|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Pe urma eu ti-as pune totusi niste intrebari: 1. Cand ar trebui sa ne pregatim noi pentru moarte? 2. Si in ce fel? 3. De ce trebuie sa ne gandim la moarte? Eu stiam si asa am auzit si de la preotul meu, ca Dumnezeu ne da o viata pe care trebuie s-o traim si sa facem ceva cu ea. Sunt oameni care se retrag devreme in azile si isi traiesc acolo sfarsitul, ani, zeci de ani. De ce asa devreme? Renunta la casa, al familie, la nepoti. Sunt altii care dimpotriva, sunt activi, fac ceva cu viata lor pana ce ii ia Dumnezeu. Fac ceva util, nu stau si asteapta moartea. Sunt bolnavi, care si-o doresc, spre sfarsirea suferintei si altii care dimpotriva se simt bine, au putere si pot face ceva pana la peste 100 de ani. Cum fac monahii batrani, nu stiu... Da, credinta si smerenia nu trebuie sa ne lipseasca. Si ele ne si ajuta. Pe de alta parte - am citit in ultima vreme multe articole si postari aici si am auzit si in predici la parintele meu, ca moartea este ceva frumos, bun. Si atunci, daca este asa, de ce ne temem? Dar viata trebuie sa ne-o pastram si traim.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
Mai, Sophia, nu stiu de ce, dar in ultimul timp te-ai schimbat mult. In bine, vreau sa spun. E adevarat, mai e putin de munca, dar descopar in sufletul tau ceva ce din pacate nu vad foarte des. O sa raspund cat pot de scurt. Daca sunt sincer si convingator, poate o sa intelegi mai tarziu.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Scopul credinței este unirea cu Hristos, iar cele mai sigure mijloace ale acestui scop sunt postul și rugăciunea. Last edited by ovidiu b.; 20.01.2014 at 23:48:00. |
|