![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Topcat a plecat scarbit de ipocrizia crestina de pe acest forum.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa intelegem ca "ipocrizia crestina" scarbeste ateii de pe acest forum in mod selectiv ?
Prin urmare, pentru un ateu este un efort urias de vointa sa participe la o discutie politicos, decent si fara sa jigneasca ... nu-i sta in caracter ... din moment ce participa neinvitat la discutii cu care nu are nicio legatura si care se pare ca nici macar nu-l intereseaza in mod direct. Unii se scarbesc mai repede, altii mai greu, nu cumva era scarbit de la inceput ? O limonada nu era mai buna ? Last edited by neica_nimeni_altul; 29.08.2011 at 13:35:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca am ajuns sa fiu scarbit de ceva, aceea nu a fost nici dogma ortodoxa, nici Biserica, nici Religia oricare ar fi ea. Ci de unii care isi aleg nume de user care mai de care mai smerite, dar care abuzeaza prin afisarea lipsei bunului simt, a jignirilor si atacurilor la persoana. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde ați mai găsit și sintagma aceasta: "ipocrizie creștină"?
Ipocrizia este un păcat, o atitudine contrară principiilor moralei creștine. Faptul că există și creștini fățarnici nu constituie un argument în favoarea ideii că ipocrizia ar fi compatibilă cu învățătura creștină, la fel cum apartenența unora dintre atei la ideologia comunistă nu dovedește nicidecum faptul că toți adepții ateismului ar fi comuniști. Și din ce motiv ne acuzați de ipocrizie pe noi, creștinii de pe acest forum? Doar pentru că ne mărturisim credința, susținând prin argumente teologice și raționale ceea ce credem?
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]()
Deja incepti sa te martirizezi ...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă martirizez. :) Mă întrebam ce se poate înțelege prin expresia "ipocrizie creștină", în condițiile în care creștinii de pe forum își exprimă în mod deschis convingerile religioase, fără reticență, argumentându-și ideile. Ipocrizia - faptă opusă moralei creștine, așa cum am mai spus - presupune o atitudine duplicitară, nesinceră, inconsecventă; or creștinii de pe forum, în discuțiile cu cei de alte credințe, nu își ascund scopul și convingerile, nu disimulează, ci spun deschis ceea ce cred. De ipocrizie ar putea fi acuzați cei care, crezând într-o anumită ideologie (de exemplu, într-o ideologie politică), se prefac a fi ceea ce nu sunt, cu scopul de a-și manipula interlocutorii. Oare creștinii de pe forum se pot încadra în această categorie? Oare noi ne prefacem că nu suntem creștini pentru ca, după aceea, să le inducem în minte interlocutorilor, prin nu știu ce metode de manipulare, dogmele noastre? Nicidecum, ci spunem direct ceea ce credem și aducem în sprijinul credinței noastre doar argumente raționale, teologice, filosofice și științifice.
Din acest motiv, consider că expresia malițioasă "ipocrizie creștină" ar trebui să lipsească din discuțiile noastre... așa cum nici noi, creștinii, nu ne declarăm "scârbiți de ipocrizia ateistă". :) N-ar fi mai frumos să purtăm un dialog plăcut, adresându-ne unii altora doar cuvinte prietenoase, chiar și atunci când convingerile noastre sunt contradictorii?
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Să zicem, dacă tu ți-ai scoate „Ortodox” de la descriere, eu nu aș fi în stare să fac diferența între tine și un ateu. Nu văd niciun motiv să te consider pe tine mai bun. Doar pentru că îmi zici tu că ești creștin ortodox? Pentru mine nu e destul. Așa sunt eu, mai greu de cap, sau mai distrustful. De exemplu, fratele nostru GLAdoS afirmă că e ortodox. Este? Ca o paranteză, eu aș prefera o discuție cu el decât cu tine. Poate nu sunt eu ortodox? Eu cred că sunt. Încerc să fiu. Așa că scuze dacă nu ți-am luat în considerație „legitimația”. Iar dacă îmi spui că scopul tău e „luminarea în ale credinței”, eu nu văd cum faci asta. Din nou, sunt mai greu de cap. Așa e, nu putem fi toți inteligenți. Tre’ să ne suporți. Administratorul forum-ului ne suportă. Take it up with him. Citat:
Nu aveam de gând să îți răspund, dar am zis să fiu politicos. Salutări! Last edited by Nenumitul; 29.08.2011 at 16:53:54. Motiv: Punctuație. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeul nostru este Domnul iubirii și, din acest motiv, credința în El trebuie mărturisită cu blândețe și dragoste, fără mânie și fără patimă. Sfinții Martiri L-au iubit pe Domnul nostru Iisus Hristos atât de sincer și de profund, încât și-au sacrificat totul (inclusiv viața) pentru El. Acești desăvârșiți apărători și promotori ai credinței noastre au rămas în permanență blânzi și iubitori față de adversarii adevărului, fiind, în același timp (în mod paradoxal), neclintiți în credință, dar și în blândețe; adversari ai păcatului, dar iubitori și toleranți față de necredincioși și păcătoși; refractari față de orice formă de trădare a credinței, dar îngăduitori și politicoși cu cei ce se îndepărtau de adevărul revelat. Cred că, dacă toți creștinii ar înțelege sensul profund al dictonului patristic "să urâm păcatul, dar să-i iubim pe păcătoși", relația lor cu cei de alte credințe s-ar ameliora în mod considerabil. Atunci, Dumnezeu ne-ar alege drept misionari ai Evangheliei Sale, aducându-i la adevăr pe "fiii Săi risipitori", chiar prin mărturisirea și exemplul vieții noastre. Acești creștini, care-și aleg pseudonime smerite și, după aceea, își întristează și jignesc interlocutorii, au uitat sau nici nu cunosc îndemnul Sfântului Apostol Petru care, inspirat fiind de Duhul Sfânt, le-a încredințat fiilor săi duhovnicești misiunea de a-L mărturisi pe Hristos "cu blândețe și cu frică". Avem, așadar, datoria de a mărturisi ceea ce credem "cu blândețe" - fără a-i întrista sau dezamăgi pe interlocutorii noștri, pe care suntem datori să-i iubim ca pe noi înșine - și "cu frică" (nu în sensul de lașitate și timiditate), cu teama de a nu-i induce în eroare pe cei care doresc să se informeze despre credința noastră. Este îmbucurător faptul că, așa cum ați scris, nu simțiți vreo repulsie față de dogmele religiei creștine. Atitudinea unora dintre credincioși nici nu poate constitui un obstacol în calea căutării dumneavoastră... Dacă veți dori să credeți în Dumnezeu, dacă-I veți simți prezența în viața dvs, atunci veți crede în El, vă veți dedica Lui întreaga ființă, neluând în considerare faptul că user-ul x de pe forumul y se pretinde creștin și are un comportament nedemn de acest nume. Dumnezeu să vă lumineze!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce reprezinta pentru noi acest forum? | Annyta | Generalitati | 47 | 11.02.2014 12:40:53 |
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori | flying | Generalitati | 487 | 27.05.2010 11:42:16 |
Limpezirea apelor pe acest forum | krabu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 232 | 13.04.2010 15:38:28 |
De ce veniti voi pe acest forum? | sophia | Generalitati | 38 | 13.04.2010 00:05:22 |
|