Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2008, 17:49:59
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Asadar zic ei, PROBABIL nu exista Dumnezeu, asa ca traiti-va linistiti viata si savurati-o.
Ei zic ca sunt fericiti dar ce fericire poate fi daca nu ai dimensiunea eternitatii si a infinitului ca perspectiva? Evident, viata lor este teribil de anosta.

Citat:
Nici voi nu sunteti complet siguri de credinta voastra si de asta va tulbura cate unul ca mine.

Sa fii complet sigur de ceva 100% inseamna sa fii nebun !
Te înseli amarnic. Ateul e un om cu un nivel intelectual (foarte) limitat. Psihologia ta e foarte previzibila si fara secrete pentru un credincios.

Nebunie e sa crezi ca ceva s-a facut singur.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2008, 20:45:55
antoniap
Guest

Implicit

Am fost de curand in Cimitirul Giulesti, la capatul tramvaiului 44 (Bucuresti), la moastele parintelui Ilie Lacatusu. Fara indoiala ca acesta a fost un preot deosebit, un preot cu mult har, care si-a inteles bine menirea , a suferit pentru convingerile sale, un preot care a ajutat multa lume sa-L cunoasca si sa-L simta pe Dumnezeu.

Cand m-am intors, parca pluteam. O pace interioara a pus stapanire pe mine. Si alti oameni simteau la fel. De ce acest preot s-a rugat in timpul vietii? Iata ca sfintele sale moaste ne dovedesc ca nu s-a rugat degeaba. Rugaciunea ne ajuta, ne mentine in comuniune cu Dumnezeu si chiar are puterea de a ne sfinti sufletele si trupurile.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2008, 22:55:24
tot.eu tot.eu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Red face

AM vazut si prin tramvaiele din iasi o serie de afise : "Daca Dumnezeu exista, in lume nu era atata suferinta".Campania asta era insotita de o lansare de carte a FRATIEI GRAALULUI,carte care are acelasi nume ca si sloganul campaniei.
Si sa stiti ca sunt destui cei care merg la astfel de intruniri.Intr-adevar omul are liberul arbitru,iar despre ortodocsi ne asteptam sa selecteze ce e bun si ce e vatamator pt suflet..dar..uitati-va si voi in jur..macar la tinerii din ziua de azi...cati dintre ei aleg sa mearga la o conferinta ortodoxa...si cati ar merge la lansarea aceasta de carte.Avem liberul arbitru...dar nu mai avem discernamantul de a alege binele.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2008, 05:27:58
mirelat
Guest

Implicit what?!

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Campania asta seamana cu campania de promovare a islamului în metroul newyorkez.
eu merg cu metroul zilnic dar n-am vazut nici o propaganda islamica..
Reply With Quote
Vechi 24.10.2008, 07:55:35
mirelat
Guest

Implicit Bine ai revenit, Leinarius!

Citat:
În prealabil postat de Leinarius Vezi mesajul
Asadar zic ei, PROBABIL nu exista Dumnezeu, asa ca traiti-va linistiti viata si savurati-o.

Adica si din punct de vedere logic si etic este o magarie... Cum adica? Daca zicem "Probabil nu exista rechini in ocean, inoata linistit!"... Este de o idiotenie crunta acest mesaj... Asemenea tip de prostie este pacat. Ma rog sa ne fie crutate inimile de asemenea mesaje.

Cica ar fi o reactie la o campanie de promovare a religiei... Campanie de reclama pentru Dumnezeu???

Asemenea lucruri ma fac sa apreciez "treaz" valorile ortodoxiei...

Dumnezeu ne miluiasca!
bine punctat
Reply With Quote
Vechi 24.10.2008, 09:10:54
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
eu merg cu metroul zilnic dar n-am vazut nici o propaganda islamica..

Poate s-a renuntat la ea în urma protestelor, trebuia sa aiba loc în 15 septembrie-15 octombrie:

http://www.voanews.com/english/archi...TOKEN=79279971
Reply With Quote
Vechi 24.10.2008, 14:07:17
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit parere

Am crescut in credinta ortodoxa si e putin probabil ca cineva sa-mi schimbe religia sau sa ma convinga sa intru in alta religie,cei din Anglia sa fie sanatosi ce fac ei acolo treaba lor atata timp cit nu vin aici sa ma plictiseasca cu aberatiile lor...multe tampenii au venit din occident de la oameni dastepti si totusi pe multi de aici din tara noastra nu a reusit sa-i schimbe, sa-i transforme in atei,asa ca ma indoiesc sa reuseasca si la noi sa circule acel autobuz intreg ......Sper din tot sufletul ca oamenii sa gandeasca mai mult cu sufletul si nu cu stomacul,ptr ca de obicei esti bine platit la inceput cand te convinge cineva sa intri intr-o secta(penticostali).
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 05:26:34
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Poate s-a renuntat la ea în urma protestelor, trebuia sa aiba loc în 15 septembrie-15 octombrie:

http://www.voanews.com/english/archi...TOKEN=79279971
sorry, e prima oara cand aud de asa ceva. e drept insa ca jumatate din perioada asta am lipsit.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2008, 22:57:22
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit Despre necredinciosi

O, Domnul meu si Creatorul meu, readu-l pe om la frumusetea cea
dintai, cu care l-ai creat pe el. Acest fel de om nu este lucrul
mainilor Tale. Acest soi de om s-a creat el singur pe sine. Numele sau
este boala - cum poate sa fi existat vreodata boala in mainile Tale?
Numele sau e teama - cum ar putea vreodata teama sa izvorasca din Cel
Netemator?

Numele sau e rea vointa - cum ar putea vreodata reaua vointa sa
provina de la Cel Biruitor?

Umple-ma de Tine, o, sanatatea mea; umple-ma cu vesnica Ta lumina a
diminetii si fa ca boala, teama si reaua vointa sa se evaporeze de la
mine, intocmai precum o mlastina se evaporeaza in prezenta soarelui si
se transforma intr-un camp fertil!

Sf Nicolae Velimirovici

Reply With Quote
Vechi 28.03.2009, 17:39:16
arpisz arpisz is offline
Banned

Data înregistrării: 17.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leinarius Vezi mesajul

Adica si din punct de vedere logic si etic este o magarie... Cum adica? Daca zicem "Probabil nu exista rechini in ocean, inoata linistit!"... Este de o idiotenie crunta acest mesaj... Asemenea tip de prostie este pacat. Ma rog sa ne fie crutate inimile de asemenea mesaje.

Cica ar fi o reactie la o campanie de promovare a religiei... Campanie de reclama pentru Dumnezeu???

Asemenea lucruri ma fac sa apreciez "treaz" valorile ortodoxiei...

Dumnezeu ne miluiasca!
Din punct de vedere logic compari doua entitati fundamental diferite
zeul judeo- crestin si rechinul
"Probabil nu exista" deriva din lipsa oricarei dovezi pentru existenta zeului iudeo-crestin si e justificata aceasta expresie ....
Daca consideri ca nu e justificata te rog elaboreaza si prezintane o dovada LOGICa
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 14:09:26
seductia pelerinajului - sau despre cum poate fi promovat un pelerinaj andrei gaitanaru Pelerinaje la locuri Sfinte 0 12.06.2010 19:56:46
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 13:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 17:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 22:50:10