|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Asemanari intre budism tibetan si crestinism ortodox
Samsara / lumea este vazuta ca fiind inselatoare si periculoasa, in sensul ca atractiile lumesti genereaza suferinte interminabile, atat pe parcursul acestei vieti, cat si dupa moarte.
|
||||
|
||||
Exista o mare diferenta: Hristos. Orice religie fara Hristos, sau care il exclude pe Hristos, sau care ii perverteste invataturile nu e mantiutoare. Si e suficient.
|
||||
|
||||
asta nu e mai mult gnosticism?
|
|||
|
|||
DE CE lumea e inselatoare si periculoasa in budism ? In crestinism stim de ce(pacatul originar) dar in budism de ce e inselatoare si periculoasa asa a fost creata de la inceput sau universul budist nu are inceput ? Orice teorie care nu are imaginea completa explicabila rational e un fals chiar daca contine si franturi din adevar .Daca nu e TOT ADEVARUL...NU E NIMIC.
|
||||
|
||||
Citat:
Aceste interactiuni, contaminate de conceptii si perceptii defectuoase, pot cauza suferinte inimaginabile, pe durate mari de timp. Cauza suferintei in budism este "necunostinta", mai precis, "necunostinta adevarului ultim si a celui conventional". Pentru ca mintea este in necunostinta se misca cu stangacie si periculos, putand atrage asupra ei mari suferinte.
Last edited by florin.oltean75; 14.04.2013 at 14:30:15. |
|
||||
|
||||
Salut Florin,
Mă gîndesc că în Ardeal nu sînt temple budiste. Frecventezi biserica ortodoxă? Ai un duhovnic?
|
||||
|
||||
Citat:
Nu am un duhovnic personal.
|
||||
|
||||
să înțeleg că reciproca este adevărată?
|
|
||||
|
||||
Atat in budism, cat si in crestinism se face apel la "distantarea de lume" (corectarea miscarilor launtrice sufletesti) prin "renuntare" (budism) / "iesirea din lume" (crestinism).
|
||||
|
||||
Citat:
ps: ..."necunostinta adevarului ultim si a celui conventional"...care este acest ADEVAR ULTIM in budhism? Stiai ca Budha il astepta pe Isvarathu care este Hristos Iisus? Last edited by stefan florin; 14.04.2013 at 15:17:07. |
|