Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2017, 11:24:35
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Așadar ai nimerit în Iad, povestea e neverosimilă ca să-ți spun sincer, dar sub masca evlaviei se pot ascunde multe caractere habar n-avem ce mișună și prin biserici
?
Este real tot ceea ce am spus.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2017, 11:31:07
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Daca asta e crucea ce ti-a fost data, atunci nu numai ca poti sa ierti, ci, dupa cate lasi sa se inteleaga din faptul ca de ani de zile mergi la biserica, plus sacrificiile mamei tale, tu esti dator sa ierti. In primul rand tu. Oare pentru cine crezi ca zice Evanghelia?

44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,(Mt5,44)

Evident ca pentru tine.
Sunt putin contrariat ca te exprimi cam transant si radical in privinta mamei copilului tau, tu, fiul cuvioasei mamei tale(cu tot respectul).
Sa simti omeneste e pacat fata de a simti duhovniceste.

Aici este punctul sensibil de care trebuie sa profiti si sa-l interpui pe episcop (dupa ce te "spovedesti" la el cu toate cate ne-ai spus noua si despre parintii ei, plus toti martorii de care esti in stare din biserica) fiindca numai cu sustinerea episcopului ea poate ocupa post de a preda religie la scoala.
Cosider ca, din cate ne-ai spus aici, episcopul ar trebui sa te sustina si sa-ti dea dreptate spre reunirea familiei chiar de fata cu parintii ei. E foarte posibil, de asemenea, ca de dragul parintilor, episcopul sa-i fi dat fiicei lor postul de profesor de religie. Ar fi o bincuvantare din partea episcopului ca sa-i spuna sotiei(si parintilor ei) ca postul e pentru o "casatorita", nu pentru o divortata.
Pentru ca am fost mintit si inselat.
Am crezut ca este serioasa.La fel si in cazul parintilor.Nu am stiut ca au credite.Chiar si dupa casatorie am aflat la foarte mult timp si asta intamplator.Nu pareau genul de oameni care sa se imprumute si sa nu restituie banii. Mi se pareau seriosi.

A ierta nu inseamna sa continui sa accepti inselaciunea si tigania la nesfarsit.
Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Dar unde ai gasit-o?
Si cum ai ales-o? Nu te-ai uitat nici tu deloc la ce faci?

Dar intrebarea nu este asta, intrebarea in cazul tau este alta:
Este omul asta unul cu care poti sa traiesti restul vietii?

Raspunsul la intrebarea asta trebuie sa ti-l dai singur.
Raspunsul e clar:Nu.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2017, 11:51:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Este real tot ceea ce am spus.
Ce te face sa crezi asta? :)
Vechi 14.09.2017, 00:06:09
Addy11 Addy11 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.07.2017
Implicit

Citat:
la vreo 8-9 luni
nu am locuit impreuna,doar ne intalneam in oras
Deci, tu dupa 8 luni de iesit prin oras si plimbat prin parcuri, totul era perfect si ai considerat ca e de ajuns ca o tii de mana odata pe saptamana, inseamna ca o cunosti indeajuns si ... te-ai gandit ca este exact momentul pentru o nunta. Pe care ati facut-o din banii tai, iar ceea ce a ramas din daruri au fost considerati ca fiind banii ei, ca doar nuntasii ei au fost mai multi.
Cu banii acestia, ati renovat apartamentul TAU ... desi ea nu s-a mutat acolo si nici dupa nunta nu locuiati impreuna.
Acum vrea sa vinzi apartamentul ca sa ii dai banii inapoi...

Peste toate acestea... te-ai gandit intre timp ca este momentul perfect pentru a face un copil. I-ai lasat pe mana toate cardurile, libertate si plecai de acasa toata saptamana.
Nu mai e ce a fost... nu mai e nici macar ce parea ca a fost ... si nici nu pare sa fie prea bine...
Acum pe bune ... aveai vreun cuvand de spus, la ce se intampla in jurul tau? ... sau erai doar spectator, putin naiv? Pentru ca nimic din ce se intampla pe langa tine, ca sa nu zic in casa ta, nu parea sa fie sursa actiunilor tale.

