|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Nu sunt de acord cu tine Ghemis, eu am trecut printr-o experienta asemanatoare si desi ma spovedeam, asta nu ma schimba cu nimic. O carte scrisa de un om cu har, face mai mult decat o spovedanie... mai intai sa isi rezolve nelamuririle si apoi sa mearga pe calea credintei (practic ma refer). Daca nu stii in ce consta crestinismul, spovedania are efect 0, pentru ca mai intai trebuie sa inveti ce e aia parere de rau!
|
|
|||
|
|||
Asa este, bine scris, cu putere duhovniceasca!
|
|
|||
|
|||
Citat:
Da. Ai inteles. Vreau sa cred ceva(vreau sa fiu crestin)...o "simt", are ratiune, logica.ma regasesc. sunt "acasa" .. insa o gandesc si din alte puncte de vedere(alte religii,filozofi,iluminatzi etc) care la fel ..toate astea au un sens pt mn.. desi eu incerc sa le resping si sa simplific totul.. dar nu e usor. Nu e ceva ce pot controla. Sunt chestii care iti vin pur si simplu in minte.Iti dau o stare de neliniste. Iti pierzi increderea de sine. Uneori crezi ca innebunesti la propriu.Imi pierd echlibrul si contactul cu realitatea. Si asta se intampla in general cu viata mea.In tot ceea ce fac. Si nu am incredere in oameni. Mi-e frica sa cer ajutor. Mi-e frica pentru ca m-am rugat. Mi-e frica pentru ca am credinta. Si in mintea mea e ca si cum nu as avea incredere in Dumnezeu. ... |
|
|||
|
|||
Citat:
Un alt exemplu este d-l Danion Vasile, actualmente scriitor si misionar crestin. Si dumnealui a trecut prin experiente asemanatoare, dar a avut puterea de a se desprinde de acestea si de a incepe un drum nou alaturi de Hristos. Daca vrei, poti sa-i adresezi chiar dumnealui intrebari. Daca nu, citeste-i cartile. Parintele Paisie Aghioritul de asemenea a scris o carte pe aceasta tema. Daca nu venim de bunavoie la Dumnezeu, s-ar putea sa venim taras, sau sa ne aduca Dumnezeu tinandu-ne de urechi. Iar daca nici asa nu vrem, apoi de! Si in iad trebuie sa fie cineva. Dracii sa someze? Dar acum sa ne ingrijim de noi si sa vedem cum o scoatem la capat ca sa nu-i vedem totusi pe draci atunci cand sufletul ni se va desprinde de trup. Cu gandurile negative trebuie luptat. Sa stii ca acestea nu sunt gandurile tale ci ganduri pe care dracii ti le vara in cap, ca sa te duca mai repede in iad si sa-si bata joc de tine in veci. Despre razboiul nevazut si despre modul cum se lupta demonii cu noi scrie foarte frumos Nicodim Aghioritul in cartea Razboiul nevazut. Lupta pe viata si pe moarte alaturi de un duhovnic. Smereste-te si cere-i ajutor! Nu te fuduli, indiferent ce functie ai avea. Fa-ti canonul pe care ti-l va da, citeste carti duhovnicesti, alunga gandurile de mandrie si cere-i iertare lui Dumnezeu cu lacrimi. Cainta sincera te va ajuta enorm. Dumnezeu sa-ti ajute! |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Razvane,
Incerc si eu un sfat,plecand de la niste premise ipotetice 1.mintea constiinta sau cum vrei sa o numesti iti intoarce pragul de feedback al tridimensionaliatii ei(ai cerut o)2.sufletul nu iti mai accepta ratiunea pt ca te ai jucat cu asumarea Divinitatii(prin cautare)3.ultima sinapsa a mintii tale s a inchis pe ultimul gest inainte de pierdere al Duhului Sfant(scanteie dumnezeiasca pe care o porti in suflet) Concluzie:ai primejduit insasi ratiunea de a fi ! Sfat:fi calator! ia ti un timp de ragaz,cauta o manastire,locuieste in ea si priveste din afara!Lasa te 2 sau 3 zile in traire inertiala (crede ma ca vei fi observat,dar nu contactat)...si apoi vorbeste ! aici vei putea si vei fi ascultat,descarca te cu manie si blandete ...spala ti sufletul! plangi si fi barbat! dupa dialog vei fi mai ..curat! si apoi......ALEGE! cu cine iti este mai bine! Dumnezeu sa iti lumineze mintea si sa iti incalzeasca sufletul cu iubirea lui!
|
|
|||
|
|||
Citat:
"El nu a spus L-am respins pe Hristos, ci "am respins crestinismul", ceea ce inseamna ca are cunostinte minimale despre ortodoxie." Nu stiu ce inseamna "minimal" sau "maximal". Deci .. Am fost botezat crestineste. Mama e crestin ortodox. Tatal meu este Ateu. Am citit cand eram mic despre Iisus. Am citit si o parte din Biblie. A fost ceva sentimental. Imi placea sa ma rog in singuratate. Imi placea sa imi imaginez ca ma vede. Imi placea sa cred ca sunt "special". Cand faceam o prostie sau eram suparat nu fugeam la nimeni. Ma rugam singur. Nu cred ca a fost o singura zi in viata mea in care sa nu imi fac cruce cand ma culc si daca imi era jena de cineva tot mi-o faceam in gand. In orice discutie cu orice fel de oameni am fost de partea lui Iisus si al lui Dumnezeu. Chiar si atunci cand il respingeam ca divinitate tot spuneam a fost un om cu suflet foarte bun care s-a sacrificat pentru ceva si ca este foarte important pentru lume si istorie. Cand regretam o fapta, aveam ca o dubla vinovatie. Si fata de mine si fata de Dumnezeu. "eu am 24 ani de studii, am facut aia si aia si am demostrat ca sunt cineva. Cum sa accept sfaturi de la cineva mai putin scolit decat mine?" Uite asa gandeste! Si-l doare rau, dar mandria nu-l lasa deloc!" F buna observatia. Am avut mici momente in care poate apreciam mai mult lucrarea unui filosof sa zicem decat Biblia sau altceva, insa chiar si atunci constientizam ca e mult mai importanta Biblia ca o carte de filozofie, si a facut mai multe pentru umanitate. |
|
|||
|
|||
Sunt curios, cum de ai ramas de atitea ori repetent?
|
Tags |
crestinism, pacat, stiinta |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Crestinismul | Guru inc. | Generalitati | 257 | 04.07.2011 19:30:33 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Irlanda a respins tratatul de la Lisabona | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 21.06.2008 14:14:45 |
Crestinismul si animalele | cod_gabriel | Generalitati | 6 | 01.10.2007 00:26:09 |
|