![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Noessia,nu te mai baga ca musca in lapte,eu ma pregatisem sa dau piept cu catolicii ,pe acest topic,nu cu ortodocsii...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Serios acuma, tu chiar crezi ca poti sa castigi vreo victorie intelectuala, sa spunem, punand pret pe anti-intelectualism? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Eu pun accent pe adevar,nu pe antiintelctualism sau alte elucubratii pe care ai de gand sa le mai postezi..
Si nu am ce pierde sau castiga pe forum,trebuie sa incerc sa nu Il pierd pe Hristos... Faceam doar observatia sa nu stai in front cu catolicii,insa ai libertate....fa ce vrei... Ce pierd pe aici e doar timpul... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mi-a trecut prin minte pana azi, ca unii vin aici ca sa repurteze victorii intelectuale. Sunt uimita! Atunci, succes si pe mai departe!
|
|
|||
|
|||
![]()
Presupun ca dvs. ati stat la baza banarii mele pe forumul catolic, desi nu mai scrisesem de ceva timp.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca-i citim, observam, ..... dar eu nu-i citesc. Cred ca nu ar mai fi multe de adaugat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de Toma d'Aquino, nu are importanta ca in cartile sale putem citi de dragostea de Dumnezeu. Si cei cu Osho spuneau ca in cartile sale scrie doar despre iubire. Important e ceea ce crede si in ce crede. Din moment ce ortodocsii spun ca nu exista Sfinte Taine in afara ortodoxiei nu stiu de ce intrebi de ce un catolic nu e sfant la ortodocsi. Iar despre Toma d'Aqino am gasit ca unele din ideile sale ar fi dua la formarea inchizitiei, se pare ca nu ai citit tot: "Erezia este pacat, pentru care vinovatul trebuie nu numai sa fie excomunicat din biserica dar si sa fie scos din randul celor vii. Daca ereticul staruie in ratacirea lui, atunci biserica, pierzand orice nadejde pentru mantuirea lui, trebuie sa aiba grija de mantuirea celorlalti oameni, izgonindu-l pe acest eretic prin excomunicare. Dar dupa aceea, biserica il preda puterii laice ca prin moarte sa-l scoata din lumea aceasta." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sursa - "Francis of Assisi." - Cross F. L. "The Oxford dictionary of the Christian church", editata la Oxford University Press. 2005, New York
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 02.02.2011 at 10:36:50. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Episcopii catolici | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 145 | 16.11.2016 08:14:07 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
"sfinti catolici" | umilinta | Biserica Romano-Catolica | 7 | 04.04.2008 10:31:14 |
Ortodoxi-Catolici | daniel7 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.12.2007 18:39:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|