![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Am o nelamurire.
Se vorbeste la Slujba de Inviere de Pasti si eu n-am inteles ce sunt alea si ce semnificatie au. Deci nu sarbatoarea ci produsul care se imparte la oameni Unii spun ca sunt ouale si cozonacul, sau asa am inteles eu. La alte biserici se imparte un soi de paine inmuiata in vin si asta este denumit Pasti. Dar nu este impartasanie, am inteles. Nu stiu, poate ma lamuriti voi. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt bucatile de paine pe care le sfinteste preotul prin stropirea cu aghiasma si vin. Exista si o rugaciune speciala in acest sens. Cred ca ele au aparut pentru cei care nu se puteau impartasi in cadrul liturghiei din noaptea de Pasti. Eu le vad ca pe ceva asemanator anafurei. Dupa cum anafura nu este Trupul si Sangele lui Hristos, tot astfel, nici aceste bucati de paine binecuvantate nu sunt identice cu Trupul si Sangele lui Hristos. Deci, e bine ca omul sa nu se opreasca doar la anafura sau sfintele pasti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc costel, cred ca ai dreptate.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pastile Cincizecimea .... | roman2010 | Din Vechiul Testament | 1 | 11.01.2011 15:55:21 |
Despre rugaciune atunci cand nu suntem acasa | justine | Rugaciuni | 5 | 04.08.2010 23:11:36 |
Judecata de Apoi - de ce abia atunci? | sophia | Pocainta | 97 | 10.08.2009 22:00:17 |
descantecele care fac bine oamenilor sunt pacate? | nutzy | Generalitati | 9 | 01.02.2009 22:38:51 |
N-am stiut pana atunci de numele lui Iisus Hristos | Ioan_Ciobota | Generalitati | 9 | 04.10.2007 12:53:51 |
|