![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Legat de randuiala calugariei de multe ori mi-am pus intrebarea: ce inchipuieste imbracamintea monahala si mai ales tunderea parului (intalnita si in Taina Botezului)? Cred ca trebuie sa existe mai multe interpretari, ale Parintilor, in acest sens, dar eu nu am intalnit pana acum decat cateva si niciuna mai explicita. Sfantul Maxim Marturisitorul referindu-se la tunderea parului ofera aceasta interpretare: "Precum capul e fruntea tuturor madularelor din trup, tot asa mintea detine rolul de cap in suflet. Deci aceasta trebuie tunsa de toate cugetarile lumesti. Culionul inchipuieste harul lui Dumnezeu care pazeste si acopera mintea noastra. Caci cel ce s-a tuns de cugetarile lumii, primeste coiful mantuirii (Efeseni VI, 17)."
|
Tags |
calugarie, monah, monahism |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imbracamintea noastra si a copiilor | antoniap | Generalitati | 45 | 16.06.2012 01:05:28 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 15:30:20 |
Stefan cel Mare si Sfant in rasa monahala? | costel | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 02.07.2010 16:23:24 |
viata monahala | irinarel | Generalitati | 11 | 20.03.2008 17:35:25 |
Tunderea in monahism | NiCcoleta | Calugarul | 13 | 11.03.2008 19:29:16 |
|