|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Total de acord. Numai ca ma intreb daca El s-ar supara daca ar vedea ca la un botez, in zi de dezlegare la peste, se mananca .... peste!!!!!!!!!!! Eu nu cred.
|
|
||||
|
||||
Păi cine a zis așa ceva?
Tu ai zis că preotul refuză botezul dacă nu se servește mâncare de post. Apăi dacă-i dezlegare la pește, peștele e de post în acea zi.
|
|||
|
|||
Citat:
Cele bune! PS: problema este ca acest preot urmeaza la conducerea parohiei unuia din cei mai intelepti preoti romani, o legenda a ortodoxiei, un om minunat, un duhovinc de exceptie. acolo m-am cununat, acolo mi-am botezat fetita. dar, dupa cum am fost tratat acum cateva zile, nu mai calc prin acea biserica decat daca sunt sigur ca respectivul reprezentant al Bisericii nu este acolo. |
|
||||
|
||||
Eu cred că e o neînțelegere. Mai vorbiți și lămuriți-vă.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Trebuie sa facem fata ispitelor ca sa vedem cum stam cu sufletul. In viitor acest preot se poate schimba ,nu ar fi rau sa il mai intrebati odata daca puteti face botez cu peste. Poate el nu este de acord cu ideea de petrecere in post Doamne ajuta ! |
|
||||
|
||||
Ceea ce nici măcar nu e prilej de supărare.
|
||||
|
||||
Citat:
Daca vreti sa faceti altfel, asteptati pana ce trece postul. In definitiv nu e problema atat de mare ca pruncul mai asteapta cateva saptamani pana a fi botezat. Desi firesc si crestineste nu este o ca sfanta taina sa fie precedata de o petrecere necrestineasca(bautura, muzica cu lautari, glume s.a) Detalii despre modul crestinesc de a petrece gasiti la sfantul Ioan Gura de aur, un sfant important al Bisericii noastre.
|
|||
|
|||
Citat:
Deci in cauze privind Imparatia lui Dumnezeu, decide Duhul Sfant(respectiv preotul), nu omul. 2-Nu exista nici un moment in care sa-i fie refuzat cuiva botezul, adica intrarea in Imparatia lui Dumnezeu. De aceea chiar si daca nu este disponibil un preot, botezul poate fi administrat de oricine; repet: doar daca nu este disponibil un preot. 3-Tocmai ca preotul poate evita sa se incarce cu tot felul de pacate si de aceea cere o anumita randuiala folositoare(credeti-ma!) tuturor. 4-Se prea poate ca preotul cel batran sa fie putin obosit sa tot insiste sa impuna credinciosilor unele masuri pe care ei nu le vor; e important ca evenimentul sa se desfasoare spre folosul personal al celui botezat la care bucuria generala ajuta mult si de aceea cea mai buna cale e... smerenia, supunerea. Doamne ajuta! Last edited by Demetrius; 27.11.2012 at 20:11:47. |
|
||||
|
||||
Ehei... Cuvinte mari și grele: smerenie, supunere, jertfelnicie...
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare legata de genealogia lui Iisus | sophia | Din Noul Testament | 70 | 04.01.2013 13:15:42 |
Intrebare legata de Sarbatoarea Pomenirii Mortilor | legionar | Diverse Sarbatori | 0 | 18.03.2011 20:29:16 |
Intrebare legata de biserica | Panda701 | Generalitati | 12 | 24.03.2010 17:17:28 |
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor | sophia | Rugaciuni | 3 | 05.06.2009 19:27:51 |
intrebare ref la botez | consuela | Botezul | 28 | 26.11.2007 00:52:08 |
|