![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De ceva vreme linia editorială de la Humanitas e trecută prin filtrul corectitudinii politice, ar fi interesant de citit în paralel ediția 97 și cea nouă, să vedem dacă au umblat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre Biblia scrisa de Bartolomeu Anania, este buna și aceea, deoarece este diortosita (îmbunătățită lingvistic), tot după modelul Septuaginta. Deci, se respectă o tradiție, ceea ce e foarte bine :). Succes la lectura în legătură cu Biblia Sinodala. Sa îți lumineze Bunul Dumnezeu calea și pasii în viata. =========================================== Cat despre Dogmatica scrisa de parintele Staniloae, chiar aici am link: https://www.librarie.net/p/18115/rug...-editia-a-ii-a Asta e singura care apare în stoc. Restul mai mult am găsit pdf, ca asa sa cumperi, nu se poate din cauza stocului epuizat 🙃.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]()
Apropo de libraria Humanitas, că tot ne-a stat pe limbă:
Calendarul zilei 1 februarie: 35 de ani de înființarea Editurii Humanitas, prin transferarea gratuită a Editurii Politice, din patrimoniul statului în proprietatea lui Gabriel Liiceanu Pe 1 februarie 1990, Ministrul Culturii de la acea vreme, Andrei Pleșu, desființa Editura Politică și înființa, cu patrimoniul acesteia, Editura Humanitas, pe care i-a încredințat-o lui Gabriel Liiceanu. Mai precis, pe 20 februarie, Ministerul Culturii emitea un ordin, nr.82, cu valoare retroactivă, prin care Editura Politică, a fostului Partid Comunist Român (PCR) se desființa, iar patrimoniul acesteia se transfera Editurii Humanitas, al cărei director fusese numit Gabriel Liiceanu. Peste doar 1 an, în februarie 1991, Humanitas se transforma în SRL, controlat evident de către Gabriel Liiceanu. Filozoful a minimizat mereu patrimoniul primit gratis din partea statului, prin semnătura lui Andrei Pleșu, afirmând că era evaluat la „doar” 17.000 de euro.
|
||||
|
||||
![]()
@Iorest: mare branza. inainte de 90 toti eram comunisti. dupa 90 toti am privatizat si am furat. astea sunt detalii tehnice sau politice. pe mine nu ma intereseaza masinatiuni de genul asta. daca cartile sunt bine scrise, atunci sunt okay.
pe mine ma intereseaza marfa. mai degraba as vrea sa vad, asa cum zici tu, diferenta intre o Filocalie tiparita de BOR si Filocalia lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eventual prostimea mușcă crezând că e o elită dacă îmbrățișează wokismul, sincretismul, vampirismul, lgbtismul și altele promovate de edituri. Evident că pt a atrage se folosesc și de proiecte editoriale de credibilizare, cum și pro(s)t tv îți dă de ziua națională modele de succes românesc, atunci doar atunci dispar crimele de la ora 5. Și Carmen Avram îți făcea o emisiune despre călugări harismatici și una despre lgbt, așa ca să atragă toate părțile, tocmai strategia asta de credibilizare e arta păcălelii.
|
||||
|
||||
![]()
ideologia woke a aparut doar din 2015.
