![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Iubite frate intru Hristos ,
Multe intrebari si rationamente atat de ordin moral cat si de etoca crestina, legala si de care nici eu nu mai stiu sa iti zic mi-au trecut prin minte in timp ce citeam randurile tale si incercam sa imi dau seama ce se intampla. Sincer sa fiu nici acum cand iti scriu nu as putea spune ca am un raspuns care sa aduca oarecare rezolvare sau alinare necazului tau. Inca de la Sfanta taina a Cununiei mirilor li se citeste o pericopa evanghelica denumita apostol in care Sfantul Apostol Pavel invata despre cum trebuie sa fie casatoria binecuvantata si bineplacuta inaintea lui Dumnezeu. Acolo se spune " Barbatul sa fie cap femeii..." , iar mai apoj "Barbatul sa iubeasc femeia Sa..." . Dupa parerea mea problema dragul meu incepe inca de la acel moment. Desi o iubeai din punct de vedere emotional nu erai pregatit sa iti asumi preluarea fraielor si conducerea unei case adica nu erai pregatit sa fii bun chivernisitor al casei tale. Dupa cum se stie femeile se maturizeaza din punct de vedere emotional mai devreme decat baietii. Se pare ca acesta a fost si cazul vostru. Altii au fost cei care au chivernisit casa ta si nu stiu cat de potrivita este aceasta preluare brusca si absoluta a unui control pe care nu l-ai exercitat niciodata.Sotia ta este probabil o fire usor de dominat mai ales in situatia in care probabil a si crescut in mediul acesta. Sfatul meu este sa mergi impreuna cu sotia ta la duhovnic preferabil unul priceput si rabdator dispus sa va asculte sau chiar la un.psiholog unde sa va exprimati in mod clar si fara interventia cuiva parerile si nemultumirile. Ascultati parerea psihologului si apoi DOAR VOI DOI SINGURI luati decizia pe care o veti considera cea mai buna. Situatia se poate rezolva doar prin dialog si daca iubirea este cea care v-a tinut impreuna atunci sotia ta nu va refuza dialogul. Daca interesele au fost altele si doar unul a fost cel care a tras la caruta pentru amandoi atunci e mai bine sa va lasati o perioada mai lunga de pauza sau chiar sa va dati reciproc ocazia de a fi fericiti cu altcineva. Prioritatea ar fi viata de familie. Roaga-te mult ca Dumnezeu sa te lumineze si pe tine si pe sotia ta pentru ca impreuna sa fiti prezenti in pace si dragoste alaturi de ingerasul pe care Dumnezeu vi l-a trimis ca binecuvantare. Lasa in urma ce a fost si fii tu " barbatul" din epistola Sf Ap Pavel din toate punctele de vedere. Crucea casatoriei este una grea dar dusa cu vrednicie poate fi mantuitoare. Sa va ajute Dumnezeu ca rugaciunile voastre de parinti sa intareasc casa copiilor vostri. Pace si mantuire. +Timotei M |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce a luat ea decizia? De ce a trrebuit sa te targuiesti cu ea pentru o decizie? De ce nu iei tu deciziile? De ce trebuie sa te milogesti de ea? O sa fie bine... etc, o sa va ajute, nu functioneaza, nu a functionat. De ce nu ai luat-o cu tine? Era mai bine pentru amandoi. Cativa bani in plus si o casnicie dusa pe apa sambetei... Dar ca sa continuam discutia sa o clarificam pana la capat, pentru ca discutand vad ca progresam, despre ce domeniu vorbesti? De ce nu poti sa o iei cu tine? De ce nu vrea sa renunte ea la familia ei? De fapt de ce familia ei nu o lasa cu tine? Vad ca ea a facut programul pentru toata casa, tare femeia. Dece nu ai facut tu programul? Intai primeaza binele familiei si apoi binele buzunarului... ca daca nu mai ai familie e degeaba. Last edited by gpalama; 30.09.2017 at 12:39:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fiecare in viata asta are rolul lui asezat de Dumnezeu. Preotul binecuvinteaza si cere ajutor, bucatarul gateste, padurarul taie copaci. Exista probleme omenesti si probleme dumnezeiesti. Daca pentru a taia un copac ai nevoie de un topor ca sa-l tai, evident ca nu-I ceri lui Dumnezeu un fulger sa doboare copacul, ci te duci acasa, iei un topor si il tai. Daca pentru o boala este o pastila, te duci la medic, vezi ce pastila este, o iei si o faci bine. Daca 2 oameni se cearta, discuti cu ei, vezi care e problema, vezi care greseste si explici fiecaruia care e greseala lui. Insa problemele dintre oameni sunt greu de gasit si de rezolvat si trebuie oameni cu priceperi. Preotii vad multe insa nu sunt solutia la orice problema intre oameni. Sunt preoti si preoti, unii mai priceputi, altii mai nepriceputi. Sa pui preotul solutie la orice ESTE GRESIT SI NU ESTE CRESTINESTE. Zice la Scriptura: sa nu ignori doctorul pentru ca e lasat de Dumnezeu si are rostul lui. In cazul de fata problema are 2 fete: 1. Neintelegeri clare intre soti in care evident este nevoie de putina pricepere de a deslusi clar contextul, situatia, cine greseste si cum se indreapta lucrurile 2. Rugaciune catre Dumnezeu pentru rezolvarea situatiei. Domnule monah, nu mai aruncati in curtea lui Dumnezeu orice problema, pentru ca problemele omenesti se rezolva prin oameni (dar cu ajutor de la Dumnezeu) iar problemele extrem de grele se rezolva de Dumnezeu. La lupta te duci cu sabia in mana si cu rugaciunea pe buze, nu cu rugaciunea pe mana si cu sabia in cap... Dati-i lui Dumnezeu ce este a Lui si cezarului, lumii ce este al ei. Cred ca incurcati lumea cu discursuri siropoase despre Dumnezeu, lume, si altele cand de fapt oamenii au nevoie de retete clare de explicare a problemei si de solutionare. Rugaciunea NU le rezolva pe toate. Cum zice si parintele Cleopa, degeaba te rogi daca nu faci si tu ceva. Cum zice si parintele Paisie, daca nu vrei sa-ti fure hotii, incuie usa de la intrare nu te astepta ca Dumnezeu sa te pazeasca, atunci cand tu nu o faci. Sa facem noi toti pasii nostri si restul adauga Dumnezeu. Last edited by gpalama; 30.09.2017 at 12:50:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, gresesti.
Omul s-a pacalit si nu poate castiga cat poate ea cheltui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deocamdata se pare ca ai avut ghinion si cu nevasta, si cu soacra si cu fratele si etc. Uite acum ghinion si cu duhovnicul - poftim, cauta altul care ti se pare mai obiectiv si cheam-o la el. Daca si de data asta ii da dreptate doar ei, poate are dreptate, cine stie.. Oricum un lucru e clar, daca nu stati impreuna s-a zis cu casnicia. Chiar si asa s-ar putea sa nu fie sanse dar na, macar ai incercat si asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.09.2017 at 22:06:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce vin altii cu chestii siropoase ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Si altii arunca cu pietre pentru un cuvant...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu fii asa scortos, era doar o remarca ..ma amuzam nitel, mai glumeste si tu singur pe seama ta, te mai smereste.. :)