![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga vsovi, stii ca eu am in totdeauna ceva de obiectat, mai ales la poezii, dar nu numai. De aceea te invit la o cafea naturala, nu inlocuitor de cafea, sa discutam in pace versurile de mai sus, caci in varianta auzita si chiar cantata de mine se spunea: "intr-o curte m-am ascuns". Fiind o poezie veche, si dreasa de tine, presupun ca tii la varianta ta, ceea ce e de inteles. Ma gandesc insa ca trebuie sa lasam urmasilor nostri varianta cea mai corecta.
Iertare daca te-am suparat cu ceva. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Sunt lacrimă-n
oceanul de iluzii, o virgulă în nesfârșita carte a cerului - deasupra candelabru. Și Doamne, de-ar fi adevărate aceste aripi de lumină cu care tai văzduhul din patru puncte cardinale s-adun cuvinte pentru cântecul pe care încă nu l-am scris.[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=3]Cand se va lasa intunericul ,[/SIZE]
[SIZE=3]sa fii aproape caci ,[/SIZE] [SIZE=3]mi-e teama![/SIZE] [SIZE=3]Dar nu de intuneric![/SIZE] [SIZE=3]Mi-e teama de locul unde[/SIZE] [SIZE=3]imi voi petrece [/SIZE] [SIZE=3]vesnicia intreaga![/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
"O, Minunea lumii, cea cu Fiu Preanalt , / Cerului cu stele Vesnic Diamant , / Clipei cea de fata , / Dor in pieptu-mi port , / Ca ma simt in viata / Ca un vierme mort , / Neputand in ruga-mi jar aprins sa pun , / Maica ce nascut-ai Fiul Atot Bun , / Cand tu-n ceruri vesnic , / Lacrimi versi ca ploi , / Si inima-ti - sfesnic- / Arde pentru noi ! / Deci, atat pot, Maica slavilor senine ; / Sa-mi ridic la ceruri ochii catre tine , / Si-n genunchi , cu vie / Lacrima, ca frant, / Aliluia , tie , / Pururea sa-ti cant ! "
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]Am legat... [/SIZE]
[SIZE=3]Am legat copacii la ochi Cu o basma verde Si le-am spus sa ma gaseasca. Si copacii m-au gasit imediat Cu un hohot de frunze. Am legat pasarile la ochi Cu-o basma de nori Si le-am spus sa ma gaseasca. Si pasarile m-au gasit Cu un cantec. Am legat tristetea la ochi Cu un zambet, Si tristetea m-a gasit a doua zi Intr-o iubire. Am legat soarele la ochi Cu noptile mele Si i-am spus sa ma gasesca. Esti acolo, a zis soarele, Dupa timpul acela, Nu te mai ascunde. Nu te mai ascunde, Mi-au zis toate lucrurile Si toate sentimentele Pe care am incercat sa le leg La ochi.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Marin Sorescu[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=4]!saracuta mea de lume[/SIZE]
[SIZE=4]eu nimica nu-ti mai cer,[/SIZE] [SIZE=4]poate esti asa anume[/SIZE] [SIZE=4]ca sa pot usor sa pier![/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]!intr-o noapte am murire,[/SIZE] [SIZE=4]intr-o noapte am murit,[/SIZE] [SIZE=4]fara teama de orbire[/SIZE] [SIZE=4]pre Domnul l-am intalnit[/SIZE] [SIZE=4]fara teama de orbire[/SIZE] [SIZE=4]pre Domnul l-am intalnit![/SIZE] (Doina de Cezar Ivanescu) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]O zi minunată să ai![/COLOR] ![]()
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=4] Nevrednicie[/SIZE]
[SIZE=4]Nevrednic sunt Doamne,nevrednic si mic,[/SIZE] [SIZE=4]Nevrednic de slava ce mi-o dai mie[/SIZE] [SIZE=4]Eu sunt fara tine, o Doamne nimic[/SIZE] [SIZE=4]Si tot nevrednic sa-ti multumesc tie.[/SIZE] [SIZE=4]Din sufletu-mi rau,din viata mea haina,[/SIZE] [SIZE=4]Ai facut cantec si ruga mereu.[/SIZE] [SIZE=4]Ma voi intoarce mai vrednic in tna[/SIZE] [SIZE=3][SIZE=4]Pentru ca sunt a lui Dumnezeu![/SIZE] [SIZE=1](D.S.)[/SIZE][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=2]� Orice gând ai, împarate, si oricum vei fi sosit,
Cât suntem înca pe pace, eu îti zic: Bine-ai venit! Despre partea închinarii însa, doamne, sa ne ierti; Dar acu, vei vrea cu oaste si razboi ca sa ne certi Ori vei vrea sa faci întoarsa de pe-acuma a ta cale, Sa ne dai un semn si noua de mila mariei-tale... De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi, Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi. � Cum? Când lumea mi-e deschisa, a privi gândesti ca pot Ca întreg Aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot? .................................................. ..................................... [/SIZE] [SIZE=2]La Nicopole vazut-ai câte tabere s-au strâns Ca sa steie înainte-mi ca si zidul neînvins. Când vazui a lor multime, câta frunza, câta iarba, Cu o ura nempacata mi-am soptit atunci în barba, Am jurat ca peste dânsii sa trec falnic, fara pas, Din pristolul de la Roma sa dau calului ovas... Si de crunta-mi vijelie tu te aperi c-un toiag? Si, purtat de biruinta, sa ma-mpiedic de-un mosneag? � De-un mosneag, da, împarate, caci mosneagul ce privesti Nu e om de rând, el este domnul Tarii Româneti. Eu nu ti-as dori vrodata sa ajungi sa ne cunosti, Nici ca Dunarea sa-nece spumegând a tale osti. Dupa vremuri multi venira, începând cu acel oaspe, Ce din vechi se pomeneste, cu Dariu a lui Istapse; Multi durara, dupa vremuri, peste Dunare vrun pod, De-au trecut cu spaima lumii si multime de norod; [/SIZE] ![]() "Scrisoarea a III a", Mihai Eminescu p.s. nu uitati romani ca pamantul nostru a fost scaldat in sangele inaintasilor care pentru noi au murit, nu pentru ei sau pentru straini!!! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|