![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Mai e o explicație: ortodocșii, spre deosebire de alți creștini, nu suferă de rigorism. Excesul de disciplină nu e caracteristic ortodoxului.
Noi suferim de libertate întru firesc...:) Suferim pentru că n-o acceptăm, deși suntem statornic invitați la ea. |
|
||||
|
||||
![]()
In prea putine. In schimb, se respecta in mai toate sinagogile. Apropo de vechimea acestui obicei. Uitam mereu ca suntem evrei. De la evrei avem acest obicei. De la ei avem si lumanarile. Si tamaia. Si sfesnicul. Si dvera. Si multe, multe alte lucruri.
Nu am auzit pe niciun evreu sa sa planga ca-i ia sinagoga libertatea, fiindca trebuie sa-si puna kippa pe cap cand merge la slujba. Chiar: de ce l-o fi pus Dumnezeu pe Moise sa se descalte cand statea de vorba cu el ? I-a luat libertatea, dom'le. Libertate inseamna sa te descalti cand ai tu chef, nu cand iti spune Cineva.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ba este. Ca e subiectivismul tau.
|
|||
|
|||
![]()
Pentru evrei, presupun că asta e, deja, o problemă medicală.
Senectute sau ce? P.S. Dacă am preluat un obicei de la un turc, înseamnă că sunt turc, bre? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In schimb, cultul nostru este iudaic, cu deosebirea ca pe jertfelnic nu punem miei ai preînchipuirii, ci pe Mielul adevarat. Nu vreun agnus, ci pe Agnus Dei. Tainele noastre au formule evreiesti, nu am auzit ca turcii sa spuna "tu esti preot in veac". Credem in fix acelasi Dumnezeu in care au crezut evreii, in Dumnezeul cel Viu al lui Abraham. Al lui Israel. Al lui Iacob. Al patriarhilor nostri si nu ai vreunui alt popor. Domnul nostru este evreu, a venit sa implineasca Legea pe care i-a dat-o lui Moise. Sfanta Sa Mama este evreica, a fost consacrata la Templu si a petrecut copilaria acolo, la Ierusalim. Tot evrei sunt Apostolii nostri, cei 12 patriarhi ai Lumii Noi. Adica ai Poporului Ales, care este Ecclesia, iubita cea din Cantarea Cantarilor. Evrei sunt toti autorii Vechiului si Noului Testament. Poate cu exceptia lui Luca, despre care nu stim ce a fost. Cei care isi spun, astazi, "evrei" nu sunt urmasii lui Israel, fiindca L-au renegat pe Dumnezeul lui si pe Dumnezeul lor. Aceia care isi spun, azi, "Israel" nu au nicio legatura cu personajul. De aceea, mare bucurie este in Cer cand cineva dintre neamuri se converteste la mozaismul cel adevarat, dar inca si mai mare este cand cel care se converteste face parte dintre urmasii fariseilor si carturarilor, fiindca acela este un evreu care se intoarce acasa, la Tatal lui, dupa ce a risipit averea lui pe prostituata care e biserica cea neadevarata. Cu amicitie, Mih ben Dragomir
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da... dar... unii vor sa stea mana in mana si in timpul Liturghiei! Cata nedreptate la ortodocsii astia care separa dragostea oamenilor in halul asta!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu toate acestea, nu suntem evrei. Suntem români creștini! ...:) P.S. Apostolul neamurilor - ce vrea să însemne asta? |
|
||||
|
||||
![]()
Adica suntem evrei din neamul lui Andrei.
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Bun, reformulez: eu, eschimosul Toto am fost creștinat împreună cu vărul meu din tribul african jomboutbu (evreu și el, ca și mine) și suntem fericiți să vă invităm la nunta nepoțelei noastre nepaleze care s-a măritat cu un alt evreu, din tribul neoapașilor. Noi fiind cu toții evrei, ca și voi toți dealtfel, vă rugăm să țineți cont de acest amănunt și să vă comportați ca atare. Doamne ajută!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acuma, lasand gluma la o parte, un alt topic imi aminteste ca azi se sarbatoreste "Intrarea In Biserica a Maicii Domnului". Intreb si eu: despre care "Biserica" sa fie vorba ?