In fine, nu prea mai ai ce face in momentul de fata. Vinde masina, orice altceva, imprumuta-te si da-i banii inapoi. Dar nu vinde apartamentul. Este al tau !!. . apoi accepta divortul.
Legea ii va lasa copilul de principiu si in cele mai multe cazuri mamei si vei putea sa il vizitezi fara probleme, sa il iei in vacante mai tarziu. E drept, ai putea sa te lupti, cu un avocat bun sa ramana la tine. Dar nu cred ca ai atatia bani momentan si nici puterea de spirit pentru ceva ce poate parea facut din orgoliu, pentru ca oricum nu te vei putea ocupa de copil la o varsta atat de mica a acestuia.
Nu uita ca va fi copilul tau toata viata, iar daca acum ai gresit, mai exact ai facut alegeri gresite, foarte mare parte din ceea ce ni se intampla este urmare a alegerilor noastre, te vei bucura de el, iar cand va creste mai mare si veti putea comunica, va fi minunat.

Nu mi se pare nimic iesit din comun ca pe sotie ai cunoscut-o in biserica, ca toata familia ei are abonament la biserica si face prezenta cat se poate de des, sau ca ea este profesoara de religie.

INSA, ceea ce este trist si ingrijorator, este ca ea invata, educa si formeaza mentalitatea a zeci de elevi zi de zi si an de an... Daca toate remarcile pe care le-ai facut la adresa ei sunt reale... oare care este pachetul de valori morale ce le imprima ea personal acelor elevi?
Reply With Quote
Vechi 14.09.2017, 00:10:04
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Am crezut ca este serioasa....

A ierta nu inseamna sa continui sa accepti inselaciunea si tigania la nesfarsit...
Asta spune-i-o lui Iisus Hristos, daca tot mergi la biserica; poate iti va raspunde:

21. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greși față de mine fratele meu și-i voi ierta lui? Oare până de șapte ori?
22. Zis-a lui Iisus: Nu zic ție până de șapte ori, ci până de șaptezeci de ori câte șapte.(Mt18,21-22)

Cu alte cuvinte, la nesfarsit, asa cum nu vrei tu.

Eu cred ca ai vrut sa crezi ca este serioasa si te-ai pacalit singur, fiindca ai vrut sa ai familia ta. NU se poate sa nu fi vazut semne relevante. Nu cred ca te-a mintit mai mult decat te-ai mintit tu insuti.
Observ rautate in vorbele tale, niciun fel de repros fata de tine insuti. Pacat.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 14.09.2017 at 02:35:25.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2017, 00:36:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

...........................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 19:57:32.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2017, 00:52:51
Addy11 Addy11 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.07.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
E posibil să te fi fraierit, dar cum să nu-ți dai seama de credite, în tot timpul ăsta nu ai văzut nicio scrisoare de la bancă, nicio înștiințare nimic, nu ți-ai dat seama că ea nu mai poate împrumuta deloc (și pt ce motiv) sau eventual că nu poate deschide cont curent?

Nu ai un duhovnic dacă spui că mama ta a stat la mânăstire o vreme ?
Pai cum sa-si dea seama daca el s-a intalnit 8 luni cu ea doar in oras... si atat.
In timpul asta a pregatit si nunta cu tot ce trebuie (chiar s-a miscat repede pot spune), iar dupa nunta ei locuiau tot separat :), dar s-au apucat sa renoveze apartamentul lui din banii ei obtinuti urmare a nuntii platite de el... pare logic? :)
Realizezi ca ei nu aveau nimic in comun? nici macar domiciliul,... ca sa nu zic patul.

Si ce sa faca duhovnicul? sa ii deschida ochii si sa il invete sa gandeasca pentru el? sa mearga cu un CNP la o banca, directie fiscala... si sa vada partea ascunsa a persoanei de langa el?
Reply With Quote
Vechi 14.09.2017, 01:26:03
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

...........................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 19:53:39.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2017, 20:04:13
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Am crezut ca este serioasa.La fel si in cazul parintilor.Nu am stiut ca au credite.Chiar si dupa casatorie am aflat la foarte mult timp si asta intamplator.Nu pareau genul de oameni care sa se imprumute si sa nu restituie banii. Mi se pareau seriosi.

A ierta nu inseamna sa continui sa accepti inselaciunea si tigania la nesfarsit.

Raspunsul e clar:Nu.
Eu cred că vă agitați degeaba, omul a spus mai sus că nu mai vrea să trăiască lângă soția lui, acum că s-au petrecut atâtea. Nici iertarea nu poate fi obligat să i-o acorde.
Mno, Dumnezeu cu mila.
Vechi 14.09.2017, 20:42:19
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
...Nici iertarea nu poate fi obligat să i-o acorde...
Asta numai daca(te rog sa ma ierti!) se duce cu bucurie pe alt drum religios, nu ca si crestin.
Daca simte asa cum zici, atunci simte "live" ca nu e crestin.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare