca acum ceva perioada am venit aici si am spus sa facem un server de Discord. Nu a venit nimeni. Si atunci mi-am dat seama ca fiecare pasare pe limba ei moare. Adica cei care mai folosesc forumuri, o sa le foloseasca in continuare pana ce renunta si ei la ele. la fel cu hi5. la fel cu alte tehnologii invechite. cine a crescut cand a aparut discordul, va folosi discord. fiecare generatie este cu tehnologiile ei.
Citat:
Vezi că sunt mai multe știri, observ că tu în general ești un tip comod și-ți place să etichetezi ca să nu te preocupi prea mult.
Ma, omule, stirea aia este principala pe acel site. Adica eu deschid site-ul si-mi apare pe 80% din ecran cum Bill Gates vrea sa ne vaccineze cu tantari. Sincer? Imi insulta intelectul. Pe r3media, din nou, 80% din pagina este:
AUR anunță un protest național pentru „apărarea democrației și alegeri libere!”
Haide sa spunem asa: nu am chef de manipulare. Daca sunt stiri, sa fie stiri. Dar asta este propaganda. Si da, nu m-as mira daca nu sunt finantati de rusi.

Citat:
Familia Ortodoxă
Sophia
Am gasit Familia Ortodoxa, dar nu si Sophia.

Reply With Quote
Vechi 05.01.2025, 21:58:02
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu cred nimic, scuzati-mi scepticismul. Nu cred nimic din ce imi zice un "expert" din asta, "sef de asociatie". Eu am vazut niste lucruri si ma duc cu ce am vazut.
Eu aș zice să facem altfel, dacă luăm cea mai avansată sală sau lanț de săli din România de genul World Class vs cel mai avansat lanț de săli din State, Marea Britanie, Franța, Germania unde este partea cea mai inovativă din fitness în Ro sau în Vest ?

Deci e clar că suntem cu 5 ani în urmă dar nu doar din cauză că nu-și fac oamenii 3 tipuri de abonamente ci și pt că sălile sunt de toată jena multe, fiindcă nu se aruncă patronii să investească de frică să nu rămână în pagubă.

Citat:
Nu cred asta. Eu cred ca ce vezi tu sunt niste rezultate pe google pe care oamenii dau click dar nu citesc, si dau inapoi. Sunt doar niste accesari aproape automate, din greseala. Atata timp cat nu ai useri ca sa comenteze, forumul nu exista. uite si la topicul acesta, doar 2 oameni mi-au raspuns.
Omule anul trecut eram la sub 100.000 de accesări pe profil, într-un an am trecut și peste 99k și peste 199 de k, nu mi-a venit să cred când am văzut, am văzut că și Morocoșul crește dar e singurul care confirmă regula restul de pildă Rappy a crescut organic în 99% cu postări constructive despre Sfântul Munte și Sfinți.

Nu cred că e vorba de boți sau altele de genul aici, cred că lumea caută mereu ceva cât mai aproape de autentic atât, indiferent ce ai face vlogging, tik-tok, forumistică.

Ți-au răspuns 2 oameni, dar nu e vina noastră că a intervenit lenea la alții care au fost prin 2007-2012 și nu mai sunt.

Citat:
altele ca forumurile. tin minte ca acum ceva perioada am venit aici si am spus sa facem un server de Discord. Nu a venit nimeni. Si atunci mi-am dat seama ca fiecare pasare pe limba ei moare. Adica cei care mai folosesc forumuri, o sa le foloseasca in continuare pana ce renunta si ei la ele. la fel cu hi5. la fel cu alte tehnologii invechite. cine a crescut cand a aparut discordul, va folosi discord. fiecare generatie este cu tehnologiile ei.
Păi nu a venit nimeni fiindcă orice platformă nouă stresează, și reddit și altele, doar forumul mi se pare odihnitor fiindcă nu ești bombardat cu informație, aici e vorba de vechiul care a trecut proba timpului.

Citat:
Ma, omule, stirea aia este principala pe acel site. Adica eu deschid site-ul si-mi apare pe 80% din ecran cum Bill Gates vrea sa ne vaccineze cu tantari. Sincer? Imi insulta intelectul. Pe r3media, din nou, 80% din pagina este:
AUR anunță un protest național pentru „apărarea democrației și alegeri libere!”
Haide sa spunem asa: nu am chef de manipulare. Daca sunt stiri, sa fie stiri. Dar asta este propaganda. Si da, nu m-as mira daca nu sunt finantati de rusi.

Am gasit Familia Ortodoxa, dar nu si Sophia.
Trebuie să te implici și tu în bătălia civico-politică și să votezi președintele și la parlamentare altceva decât woke, Lasconi, USR, lgbt, progresism e nevoie de fiecare vot constructiv.

Cele mai tari postări le-am citit la Referendumul pt familie și în Plandemie pe active news de atunci au rămas la înălțime.
Nu cred că o platformă de știri de genul costă să necesite finanțări de ordinul milioanelor de euro cum se îndoapă televiziunile centrale sunt câțiva editori străluciți acolo care țin ștacheta.
Mai degrabă manipularea e pe antena3 ca la CNN și finanțarea e mascată în contracte de publicitate direcționate către ei.

Culmea e că deși scad audiențele și populația României cel puțin cea care înțelege presa în limba română cred că avem cele mai multe canale tv în limba română raportat procentual la populație dacă zapezi prin toate mi se pare un nr exagerat de mare.

Librăria Sophia

https://www.youtube.com/@LibrariaSophia

Pagina de facebook

https://www.facebook.com/sophiabucuresti/

Last edited by Iorest; 05.01.2025 at 22:00:43.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
pateric, traducere

Thread Tools
Moduri de afișare