Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2022, 11:43:28
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Pai Nu, ca i-am explicat foarte clar cum sta situația.
Dacă nici după divorțul care s-a terminat în vară și care spune ca a marcat-o (mai nou de asta nu pleacă de la părinți și se muta cu mine, ca e prea zguduita de divorț)
Are tupeu mare, după ce ți-a făcut atâtea tot ea e afectată, în condițiile în care ținea doar de ea să vină acasă și să-și facă datoria de soție și de mamă, doamne ce aeriene pot fi unele.

Citat:

Imi văd de viață, serviciu,iau copilul când pot,stau cu el cât mai mult în situația dată,cum s-a hotărât în convenția de divorț, mai mult nu am ce face omenește. Îmi refac viața, găsesc o femeie care știe și poate sa fie soție și mamă, nu cum vede asta familia.

Îmi refac viața, găsesc o femeie care știe și poate sa fie soție și mamă, nu cum vede asta familia.
Păi da, ai pus piciorul în prag, 7 ani din viață te-a tot frecat ea la cap, acum va fi invers, meriți și tu altceva, aduci bani în casă, nu ești bețiv, să-ți ajute Dumnezeu să ai familia pe care ți-ai dorit-o din copilărie.
Practic ai fost ținut pe loc 7 ani cu șantaj emoțional, timp în care puteai întâlni pe altcineva și să ai altă traiectorie și altă liniște sufletească și psihică și poate copii care nu sunt sensibili mental.

Citat:
Am conștiința curata înaintea Domnului ca am încercat pentru iubitul meu băiat nu numai posibilul,dar și imposibilul.
Chiar ai încercat, jertfa de sine nu cred că înseamnă să te anihilezi pe tine psihic și sufletește până ajungi la demență sau la afectare totală.

Citat:
Il duc la un psiholog bun specializat în lucrul cu copii mici.
Iar peste vreo 2 ani, îl dau la arte marțiale.
Apoi când mai crește sală.
Si apoi box.
Cu sală, karate și box pana la adolescență își va întări mentalul și psihicul garantat.
Da se va întări și va avea încredere în el, va avea și un mod de a se descărca de stres fără să plângă sau să aibă anxietate, iar acolo la sport e învățat să nu folosească forță disproporționată în afara sălii sau să agreseze pe alții și sunt reguli, se luptă cu mânuși, desculți nu e vagabonțeală ca pe stradă.

Poți să te apuci și tu de sport dacă e o clasă extinsă pui niște mănuși în mână și mai dai la sac sau faci un sparring ușor, vii mai liniștit acasă după o zi grea.
Vechi 12.09.2022, 23:14:15
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În tinerețe am fost și eu oarecum fascinat de filozofie și psihologie.
Am citit Nietzsche, Kant,Spinoza, Freud și Jung. Și de spiritualitatea orientală.
Mult timp nu am înțeles de ce Părintele Arsenie Boca i-a pictat pe Nietzsche și Freud în iad.
Am în familie fost medic psihiatru, care acum este în mediul monahal, mama mea.
Am văzut limitele și neputința psihologiei și psihiatriei în fața păcatelor,a patimilor și biruința lor prin credința.

Până când am citit Filocalia și Patericul.Acolo este adevarata știință a vieții, nu Platon,nu Aristotel, acolo e adevarata filozofie, psihologie, a Sfinților Părinți.
Pentru o sinteza recomand Părintele Staniloaie.

Adevărul este în Evanghelie și în învățătura Domnului Iisus Hristos.
Nu te supăra, dar nu mai dau 2 bani pe Nietzsche, Freud,Kant,Spinoza sau spiritualitatea orientală.
Adevărul e simplu,curat, psihologia freudiana acum ma face sa vomit,e o mizerie.
Cunosc abordarea pe care o prezintă.
Nu ma interesează decât abordarea creștin ortodoxă.

Bine spunea Părintele Serafim Rose în cartea Ortodoxia și religiile viitorului. Din păcate creștini practicanți și duhovnici s-au lăsat influențați de psihologie și mai grav de cea freudiana. Ca adultul își va cauta partenera modelul mamei din copilărie,ca unele relații dintre mama și copil sunt incestuase psihologic și alte debitari.

