![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Am spus "Intotdeauna a fost considerat asa in Biserica", deci de la formarea Bisericii. Au fost si papi care au sustinut un primat nu doar omorific, dar nu i-a bagat nimeni in seama. Avem scrisoarea Sfantului Papa Grigorie impotriva unui primat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cel mai interesant aspect este cum au reusit cnejii rusi sa aduca mitropolitul la moscova. :) profitand ca ducele lituanian, care-l numise pe "mitropolitul kievului si al intregii rusii" Ciprian, a trecut la catolicism si a ajuns regele poloniei. n-a trecut mult si stii ce au facut rusii? s-au desprins de constantinopole, sa apere credinta! :)) deh, s-au vazut cu sacii in caruta. asa fac si acum, dar voi nu aveti cum sa vedeti asta.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]()
Fiecare dintre noi este extrem de multumit cand vecinul ii face ordine in casa si ii spune ce si cum sa faca.
In special cand vecinul are alte interese. Si vecinul incepe sa protesteze la maxim cand nu mai asculti de el, se imbufneaza ca "de ce"... si intrerupe relatiile. Nu prea suna a principiu biblic stilul asta de guvernare... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
din pacate se produce o fractura si din punct de vedere religios intre ardeal si restul tarii. vor fi probleme, pentru ca aceste diferente se vor adanci, ardealul se modernizeaza, restul tarii da inapoi.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sinagoga este o comunitate care se organizeaza singura Biserica la fel. Eparhia la fel. Mitropolia la fel. De ce nu ar fi si o patriarhie la fel??? Care ar fi supremul argument prin care sa iti zica altul ec sa faci la tine in casa? O pretinsa unitate? Dinafara nu suna deloc bine si nici functional. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu stiam ca e o singura casa, dar daca zici tu ca fiecare e cu casa lui...
|
|||
|
|||
![]()
insa nu-ti dai seama ca dand dreptate rusilor dai dreptate si ucrainienilor.
|
||||
|
||||
![]()
de curand a fost un sinod panortodox in Creta. Oare de ce nu s-a discutat problema acesta?
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca n-au venit rusii.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
iata ce-i scria la 1380 patriarhul ecumenic al constantinopolelui Filoteu marelui cneaz al rusiei:
"De vreme ce Dumnezeu ne-a numit pe Cuviosia Noastra drept conducator al tuturor crestinilor, oriunde s-ar afla pe pamantul locuit, ca avocat si pazitor al sufletelor lor, toti depind de mine, tatal si invatatorul lor, al tuturor." :)) si asta era si realitatea in lumea ortodoxa, pe atunci...
|