|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Vor ramane liberi o scurta vreme numai ascetii, mucenicii si liderii progonitorilor. Numai ultimii vor avea urmasi. Ma bucura mult tot mesajul tau.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 30.11.2023 at 21:24:21. |
|
|||
|
|||
Culmea e că pe lângă editurile apropiate de Biserică se promovează cartea Jean Claude Larchet - Captivi in internet https://www.libris.ro/captivi-in-int...-p1256842.html
|
|||
|
|||
Citat:
Când consumi internet, televizor ești static, sedentar, comod, te desocializezi, mai de folos îți este să te pui pe tren, mașină avion să cercetezi îndeaproape o mănăstire decât să vezi un documentar despre mănăstiri. Te ajută mai mult contactul nemijlocit de tehnologie cu slujbele bisericii, cu oamenii care se căznesc să țină o disciplină a Bisericii în spațiul Bisericii se pot petrece întâlniri minunate, providențiale cu figuri duhovnicești despre care nici nu se știe ce trăire au de către publicul larg.
|
||||
|
||||
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
Se pare că Da!
Am dat jos Codul QR de pe Catedrală! Patriarhul ne-a auzit și a îndreptat eroarea - FOTO. ActiveNews se ține de promisiune: susținem Catedrala Mântuirii Neamului! Din articol: O decizie stranie a Patriarhiei a fost semnalată redacției de către cititorii ActiveNews: pe Catedrala Mântuirii Neamului, rebotezată de Vasile Bănescu „Catedrala Națională”, s-a instalat un mare COD QR. Ba chiar mai multe. Să fie! În câteva zile presa de limbă română dar patronat străin de România a relatat pozitiv sau chiar laudativ acțiunea pripită. Criticile noastre constructive au avut efect. Patriarhul a decis îndepărtarea banner-ului uriaș, fără de folos, nici materialicesc, nici duhovnicesc, ba chiar dimpotrivă. Acum simbolul „Marii Resetări” e jos, într-o ladă de gunoi, sperăm, definitiv! De întristare, înainte de a afla minunea, ActiveNews nu a mai semnalat nici măcar împlinirea a cinci ani de la sfințirea Catedralei Neamului, pentru care ne-am rugat și pe care, după puteri, am susținut-o, fiecare dintre noi și cititorii noștri, suntem convinși. Nu puteam să mai scriem la 5 ani de la sfințirea Catedralei fără să amintim și negul canceros al erei Lagărului Electronic răsărit pe ea, deși sinistrul Cod QR făcea trimitere către site-ul de donații PictămCatedrala.ro.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 03.12.2023 at 01:46:11. |
|
|||
|
|||
Citat:
Ia uite ce este botezul: 21. Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos,(1Pt3,21) Altfel spus, botezul nu e o curatare, ci un angajament spre curatare. Citat:
34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.(Mt10,34) Iar in privinta luptei cu tine insuti orice asemenea lupta are sens mantuitor(vezi in versetele urmatoare de ce). 17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.(Gal5,17)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 03.12.2023 at 09:36:19. |
|