Nietzsche și Freud au ajuns în iad pentru ca au smintit miliarde de oameni, le-au indus ideea ca vindecarea se face cu ajutorul psihologului, nu al duhovnicului, au îndepărtat oamenii de Biserică și i-au făcut sa îmbrățișeze învățăturile tatălui minciunii,ale diavolului.
Mai mult,nu s-au pocăit de sminteli pana la moarte și nu au retractat public. Iadul oricărui om smintit se adaugă la iadul lor.De asta devine veșnic. Pentru ce au lăsat în lume.
Efectele le vedem: au încercat o moralitate atee, care a eșuat. Lumea e în colaps din cauza lipsei valorilor. A valorilor creștine. A lipsei de credința.

Îți recomand cartea Singur Ortodoxia (fa abstracție de semantică, ideea este Singur Adevărul, Adevărul = Ortodoxia) a Părintelui Arsenie Papacioc.
Explica de ce filozofia a atacat Adevărul, iar fără Adevar nici filozofia nu putea exista,ca nu avea ce ataca.
Nu sunt eu în măsura sa redau cum se cuvine, de asta recomand sa lecturezi și sa pui în balanța argumentele Patristice versus filozofi păgâni, necredincioși și anti-creștini.

-------
Copilul este sensibil, depresiv, aspect confirmat și de educatoare și alți oameni, nu doar de noi ca parinți, care stam mereu cu el.

Dumneata te plangi de viata pe care o ai, nu eu. Mai mult decat atat, ai cunosct-o pe dama ce iti face viata grea prin intermediul bisericii. Cum poti sa elogiezi ceva ce ti-a creat conflict si nevrozie, e aberant! Daca dumneata ai traii 10% din viata mea ai crede ca esti in paradis, atat de dezaxata e viata dumitale la ce ai relatat pe acest subiect. Este incredibil pt mine cum in aceste circumstante incerci sa promovezi biserica si religia. Stiti ceva, aveti dreptate filozofia nu e pt dvs, e mult mai bine in starea in care sunteti!
Reply With Quote
Vechi 12.09.2022, 23:45:17
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Foarte tragicomic acest topic,mai ales discuțiile reluate anul acesta...

Văd în situația asta foarte multe familii....

Foarte bune sfaturi ți-au dat colegii....

(M-am dedat la scris sub formă de aforisme,dar vreau sa accentuez fiecare idee separat,așa ca o meditație integrata in niște observații care ar putea fi luate ca sfat sau constatare)

Aici o sa fiu mai direct....
1.Tu ești de vină pentru situația în care te afli
2.Asumati asta

Asta ar fi primul pas

De ce ești doar tu de vină?

Pentru că nu te cunoști pe tine,nu te-ai cercetat pe tine,nu ai știut ce vrei,cine vrei sa devi sau ce vrei sa devi.

Te-ai lăsat mereu dominat, controlat,comandat, sfătuit,manipulat de alți...

De mama ta,de soția ta,de duhovnicul tau,și implicit de copilul tau...

Practic niciodată nu ai avut curajul să-ți asumi nici o alegere, pentru că practic nu ai avut curajul sa faci o alegere...

Mereu ai căutat doar refugiu, te-ai ascuns, te-ai victimizat,ai creat probleme inloc sa găsești soluții,ai aruncat vina pe ceilalți mereu...

Nu este nimeni de vină infarara de tine,nu ceilalți sunt problema,tu ești....

Schimbați atitudinea!!!!
Urgent!!!

Cum?

Este într-adevăr mult de lucru aici...

Dar, nimeni infarara de tine nu va putea să facă asta,orice,ori pe cine ai caută....Dacă tu nu o faci,nu o face nimeni în locul tău...

Nu mai exterioriza curiozitatea, căutarea, emoțiile, conflictele...Nu căuta mântuitori,salvatori sau soluții...

Ești tu și doar tu,este lupta ta cu tine...

Singurul tău dușman ești tu însuți

Nu-ți mai săpa gropi și te aruncă în ele,după care strigi după ajutor sa te scoată alții...

Nu rezolvi nimic

Încetează autosabotarea și încetează joci prințesa care așteaptă prințul în castel fără să facă nimic

Tu nu suferi,tu tesi probleme sistematic,ești aproape la nivelul de psihopat,doar că probabil încă nu știi asta, ești un vampir energetic, emoțional etc...

Poate știi, într-un fel sau altul,dar îți place

Nu tu suferi, suferă cei de lângă tine să știi,din cauza ta

Nu cred că vei dori sa te schimbi,dar sper doar să-și dea seama cei din jurul tau că ești toxic pentru ei

Iar dacă vei dori sa te schimbi, știi singur ce ai de făcut..

