Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2011, 20:48:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Copiii intre 4-6 ani NU trebuie sa tina post, fie ca ei sunt saraci sau nu. Ar trebui sa informati organizatia crestin-ortodoxa de lucrul asta. Eventual sa luati adeverinta cu semnatura de la episcop, daca ei nu stiu asa ceva. :)
Deci pana la 4 ani si dupa 6 ani pot sa tina?

In Biserica ortodoxa nu exista o limita de varsta de la care sa inceapa postul, depinde de parinti, depinde de copii.

Am cunoscut insa o familie adventista in care copilul este vegetarian de pe la 1 an (da, primeste lapte de soia) si e bine mersi si numai bine de grasutz (desi personal am reticente cu laptele de soia).

In schimb la romano-catolici se pare ca post nu mai e deloc, pentru ca postul cu lactate nu prea mai este post, nici ca dificultate nici ca simbolistica.
Adam si Eva erau exclusiv vegetarieni. "Raw vegani" cum s-ar zice :)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
postul copiilor carmenserghi Postul 9 01.08.2010 18:51:50