exista cateva produse avant-garde de prin 2011, 2012, 2013, dar borna este fundamentalmente plasata in 2015, fix atunci cand Trump a castigat alegerile prezidentiale si foarte posibil ca nu este o coincidenta. intre anii '90 si 2010 a fost o libertate absoluta, poate chiar ajutata si de nepasare. puteai sa zici orice despre orice, chiar sa pui in scris ca publicatii, fie despre evrei, tigani, negri, comunisti, capitalisti, americani, musulmani etc... doar dupa 2015, si, de fapt, cand s-a cristalizat complet ideologia woke, dupa 2020, au aparut "suspectii de terorism domestic" si "nazistii" sau "rasistii". lucrurile ce le zic eu pot sa fie dovedite usor printr-o cautare google trends. cautati cuvinte ca systematic racism, patriarchy, racism, nazis, chiar si flat-earthers, anti-vaxxers, science deniers sau theory conspirationists (folosit ca pe o insulta la adresa dusmanilor politici) - toate explodeaza in 2015. Inaintea 2015 nici nu se stia despre flat-earth theory. ma rog, ideea este ca Humanitas nu avea cum sa impinga ideologie woke pana prin 2015 sau poate chiar 2020, pana cand s-a luat cu intarziere, ca pe o moda, aceasta religie degenerata iudeo-vestica, si la noi. Eh, din pacate, editia cu coperta albastra pe care o dorisem este din 2017... cam riscant, foarte riscant. Romanii inca poate ca nu erau woke, dar intelectualii nostri de mana a doua probabil deja incepeau sa copieze sistematic ce vedeau in Vest pe nemestecate si sa ii dea valente morale si rationale, cat si de bun-gust. Filmul Aferim, un subprodus, o imitatie proasta a filmelor cu sclavi si stapani de sclavi din America, este din 2015... pana la urma, cred ca o sa ma duc cu editia conservatoare, adica sper ca este, conservatoare. Filocalia - Ediție jubiliară; ce o fi insemnand editia jubiliara, nu putem stii, dar macar scrie ca este tradus de Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae, deci trebuie sa fie aceeasi traducere veche, de pe vremea lui. dar daca ma uit din nou, si editia Humanitas cu coperta albastra are in detalii: Traducere din grecește, introduceri și note de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, membru al Academiei Române deci ar trebui sa fie aceeasi traducere! Ce sa fac?!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. De jubileu, făcut pentru un sau cu ocazia unui jubileu. 1.1. An jubiliar = an în care are loc un jubileu. etimologie: jubileu (după limba franceză jubilaire). Cam asta înseamnă cuvântul jubiliar. În cazul Filocaliei, probabil a fost denumita asa pentru ca, dacă nu mă insel, pe 28 Ianuarie când a fost publicata cartea, era celebrata pomenirea Sfântului Isac Sirul. De aici vine și denumirea de editia jubiliara. Este ca și cum, cartea a fost redactata cu o lăuntrică dedicație a autorului, către scrierile Sfântului Isac Sirul
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S.Deja Trump a semnat decretul de interzicere a steagului curcubeu pe orice edificiu public american; nu știai? Nici că încă în campanie a promis asta sus și tare? P.P.S. Te rog rog să mă ierți, moshu(le).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După 2000 PSD-Năstase a înființat organisme de cenzură CNCD, cred că și CNA tot pe atunci și acum vor să extindă cenzura CNA și pe internet la bloguri, video-uri youtube, tik tok. De altfel au dat o lege căcații ăștia din PNL-PSD că dacă spui ceva de un candidat în online în campania electorală prezidențială din 2025 începând și probabil și pe viitor, riști amenzi că faci chipurile politică mascată. Deci nu lasă să candideze cine e indezirabil, nu te lasă să-i critici, își dau câți bani vor din bugetul la care ai muncit, pt a cumpăra televiziunile și ziarele să te prostească că instituțiile vor fi preluate de ruși dacă câștigă Georgescu - asta e pe bune o minciună antena 3 - parcă îmi și imaginez cum apar omuleți verzi ca niște furnici și încep să invadeze instituțiile Delir la Antena 3: Radu Tudor și Mihai Gâdea susțin că „Rusia va prelua România în 72 de ore Asta nu e democrație, nu e capitalism e barbaria unei camarile care nu vrea să plece ca să nu se descopere ilegalitățile făcute. Culmea e că nu s-a sesizat CNA-ul pt astfel de derapaje Antena 3, digi și alții dar au ars Realitatea tv pt emisiuni în care nu era jignit nimeni. Citat:
Ce să se mai aleagă din tineretul rumegător care ia ca pe niște dogme toate lăturile picurate în sufletul lor metodic, sistematic printr-o cultură a urâtului, a hâdului, a diformului, chipurile cică e artă.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 04.02.2025 at 00:23:25. |
|
||||
|
||||
![]()
@Iorest: boss, jubileu vine de la evrei. din cate imi aduc de-aminte, jubileul este ca un sabat, doar ca intins pe ani. adica o pauza o data la 7 ani, asa cum sabatul este o zi de repaos o data la 7 zile (sau a 7-a zi). In al 7-lea an, vechii evrei nu cultivau pamantul pe care l-au cultivat in ceilalti ani, nu-si munceau animalele de povara, eliberau sclavii din sclavie, faceau niste petreceri, se intoarceau acasa la familiile lor, de unde au plecat (ca de Thanksgiving la americani). Bineinteles, ce ar fi fost nasosii fara un sacrificiu uman? O data la 7 ani, rapeau sau cumparau un om din alte triburi, si-l sacrificau. Nici macar din tribul lor, asa cum ar fi trebuit sa fie facut un sacrificiu uman adevarat, lol.
