|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Citat:
|
||||
|
||||
Iisus Hristos, in sine, este suficient, fiind exemplul dragostei si puterii mantuitoare desavarsite.
Eu am studiat budismul pentru a intelege intr-un mod mai profund psihologia non-plasmurii/non-imaginatiei in rugaciune, care este functia ei si cum se aplica in mod concret. In scrierile patristice imaginatia in rugaciune este considerata "podul demonilor". Intuitiv am simtit ca este o abordare corecta, dar explicatiile nu au fost satisfacatoare.
|
||||
|
||||
Citat:
Definitia pe care ai citit-o mai sus, este o descriere a Lui Dumnezeu care apartine Sf. Ioan Damaschin.
|
||||
|
||||
Citat:
Trist, aș zice.
|
||||
|
||||
Citat:
Definitia data de Sf. Ioan Damaschin era pentru Fiinta lui Dumnezeu nu pentru creatie. Budismul confunda creatia cu Creatorul.
|
||||
|
||||
Citat:
Este o interpretare si formulare peiorativa a despatimirii explicata in Sutra. Budismul respinge clar extrema nihilista (non-existenta, disparitia), avand ca miez principiile expuse in "Calea de Mijloc" (madhyamaka). Insa cine nu studiaza direct aceste doctrine, si preia produse ambalate, isi face pareri dupa alte pareri, mai mult sau mai putin partinitoare. Citat:
Daca in budism se spune clar ca Adevarul este intangibil de ce se afirma ca acesta se confunda cu Creatia??? Faptul ca exista similitudini evidente intre defintiile budiste si cele ale marilor teologi crestini cu privire la Adevar/Fiinta Lui Dumnezeu nu ridica semne de intrebare? Nu invita la o cercetare cu un ochi obiectiv a ambelor puncte de vedere? "Cu privire la Dumnezeu, însă, este cu neputință să spunem ce este ființa Sa. Dar este mult mai potrivit să vorbim despre ființa lui Dumnezeu facând abstracție de toate existențele, căci Dumnezeu nu face parte din existențe.” Sf. Ioan Damaschin - Dogmatica Cine vrea sa separe puncte de vedere foloseste expresii de distorsionare, pentru cei care privesc acelasi fenomen.
Last edited by florin.oltean75; 15.04.2013 at 16:17:55. |
|
||||
|
||||
Citat:
Mandria este cauzata direct de necunostinta. Nu invers. Mintea fara reperele corecte cu privire la sine si ceilalti se priveste pe sine ca fiind ceva "mai mult", "mai inalt", mai important". Doar o minte "oarba" se inalta pe sine. O minte cunoscatoare vede limpede ceea ce este si ce sunt ceilalti. Astfel ca nu poate cadea in minciuna mandriei. Mai neaos, mandria este semn de prostie. Deci prostia este cauza tuturor relelor. Este cutia Pandorei. ------ Comparatia a fost facuta astfel: Lucifer - bebelus. ------- Eu nu am afirmat ca Dumnezeu are o cauza.
|
|||
|
|||
Asemanari: si un crestin si un budhist au 2 picioare, 2 maini, un cap, doi ochi, doua urechi, nas si gura.
Teologic, ambii au nevoie de mantuire. In rest: nici una semnificativa.
|
||||
|
||||
o faptă bună și o existența frumoasă nu sunt inutile. niciodată.
|
|
||||
|
||||
exact. în budism nu prea gasim razboaie religioase, de cucerire și convertire.
|
|