Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
NECAZURILE le lasa DUMNEZEU sa vina peste noi pentru pacatele noastre si pentru a ne indrepta pentru a-i cere ajutorul ;atunci cind ne merge bine unii uita sa se mai roage ,ba pot uita si de DUMNEZEU,adica devenim mai superficiali in credinta ,sigur ca sintem liberi sa alegem BINELE sau RAUL,dar e greu uneori de deosebit binele de rau si de aceea sint foarte importanti duhovnicii, adica fiecare sa aiba un duhovnic caruia sa-i ceara sfatul in momente grele ;DE CRIZA;DECI NECAZURILE SINT IN SCOP PEDAGOGIC PT A NE INDREPTA pentru a deveni mai smeriti, ca asta vrea DUMNEZEU DE LA NOI, adica sa lepadam mindria ,dar pt aceasta trebuie sa o si depistam ca este camuflata de multe ori.
|
pai uite nici ata nu mi-e clar. sa-ti dau un exemplu.
Se considera ca copii care mor pana la 7 ani ajung in rai. Pana la 7 ani cel mai probabil copilul nu stie ce inseamna pacat.
Eu incepand de la 7 ani si jumatate am inceput sa am primele semne ale problemelor de vorbire, car s-au agravat treptat. Cu ce motiv m-a pedepsit Dumnezeu incepand de la 7 ani jumatate ? Ce pacate am facut eu pana la varsta de 7 ani ? eu de mic eram obligat sa ma inchin seara. Cat de pacatos puteam sa fiu eu pana la 7 ani de sunt pedepsit toata viata ? eu pana la 7 ani nici nu intelegeam prea bine rugaciunea tatal nostru. Dar o ziceam in fiecare seara.
Cu atat mai rau ca problemele cu care ma confurnt incepand de la 7 ani au generat alte probleme care ma distrug la propriu toata viata. (timiditate, izolare sociala, etc)
In religie ptr orice se gasesc explicatii. Dar care sunt cu adevarat de la Dumnezeu ?
De ex daca te rogi, si Dumnezeu te ajuta, atunci e simplu de explicat: daca te-ai rugat, te-a ajutat. Daca te rogi si nu te ajuta, atunci se vine cu explicatii ca Dumnezeu te incearca, sa vada daca te mai rogi in continuare la el. Deci orice s-ar intampla, in ortodoxie se gasesc explicatii. Iar daca ceva nu se poate explica, atunci se merge pe ideea ca "necunoscute sunt caile Domnului" si ca noi nu putem sti toate.
De ce in religie nu exista logica ?