![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Una din poeziile mele de suflet este aceasta:
[COLOR=Black]Orice copil [/COLOR] de George Tarnea [COLOR=Black][/COLOR] [COLOR=Black] [/COLOR] Orice copilare un nume, Orice copil are o zi, Lumina lui aprinsă-n lume De noapte ne-ar putea păzi. Orice copil are oțară, Orice copil are părinți, Descoperind din vară-n vară Alt joc al pașilor cuminți. Orice copil are o cale, Orice copil are un gând, Călătorind pe cer la vale Și printre spini din când în când. Orice copil are un leagăn, Orice copil crede-n povești, Adăpostind o lume-ntreagă-n Curații ochi copilărești. Orice copil are o mare Pe care-și poartă barca lui, Dar nu se-așteaptă să coboare La țărmul mării nimănui. Orice copil culege fluturi, De dorul unei mângâieri, Și-ntoarce vremea la-nceputuri Cu teama de-al rosti pe “ieri”. Orice copil se poate face Și floare și păun și cerb, Silabisind cuvântul pace Pe limba fiecărui herb. Orice copil are sub gene Și stropi de rouă și ghețari, Hrăniți din legile viclene Din jocul unor oameni mari. Orice copil reface-n minte Destinul primului cuvânt, Putând să strângă în cuvinte Lumina-ntregului pământ. Orice copil e o minune Irepetabilă precum Ivirea zilei din genune Și focul soarelui din scrum. |
|
|||
|
|||
![]()
Scriptura Sfanta[SIZE=2] 3)[/SIZE]
In veci Scriptura Sfanta Eu nu voi parasi, In ea gasesc eu pace Si numai bucurii. In ea-ntalnesc iubirea Parintelui Ceresc, In Iisus Salvatorul, Mielul Dumnezeiesc. Cand am ispite grele Si ochii cand imi plang, Alerg la ea intruna, Cu ea toate inving. Cand pierd a mea carare, De lume inselat, La Iisus ea ma-dreapta Si iarasi sunt scapat. Ea e a mea lumina, Dreptate si comoara, Ca ea nu e nici una Chiar lumea de-nconjori. In ea ma-ncred intr-una, Izvor de viata e, Cu ea eu voi ajunge In a mea patrie. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu,Maica mea Sfanta,
Stii tot despre mine. Maica,stii sigur cum sunt! Ma iubesti cand fac bine Si-mi porti de grija Cat sunt pe pamant. Trei lucruri m-au ranit Cel mai tare in viata: Minciuna,politica,oamenii rai! Sarut cu smerenie Preasfanta-Ti fata. Ma scoate,o Maica Nevrednica cum sunt din nevoi. Am mers doar prin bezna, Caci nu Te aveam, Dar ,Ingerul bun Mi te-a dat felinar, Lumina sa-mi fii, Iar acum eu Te am, In ce-a mai ramas Din viata traita in zadar. Lumina din zorii de zi Pe pamant este dulce Si toate-s frumoase Si proaspete-n zori. O!Cum vor fi oare In rai cand s-or duce Cei vrednici,vor straluci Purtati de ingeri pe nori! Dar cum va putea Domnul Slavei oare Pe noi sa ne ierte, Caci tot am gresit! Cand nu ne iertam Si cu ingamfare Il alungam dintre noi Pe cel mai smerit! (de D.S) |
|
|||
|
|||
![]()
In turle parasite,din biserici
Plang ingeri buni, Goniti de prin altare. Iar cei ce-l cauta pe Domnul Sun prigonoti atat de tare! Sufletul meu,dantela fina Tesuta de ingeri,purtata pe nori, De ce-l aruncati azi in tina? De ce-l aruncati in noroi? Drumul e lung,crucea e mare. Mai am putin si ajung la liman. Deschide-mi Doamne,usa la care Am plans si-am batut an de an.(de D.S.) |
|
|||
|
|||
![]()
Am invatat sa ma imfrupt din plin,cu ploi
sa ma pitesc din calea fatarmicului"noi". sa-mi rad din lacrimi rani,credeam inchise, Va trebui sa-nvat sa le ascund in vise. Sibilla Poesis |
|
|||
|
|||
![]()
Te iubesc iubire blanda,
lina apa curgatoare, celor care nu cuvanta, zambet ploilor si soare.... Te iubesc aripa-nalta, curge-ma pe rana painii apoi canta-ma pe harfa inimii..... tu,bea paganii. Te iubesc sarut al noptii sfsie-mi balada lunii de-i intinzi o cursa sortii te-nfioara doar si spune-i; dragostea ca e in toate nu o cumpara netotii, nu se vinde-n colt de srada o au ,oamenii nu zlotii. Te iubesc legenda vie, zori de zi ne curgi spre maine pana cand va fi sa fie, fiecare mugur ....paine! De Sibilla Poesis |
|
|||
|
|||
![]()
"Cum sa traiesti frumos fara iubire,
Cum sa plutesti,sa umbli ori sa zbori, Cum sa cuprinzi nelinistea din zori Si pacea din amurg dintr-o privire. Cum sa plutesti prin marile de flori, Cum sa te bucuri de intreaga fire, Iar viata ta sa-si afle implinire Fara minunea care da fiori?!!" ...nu stiu daca am redat-o corect, a fost din aducere aminte,de demult. . Sa inteleg ca poeziile scrise fara ghilimele sunt creatii proprii???
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Ar fi bine ca la poeziile citate sa se scrie numele autorului, iar la poeziile personale, sa se scrie dedesubt Personala! Asa evitam confuziile![/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
"E-atata timp de cand astept sa vii.
Sunt noptile prea lungi si mult prea grele. Copacii dorm in umbre sidefii Si cerul doarme in luciri de stele. Insingurare,umbra nedorita, Ce zeu pagan care-a urat iubirea Te-a zamislit din chinuri si ispite Si ti-a trimis in lume nemurirea? Insingurare cine nu te stie, Sa nu te intalneasca niciodata. Insingurare inima pustie, Ce trista esti si cat de zbuciumata?!" (habar nu am cine a scris-o,eu nu am mai citit de zeci de ani,dar retin foarte multe din ceea ce citeam candva,deci sunt bune si ghilimelele"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 19:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 16:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 12:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 15:31:41 |
|