Succes
Vechi 12.09.2022, 23:55:59
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Tu nu suferi,tu tesi probleme sistematic,ești aproape la nivelul de psihopat,doar că probabil încă nu știi asta, ești un vampir energetic, emoțional etc...
Cu ce e psihopat, că și-a descris experiența și a răspuns după la întrebările noastre, a detaliat în funcție de ce a fost întrebat, practic am învățat mai mulți din situația asta, crede cineva că e irepetabilă ?
De ce să-l criticăm pe om dacă s-a sfătuit, oricum a băgat din vară divorțul, deci acționase deja, acum și-a făcut o recapitulare.

De asta mi-e și scârbă de români, când își spune unul pățania imediat vin alții care iau în zeflemea, că băi eu nu făceam ca tine, nu făceai în punctul ăsta, dar greșeai în altul când ești sub presiune, stres, trecerea timpului, învălmășeală psiho-emoțională sigur greșești.

Absolut toți au ispite, la el poate Dumnezeu a îngăduit ca să apară un vlăstar, cine știe cum transformă o situație, de cruce nu poate fugi nimeni nici dacă ar sta în afara Bisericii, tot îl va strivi viața cu problemele ei la un moment dat, că nu te strivește la tinerețe, tot apuci bătrânețea, unii au în tinerețe probleme și la bătrânețe mai ușor, la alții e invers.

Citat:
Nu cred că vei dori sa te schimbi,dar sper doar să-și dea seama cei din jurul tau că ești toxic pentru ei
E toxic ? mie mi se pare că e un firav factor de echilibru, a adus bani de întreținere și a încercat să țină situația până la renunțarea de sine, dar aici a intervenit uzura pt că pur și simplu nu te poți anihila la nesfârșit.

Vezi din cauza unor astfel de critici s-a interzis și spovedania publică în mănăstiri când 10 călugări învățau din pățania unuia și ceilalți fiecare din alte ispite și așa sporeau toți.

Practic tot Patericul și Filocalia e o destăinuire publică a unor ispite, pericole, nu erau mai proști sau toxici neapărat oamenii respectivi pt că au avut ispitele.
Vechi 13.09.2022, 01:08:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Cu ce e psihopat, că și-a descris experiența și a răspuns după la întrebările noastre, a detaliat în funcție de ce a fost întrebat, practic am învățat mai mulți din situația asta, crede cineva că e irepetabilă ?
De ce să-l criticăm pe om dacă s-a sfătuit, oricum a băgat din vară divorțul, deci acționase deja, acum și-a făcut o recapitulare.

De asta mi-e și scârbă de români, când își spune unul pățania imediat vin alții care iau în zeflemea, că băi eu nu făceam ca tine, nu făceai în punctul ăsta, dar greșeai în altul când ești sub presiune, stres, trecerea timpului, învălmășeală psiho-emoțională sigur greșești.

Absolut toți au ispite, la el poate Dumnezeu a îngăduit ca să apară un vlăstar, cine știe cum transformă o situație, de cruce nu poate fugi nimeni nici dacă ar sta în afara Bisericii, tot îl va strivi viața cu problemele ei la un moment dat, că nu te strivește la tinerețe, tot apuci bătrânețea, unii au în tinerețe probleme și la bătrânețe mai ușor, la alții e invers.

E toxic ? mie mi se pare că e un firav factor de echilibru, a adus bani de întreținere și a încercat să țină situația până la renunțarea de sine, dar aici a intervenit uzura pt că pur și simplu nu te poți anihila la nesfârșit.

Vezi din cauza unor astfel de critici s-a interzis și spovedania publică în mănăstiri când 10 călugări învățau din pățania unuia și ceilalți fiecare din alte ispite și așa sporeau toți.

Practic tot Patericul și Filocalia e o destăinuire publică a unor ispite, pericole, nu erau mai proști sau toxici neapărat oamenii respectivi pt că au avut ispitele.
Iorest....

Vezi că le cam încurci...

Știu de ce am spus ce am spus...

Și crede-mă am făcut asta cu un scop constructiv...

Deja știi ce scriu, despre ce scriu și cum scriu...

Și niciodată n-am luat "la mișto" pe nimeni, nici suferința nimănui, nici problema nimănui...

Daca am spus ce am spus, înseamnă,că potrivit "judecății"mele,are un sens....
Vechi 13.09.2022, 07:42:26
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Și niciodată n-am luat "la mișto" pe nimeni, nici suferința nimănui, nici problema nimănui...