Etimologia cuvantului "jubileu" este din ebraica veche, poate luat din alte limbi, ca aramaica sau sumeriana ori babiloniana, asa cum au facut cu toata cultura lor, furata de la altii. Asta este ce imi da rezultat AI-ul: Citat:
Citat:
Poate ca nu ar fi rau sa preluam un obicei de tip jubiliar (o data la 7 ani dupa cum stiam eu), o fi avand niste trasaturi bune, cum ar fi intoarcea acasa din diaspora, dar pana atunci... ramane un obicei strict evreiesc antic. Sincer, daca ar fi fost o editie americana, as fi presupus din start ca unul dintre directori este nasos si ca isi baga coada, otravind crestinatatea, dar pentru ca site-ul apartine Arhiepiscopiei Bucuresti si Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă apartine Patriarhiei romane... atunci nu inteleg de unde au dat ideea asta de "jubiliar". Momentan, din cate stiu eu, ortodocsii nu au jubilee... @Demetrius: asta este o granita pe care o folosesc eu ca sa transez problema fara sa o studiez. pentru mine, in alegerile mele, granita este 2015. Daca este vreo carte, vreun film, sau vreun produs, automat il iau de bun daca este inainte de 2015. Daca este dupa... stramb din nas, si-l intorc pe toate partile ca sa stabilesc pozitia politica (sau absenta acesteia, in mod ideal). Tu probabil vei fi avand alt an sau alte standarde... dar asta este al meu in ce priveste ideologia woke, mai ales ca traiesc fix printre oamenii ce a) au inventat-o si b) o exporta in toata lumea. Despre Trump ai inteles gresit... am vrut sa inoculez ideea nu ca el a venit cu ideologia woke cand a devenit presedinte, ci invers, ca leftistii (democratii), au cumparat la pachet niste chestii de manipulare si control, foarte probabil din Israel, care el la randul lor le-au copiat din Rusia de pe timpul Bolsevicilor, dat fiind ca nimic nu bate mai tare decat Rusia la ce tine de manipulare, propaganda, control, dezinformare, informatii si contra-informatii etc, pachet pe care l-au folosit pe post de instrument politic de a-l da jos pe Trump (de a asasina politic inamicii). Dar asta nu inseamna ca l-am spalat si ca este nevinovat doar pentru ca am zis ca ideologia woke a fost pusa pe scena ca o arma politica impotriva lui... Trump este la fel de manjit de noroi ca altii. Este un om mincinos, cu doua fete, ipocrit, fara Dumnezeu, arogant si corupt. Trump a trecut chiar printr-o ceremonie de aderare la judaism... Teoretic, este evreu, si continua sa aprobe milioane de dolari donatii Israelului, ca Israel sa continue sa genocideze palestinieni. Cu totii stiam asta... doar ca l-am luat de bun pentru ca chiorul este rege in tara orbilor. @Iorest din nou: Nu ma uit la politica romaneasca si nici la televizor si in mod special nu la Antena 3. Mi se par plictisitoare si de calitate slaba si parca fac parte din lumi paralele cu care eu nu am contact. Ce vrei sa spun? De acord. Au incalcat legea in mod fragrant cand au anulat alegerile. Au demonstrat ca sunt oameni vanduti si ei. Si ca norodul, gloata, multimea, continua sa aiba o viziune mistica-spirituala a lumii. Iar editurile traduc si ele ce se publica in alte tari, ca romanii nu prea scriu carti... iar daca astea sunt cartile ce se publica la altii, nu e chiar vina lor. iar librariile vand ce primesc, ce altceva sa vanda? vand ce se cumpara, ce cere piata. Mai asteapta si tu vreo 20-30 de ani cand trantim civilizatia de pamant, si apoi o sa vezi in librarii carti nationaliste/fasciste, de supravietuire in munti si de deportare a unor etnii, si o sa fie bine. Moda se invarteste in cerc. ![]()