Daca am spus ce am spus, înseamnă,că potrivit "judecății"mele,are un sens....
N-ai luat în derâdere, dar ai pus etichete, aproape oricine o poate mușca ca să zic așa, uite o să dovedesc prin argumentație chiar dacă să zicem că ar fi luat aminte la familia fetei dinainte, nici ăsta nu e un criteriu absolut, pt că unii sunt autonomi de familie și sunt oarecum diferiți, deci dacă eviți pe cineva pt familie există și un risc de a pierde ceva bun, dacă respectiva persoană e independentă și nu se lasă influențată.
Există oameni atât de diferiți de familia lor încât te miri că s-au născut acolo și te întrebi cu cine seamănă.

Nici măcar ce zice duhovnicul nu e absolut, există duhovnici care pe unii i-au încurcat la căsătorie că au făcut din țânțar armăsar și au exagerat mici defecte care i-a speriat pe unul din viitorii soți, poate de aceea unii tac.

Puține criterii sunt universal valabile în selecția la căsătorie, și tot timpul va exista un risc de a pierde ceva bun ori de a fi neatent și a descoperi mai târziu, dacă te izolezi oricum nu câștigi nimic că e ca și cum ai refuza să iei bilet dar ai vrea să câștigi fără, dacă o dai prea mult în criterii există riscul să faci confuzii sau să le aplici greșit din ceea ce se numește overthinking, dacă intri negândit cu capul înainte există riscul să deschizi ochii când e prea târziu, deci e un mix în toate.

E ca și cum am râde de cineva că nu a câștigat la ruletă că știm noi permutările mașinăriei le-am reținut și în final pierdem și noi banii acolo în alt punct și tot la aceeași medie a pierderilor suntem cu predecesorii.
Vechi 13.09.2022, 08:48:49
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit

Bine zis frate.
Are Părintele duhovnic o vorba: Căsătoria , pe lângă faptul că e o cruce, e o loterie.
Unii au o relație armonioasă cu prima persoana toată viața.
Alții sunt la a treia căsătorie și tot apăsați de neînțelegeri, certuri, discuții.

E foarte complex, sunt mai mulți factori, e simplu sa etichetezi dupa margine.
Viata nu e ca în cărțile de psihologie și filozofie laica.

Luand-o și lumeste unul din ucenicii lui Seneca l-a întrebat: -Ce sa fac? Sa ma căsătoresc? Sau sa rămân singur?
Orice decizie ai lua peste 10 ani tot vei regreta.

Dar nu trebuie privit așa. Trebuie încercat. Bunul Dumnezeu știe de ce le îngăduie pe toate. El privește în perspectiva, în viitor. Noi,cu mintea noastră, nu avem toate datele.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2022, 09:32:07
Senior Member

Implicit

Voi doi rezonați unul cu altul...Și este bine... N-am vrut nicio clipă să ofensez, însă de foarte multe ori mă exprim într-un mod mai greu de receptat sau înțeles....Fie mă fac eu greu înțeleg fie sunt înțeles greșit....Sau ambele....
Vechi 13.09.2022, 10:13:58
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit

Citat:
Voi doi rezonați unul cu altul...Și este bine... N-am vrut nicio clipă să ofensez, însă de foarte multe ori mă exprim într-un mod mai greu de receptat sau înțeles....Fie mă fac eu greu înțeleg fie sunt înțeles greșit....Sau ambele....
Poți sa continui liniștit delirul eretic cu ghiveci de New Age pe topicul unde ataci Biserica și creștinismul.
M-am retras de pe el.

"De omul eretic după prima și a doua mustrare departeaza-te."

Acolo tu si userul Nietzsche puteți ataca furibund ortodoxia.
Dar nu mai poluați topicul meu cu bașcalii și miștocareli, luând în derâdere suferința aproapelui în mod laș și mârșav atunci când rămâi fără argumente.
Mulțumesc!
Reply With Quote
Vechi 13.09.2022, 10:26:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Poți sa continui liniștit delirul eretic cu ghiveci de New Age pe topicul unde ataci Biserica și creștinismul.
M-am retras de pe el.

"De omul eretic după prima și a doua mustrare departeaza-te."

Acolo tu si userul Nietzsche puteți ataca furibund ortodoxia.
Dar nu mai poluați topicul meu cu bașcalii și miștocareli, luând în derâdere suferința aproapelui în mod laș și mârșav atunci când rămâi fără argumente.
Mulțumesc!
Sper doar sa înțelegi...Și sa ajungi la ceeace cauți...

Daca n-ai putut înghiți un medicament amar...

Poate iubirea, înțelegerea,pacea și alte forme asemănătoare te vor ajuta...

Dar fi atent și la mustrări... Reține că tot ce am zis o să-ți fie spre zidirea ta personală dacă pricepi...

Thread Tools
Moduri de afișare